Medimagazin logo

Hekimler mi, Hastane Yönetimi mi, Bakanlık mı haklı?…Çözüm ne olacak?

Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi’nde görev yapan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanları geçici görevlendirme ile Keşan İlçesi’ne gönderiliyor, hastane yönetimi, ‘Bakanlık talimatı ile’ diyor; Bakanlık ise, ‘Edirne’de eş durumundan atanan doktor fazlalığı var, Keşan’a doktor atayamam.’ diyor. Peki çözüm ne olacak?
Hekimler mi, Hastane Yönetimi mi, Bakanlık mı haklı?…Çözüm ne olacak?
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN HABER MERKEZİ-Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi’nde görev yapan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanları çevre il ve ilçelerde yaşanan doktor açığı nedeni ile görevlendiriliyor. Bu durumun aile düzenini bozduğunu ve görevlendirmelerin son bulmasını istediklerini dile getiren uzmanlar doktor açığı olan yerlere atamaların yapılarak bu durumun son bulmasını istiyor.

Hekimler, görevlendirmeler nedeni ile bazı uzman hekimlerin istifa ederek özel hastanelere geçiş yapmak zorunda kaldığını; mecburi hizmet nedeni ile hastanede çalışan uzmanların ise Devlet Hizmet Yükümlülüğü nedeni ile çalışmaya devam edip, geçici görevlendirme ile istemeyerek de olsa Keşan’a gittiklerini söylüyor.

İldeki doktor fazlalılığı, doktor ihtiyacı olan çevre ilçelere doktor atanmasını engelliyor

Konu ile ilgili Medimagazin’in Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi İdari Hizmetler Birimi Yönetimi’nden aldığı bilgiler ise şu şekilde:

‘’ Bu durum, eş durumu nedeni ile hastaneye tayin olan 4 hekimin de Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı olmasından kaynaklanıyor. Normalde bu bölümde 6 uzman hekimin görev alması hizmetin devamlılığı için yeterli. Bu durumda kadromuzda 10 kişi görev yapmış oluyor ve bu da doktor fazlalığı anlamına geliyor.’’

Geçici görevlendirme ile Edirne’nin Keşan İlçesine ve Kırklareli’ ne doktor gönderiliyor.

Kırklareli’ndeki görevlendirmelerin nedeni, orada görev yapan doktor çiftin tayin istemesi ve kadronun boşalması. Boşalan kadro için geçici görevlendirme ile Edirne Sultan 1. Murat Hastanesi’nden doktor isteniyor. Ancak Bakanlık Kırklareli’ne atama yapılması için harekete geçmiş durumda ve bu durum yakında çözüme kavuşacak,

İcap nöbeti tutacak hekim yok

Keşan için ise durum biraz farklı, hastane yönetimine göre Bakanlık özetle şunu diyor: ‘’Hastanenizde doktor fazlalığı varken ilçesinde hekim açığı olan yere doktor atamam!’’

Edirne’ye yaklaşık 1 saat 30 dakikalık bir mesafede olan ilçede görev alması gereken hekim sayısı 3 iken şuanda bir hekim görev yapıyor ve o da sağlık problemlerinden dolayı gece nöbeti tutamıyor. Bu nedenle de icap nöbeti için görev yapacak doktor açığı yaşanıyor.

‘’Bakanlık doktor açığı olan bölgelere atama yaparken çevre illerde doktor fazlalığı varsa o kadroları kullanıyor ve aksi halde atama yapmıyor’’ diyen hastane yönetimi,  ‘’ Biz her şeyi mevzuata uygun olarak gerçekleştiriyoruz. Kendi hastanemizde görev yapan hekimlerin başka yerlerde görevlendirilmesi bizim hastalarımızı da mağdur ediyor. Çocuğunu muayene ettirdiği doktoru kontrole getirdiğinde bulamayan hasta yakınları kendi doktorunu bulamamaktan şikayet ediyor.’’ diyor.  


Eş durumu ile atanan hekimler eşlerinin yanında olmak istiyor...

Eş durumundan tayinler nedeni ile hekim sayısı artan kadroda görev yapan diğer uzmanlar ve eş durumundan atanan hekimler geçici görevlendirme ile il dışına çıkmak istemiyor...

Hastane yönetimi Bakanlığın talimatı ile çevre ile ve ilçelerde boş kadrolara görevlendirme yapmak zorunda olduğunu söylüyor…

Bakanlık çevre il ve ilçelerdeki boş kadroları, kadro fazlası olan yakın hastanelerden geçici görevlendirme ile karşılamak istiyor…

 

eş durumu
atama
edirne
edirne sultan 1. murat devlet hastanesi
Yorum (14)
uz.dr
Eğri oturup doğru konuşmak gerekirse burada yönetim ve bakanlık haklı. Meslektaşların Şırnak, Hakkari, Cizre vb. yerlerde mecburi hizmet yaparken sen gelmişsin Edirne'de mecburi hizmet yapıyorsun birde ilçeye gitmem diyorsun. Bence mecburi hizmet yapan arkadaşların geçici görev değil direk kadroları ile ihtiyaç olan ilçeye atanması gerekir. Mecburi hizmetini tamamlayıp kurum içi atamada puanı yetmediği için 6.bölgeden ayrılamayan yüzlerce hekim var. İmkânları olsa Keşan'a vb. yerlere kurum içinde atanmak için neler vermezler. Onun için mecburi hizmette bile ben Edirne'den ilçesine gitmem demek bu arkadaşlara büyük haksızlık.
315
Cevapla
bulut
bunun ve daha pek çok aksaklığın esas nedeni sağlık sisteminin müessese yapısında KHB adı altında oluşturulan çok başlılıktır.
10
Cevapla
recep
keşan gelir bütçesi incelenmeli. yıllarca bunu yapıyorlar gelen hekimlerin yolluk, nöbet parası , performans ödemesi düzgün yapılıyor mu ( ya da hekimlere ödendi gösteriliyor mu?) acaba bu konuda bir düzensizlik var mı??
10
Cevapla
DR AHMET
Sağlık bakanlığındaki büyüklerimiz bunu nasıl ayarlayamıyorki. 6 doktor yetiyorsa pdc de 6 gösterip ona göre tayinler yapılabililr. Aynı sorun bizdede var. Bıktık artık.
9
Cevapla
dr.mecburi
Buna itiraz etmek gerçekten ayıptır. Meslektaşların Hakkari, Muş, Cizre, Şırnak vb. yerlerde mecburi hizmet yaparken sen gelmişsin Edirne'de ''mecburi'' hizmet yapıyorsun (kadrosu 6 olan yerde 10 kişi olmuşsun ) birde ilçeye gitmem diye itiraz ediyorsun. Böyle arkadaşları Cizre (ilçe) değil de Şırnak'a(il) göndermek lazım. Ben her iki mecburi hizmetimi de 6.bölgede yaptım. Mecburim bitti torpillilerden sıra gelmediği ve olan az sayıda kadroya da puanım yetmediği için fazladan 2 yıl Şırnak'ta kaldım. Mecburi hizmette dahi Edirne'nin ilçesine gitmem diyen arkadaşlar belki utanır diye yazdım.6.Bölgede Keşan'a vb yerlere gelmek için can atan yüzlerce hekim var bari onlara saygısızlık yapmayın.
312
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir