Medimagazin logo

İlacı yaz, tatili kap devri bitti

İlaç firmaları eskiden kongre adı altında doktorları ve eczacıları günlerce güney sahillerinde ağırlayıp, bütün masraflarını da vergiden düşüyorlardı .
Kaynak: TÜRKİYE
İlacı yaz, tatili kap devri bitti
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Türkiye Gazetesi’nde “İlacı değil, hapı yutmuşuz” başlığıyla yayınlanan haber, sağlık camiasında geniş yankı buldu. Doktorundan eczacısına, sağlık çalışanlarından hastane sahiplerine kadar pek çok kesimde takdirle karşılandı. Bugün 10 liraya satılan ilaca, 7 yıl önce 95 lira para ödediğimiz günleri hatırlayanlar, “pes doğrusu” dedi.

SALTANAT BİTTİ
İlaç fiyatlarında son 7 yılda yaşanan büyük düşüşle birlikte, ilaç sektöründeki promosyonlar da tarihe karıştı. Yıllarca bugünkü rakamların 8-10 katı fiyatlarla ilaç satan firmalar, o günlerde inanılmaz promosyonlar düzenliyorlardı. Hasta reçetelerine kendi ürünlerini yazan doktorları yurt içi ve yurt dışında tatille ödüllendiriyordu. Kongre adı altında doktorları ve eczacıları güney sahillerinde ağırlayıp, yaptıkları masrafları da vergiden düşüyorlardı. Ama artık saltanat bitti, 100 kutu ilaç yazan doktorun Antalya’ya, 250 kutu yazanın Dubai’ye tatile gönderildiği günler mazide kaldı. İlaç fiyatlarını Avrupa Birliği seviyesine indirerek üretici firmaları dize getiren Sağlık Bakanlığı, ilaç sektöründe yıllardır devam eden promosyon rezaletine de el koydu.

HEDİYE YASAKLANDI
İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü yayınladığı genelgeyle, ilaç üreticilerinin promosyon olarak ne verip, ne veremeyeceğini belirledi. Doktor ve eczacılara klima, buzdolabı, soğutucu, termos, otomobil aksesuarları, saç kurutma makinesi, video, te- levizyon gibi hediye verilmesi yasaklandı. Hatta numune ilaçlara bile sınırlama getirildi. Tanıtımın tam kutu yerine, içinde birkaç tablet bulunan ürünlerle yapılabileceği belirtildi.

i̇lacı
yaz
tatili
kap
devri
bitti
Yorum (16)
ht
Zamanında bu fahiş fiyatlardan satılmış ilaçlardan kazananlar yılda bir kongreye gönderilen doktorlar mı oldu yani?!Onlar mı köşeyi döndü!İlaç firması ve ilaç fabrikalarının sahipleri aç kaldı herhalde!Doktorlardan artan para olmadı herhalde onlara... Bundan kazanan olduysa ilaç endüstrisi olmuştur!O fahiş fiyattan satılan ilaçlardan trilyonlar katrilyonlar firmaların hesabına girerken kongreye giden bir doktorun masrafı hadi olsun 1 milyar ise şimdi tüm doktorlar mı yemiş oluyor o ilaçtan kazanılan tüm paraları!Yahu el insaf her bahaneyle haksız ölçüde hekimleri karalamaktan vazgeçin.her kesimin günahını doktorların sırtına yıkmaktan bıkmadınız mı!Fahiş fiyattan ilaç satıp köşe olan katrilyonlar kazanan ilaç şirketlerinin günahını nasıl da yılda 1-2 kongreye gönderilen hekimlerin sırtına yıkıverdiniz!Helal olsun size ya, helal olsun! Bu arada kogrelere gidenlerle hiç gitmemiş olanları ayırdetmek gibi,gerçekten bilimsel amaçla gidenlerle tatil yapmak için gidenleri ayırdetmek gibi bir gayretiniz dahi yok maaşallah!Topyekün yakın gitsin.tüm hekimleri aynı anda karalayın gitsin! Birgün parmagınız şekerden kangren olursa belli olmaz ben de toptan bacağınızı koparıveririm belki!Neden onu diğer sağlam parmaklardan ayırdetmeye yırtınayım ki!Kaçarım işin kolayına! Bu arada üç beş kalem takvim deftere hekimlerin karnı zaten tok.korkmayın.onu alacak paramız var.o verilenleri zaten çoğu zaman çalışanlara ihtiyacı olanlara veriyoruz. bu arada hastanesinin eczanelerinde on ilacın dokuzu bulunmayan devletcağızımızın, yatan tüm hasta vatandaşlarının ilaç ihtiyaçlarının önemli bir kısmını bu bırakılan eşantiyon ilaçlardan sağlıyoruz. kendi beceriksizliklerini de örtüyor aslında bu tanıtım ilaçları ne haber!Bi tarafınız yiyorsa ilaç eczacılık genel müdürlüğü bunu da itiraf etsin bir genelgeyle!... Ha bu arada sayın devlet büyüklerinin yurtdışı gezilerinde kuyruk gibi peşinde avantadan gezdirdiği kızlarının karılarının faturalarını yani eşantiyon tatil paralarını kim ödüyor?! yüreği yetenler bunu da bir sorsun bir genelgeyle ve buna da bir cevap versin sıkıyorsa!...
0
Cevapla
tıp doktoru
ne çok göz varmış üzerimizde. doktorlar kongreye hiç bilimsel amaçla gitmez gibi anlam çıkıyor.
0
Cevapla
hasan
burada kongreye gönderilen doktorun masrafını şirket ödemiştir gibi gözüküyor, doktor da bilimsel faaliyette bulunuyor ama sonuçta sevgili doktorlarımızın kongre masrafları halka ödetilmiş oluyor
0
Cevapla
DK
Ne sağlık sistemiymiş! Doktordan başka kimsecikler ortalarda görünmüyor. Yüksek ilaç fiyatları da doktorların üstüne yıkıldı itina ile. SSK ilaç fabrikalarını kapatanlara kimse hesap sormuyor. En büyük hastane zincirinin ortağı olan 'eşlerden' kimse hesap sormuyor. Farkında değilsiniz devlet reçete ödemekten elini eteğini çekti. Gidip muayene oluyorsunuz, reçetenizi SGK'nız karşılaşın derseniz ödediğiniz muayene katkı payı reçeteden fazla tutuyor. Siz de eskiden bedava olduğunuz muayeneyi ödememek için 'ucuza malolan' reçetenizi sevine sevine cebinizden ödüyorsunuz. Uyutuluyorsunuz!!!!
0
Cevapla
cemil
böyle kasıtlı ve halkı yanıltıcı haberlerin bu sitede yayınlanması acaba ne kadar doğru? medimagazin acaba ne amaçla var?
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir