Medimagazin logo

Hekim ve hakim maaşları KKTC'de de eşit hale getiriliyor

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, hekim maaşlarında yapılan düzenleme hakkında sosyal medya hesabında paylaşımda bulundu.
Kaynak: STAR KIBRIS
Hekim ve hakim maaşları KKTC'de de eşit hale getiriliyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Denktaş yaptığı paylaşımda, ülkenin 40 yıllık sorunlarından bir tanesinin hekimlerin özlük hakları olduğunu belirterek, Tıp-İş’in talebi olan hekim maaşları ile hakim maaşlarının dengelenmesinin yaklaşık 6 aylık bir çalışma ile tamamlandığını açıkladı. 

Denktaş’ın paylaşımı şöyle: 

“Bu ülkenin sağlık sistemine dair 40 yıllık sorunlardan bir tanesi hekimlerin özlük hakları meselesiydi. Sağlık bu ülkede yaşayan herkesi doğrudan ilgilendiren ve etkileyen bir konu. Hekimlerin örgütlü sendikası olan TIP-İŞ'in yıllardan beridir süregelen talebi olan Hekim Maaşı ile Hakim Maaşının dengelemesi talebini, yaklaşık 6 ay süren bir çalışmanın ardından mümkün kılacak gerekli düzenlemeleri tamamladık. Hekim maaşlarının yeniden düzenlenmesiyle ilgili bir adım atabileceğimize başta kimse inanmıyordu ancak bugün bu konuda somut bir ilerleme sağlandı. Hedefimiz, insanımızın devletimizden sağlık hizmetini hem kaliteli hem de ucuz biçimde alabilmesini sağlamak. Bizimle birlikte bu konuda yoğun mesai harcayan başta Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu'na ve konuya duyarlı sendika ve hekimlerimize teşekkür ederim... Bu ülkedeki yaşam kalitesini iyileştirmek adına hükümet olarak canla başla çalışmaya devam edeceğiz...”
 

hekim hakim maaşı
kktc
Yorum (9)
ali adiloğlu
Bizde de bir gün eşit olur inşallah...
46
Cevapla
necmi
bu haberi gözleri var görmezlere, kulakları var duymazlara gönderin ki bir miligram bilgi sahibi olsunlar..
39
Cevapla
metin erkmen
darısı bizimde başımıza...
23
Cevapla
Serdar
Benim ülkemde ise Hakim Savcı 13.500 TL TRT çalışanı 18.750 TL maaş alırken, insanların canını kurtaran Hekim bu miktarın sadece beşte birine reva görülmektedir. Umarım üçüncü gözleri açılır artık
46
Cevapla
fly
olay sadece maaşın eşitlenmesi mi..hekim maaşı hakim maaşına eşitlense bile hakimin dokunulmazlığı hekimde olmadığı sürece bu stresi ve hukuki sorumluluğu fazla olan işi yüksek iqlu becerikli insanlar çekmez..populist politikaların değişmesi lazım önce..hekimi koruyan bir mekanizma yok, vatandaş başına bir iş geldiğinde bazı şeylerin Allahtan gelebileceğini unutup direk tazminat davası açma derdinde..en az bir 50 sene bunun bu ülkede düzelmeyeceğini bildiğimden çoktan uzman hekimlikten istifa edip özel sektörde yöneticilik yapmaya geçtim..hem daha huzurluyum hem de daha iyi kazanıyorum :)
11
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir