Medimagazin logo

Hekim ve eczacılardan Fransa tepkisi: Yazdığım reçete Mehmetçiğime kurşun olarak geri dönmesin

Türkiye’nin Barış Pınarı Harekatına karşı Avrupa ülkelerinden gelen itiraz sesleri, sağlık camiasında da tartışılıyor. Özellikle Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un Türkiye’yi hedef alan söylemleri sonrası hekim ve eczacılar da hedef olarak Fransız ilaçlarını seçti: Yazdığım reçete Mehmetçiğime kurşun olarak geri dönmesin!
Hekim ve eczacılardan Fransa tepkisi: Yazdığım reçete Mehmetçiğime kurşun olarak geri dönmesin
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan "Barış Pınarı Harekatı"na sağlık camiasından destek sürüyor.

Sağlık Bakanlığı Barış Pınarı Harekatı'nın başladığı günden itibaren gönüllü olarak harekat bölgesinde görev yapmak için başhekimliklere, il müdürlüklerine ve Bakanlığa çok sayıda hekim, hemşire, acil sağlık çalışanı, tekniker, yardımcı hizmet personeli ve emekli çalışanın başvurduğunu aktardı.

Halen devam eden Harekatta cephe gerisinde, sınır hattında ve sınır ötesinde bir çok hekim ve sağlık çalışanı fedakarca görev yapıyor.  Barış Pınarı Harekatı'nın başlangıcından bugüne kadar toplam 7 asker şehit oldu.​

Diğer taraftan Barış Pınarı Harekatına karşı olumsuz açıklama yapan başta Fransa olmak üzere Avrupa devletlerine de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın tepkisi sürüyor.

FRANSA’DAN TERÖRE TAM DESTEK

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 1915 olaylarının yıldönümü olan 24 Nisan’ı ‘Ermeni soykırımını anma günü’ ilan ettiğini açıklamasının ardından Barış Pınarı Harekatıyla ilgili olarak da “Suriye'de devam eden tek taraflı askeri operasyonu şiddetle kınıyorum. Türkiye'ye bu operasyonu en hızlı şekilde son verme çağrısında bulunuyorum.” demişti.

Terör örgütü YPG/PKK'nın savunuculuğunu üstlenen Fransa Cumhurbaşkanı Macron, terör örgütünün sözde sözcüleri ile de Paris'te görüşmüştü. Fransa Ulusal Meclisi de  Barış Pınarı Harekatı'nı kınayan sembolik karar tasarısını 121 "evet" oyuyla kabul etmişti.

TERÖR TÜNELLERİNİN BETONU FRANSIZ FİRMADAN

Diğer taraftan daha önce Afrin operasyonunda şimdi de Barış Pınarı Harekatında gündeme gelen terör örgütünün kazdığı tünellerin betonları da Fransız Lafarge firması tarafından yapılmıştı. 

“MACRON, KENDİ BEYİN ÖLÜMÜNÜ KONTROL ETTİRSİN”

Son olarak Türkiye ve ABD’yi eleştirerek "NATO’da beyin ölümü yaşandığını" söyleyen Fransa Cumhurbaşkanı Macron’a Cumhurbaşkanı Erdoğan sert yanıt verdi. "Hiç risk almayan, hep kazanmaya alışmış kimi ülkelerin Türkiye’nin kendi hakkını, hukukunu, egemenliğini koruma çabalarına tahammül edemediğini" söyleyen Erdoğan, "Fransa Cumhurbaşkanı Sayın Macron, bak Türkiye'den sesleniyorum, NATO'da da söyleyeceğim, önce sen kendi beyin ölümünü bir kontrol ettir" diye konuştu

FRANSIZ İLAÇLARINA REÇETE BOYKOTU

Teröre maddi manevi yardımlarını esirgemeyen Fransa ile ilgili de hekimler ve eczacılar da tepki koymaya başladı. Fransız ilaçlarını reçete etmeyeceklerini söyleyen hekimler “Yazdığımız reçetenin askerimize ve halkımıza karşı kurşun olarak dönmesini istemiyoruz” diyerek tepkilerini dile getiriyor. Eczacılar ise yazılan reçetelerde gördükleri Fransız ilaçlarını muadilleriyle değiştiriyor. 

fransa
fransız ilaç firmaları
reçete
Yorum (1)
Hasan Akdemir
700.000 üzerinde Türk vatandaşının olduğu Fransa'da, kardeşlerimiz lobi faaliyetiyle hükümet kaynaklarını uyarabileceği gibi, direk sokaklarda barışçıl gösteriler de düzenleyebilir. Bu konuda bir problem yaşanırsa da " Fransa özgür protesto hakkını ihlal ediyor " diyerek dünyaya reklam yapılır. Aslında Avrupa'nın her noktasına, uluslararası hukuğa dayanarak müdahale edecek potansiyelimiz var. Eczacı kardeşlerimizin yaptığı eylem hastalara da anlatılabiliyorsa çok güzel bir uygulama olmuş derim.
55
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir