Medimagazin logo

İstifanın eşiğinden dönen bir doktorun hikayesi: “Dünyamı değiştiren yolculuk…”

Sağlık çalışanlarında depresyonlar yaygınlaşıyor, antidepresan kullanımı artıyor. Peki bu akışa direnmek ve güne mutlu uyanmak için ne yapmak gerekiyor? İşte istifanın eşiğinden dönen bir doktorun ağzından, doktorlara hemen sırt çantası hazırlatacak bir yolculuk hikayesi...
İstifanın eşiğinden dönen bir doktorun hikayesi: “Dünyamı değiştiren yolculuk…”
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN HABER MERKEZİ-Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde asistan doktor olan Dr. Abdullah Tabakçı, özel röportajımızda, “dünyasını değiştiren bir yolculukla” meslek hayatı boyunca karşılaştığı zorluklara ve depresyona nasıl direndiğini anlatıyor.

“Bundan 3 yıl önce asistanlığa ilk başladığım zamanlar çok sıkıntı çekmiştim. İstifa etmek istedim, istifa dilekçemi başhekimliğe götürürken orada bir dergi gördüm, Likya yolundan bahsediyordu. İşte Fethiye’den başlayıp Akdeniz kıyısı boyunca uzanan tarihi bir yol diye. Mutlaka buraya gitmeliyim diye düşündüm. O gün istifa etmedim, internette Likya yolunu araştırırken İnterrail Türkiye grubuna rastladım, grup Likya yoluna bir etkinlik düzenliyordu. Ne yapıp edip katılmalıyım dedim, izinlerimi ayarladım. Kamp için gereken tüm malzemeleri hazırladım ve köpeğim Nani’yle birlikte yola çıktık. Kamp maceram böylece başlamış oldu.

 

 

Harika insanlarla tanıştım Likya yürüyüşü boyunca, en güzel yanı da o oldu. Doğayla hiç bu kadar içli dışlı olmamıştım. Lise boyunca ders çalış, üniversiteye gir ders çalış, intörnlük asistanlık ayrı hikaye zaten, ne kendime ne başkalarına vakit ayıramamıştım. İşte böyle başladı yolculuğum ve şimdi arkama baktığımda o gün verdiğim kararın beni ne kadar güçlendirdiğini, umutlandırdığını, ayakta tuttuğunu görüyorum. Doğa gerçekten çok dinlendiriyor, motive ediyor, gelecek adına olumsuzlukların yanında olumlu bir yan oluyor benim için.

Sonra grubun diğer etkinliklerine de katıldım. Genelde biz tıpçılar yine hep tıpçı çevre oluştururuz ve bir araya geldiğimizde de bir tek hastane muhabbeti döner ortada. Ama bu kamp ortamlarında çok farklı meslek ve yaş grubundan insanlarla bir araya gelmek hayata olan bakış açımı çok değiştirdi. Küçük dünyamdan bunalmıştım, farklı yaşamlara sahip insanların dertlerini, mutluluklarını, hayallerini dinlemek yükümü azalttı; penceremi büyüttü, içine girip sınırlarımı altüst ettiğim bir tavşan deliği oldu benim için.

 

 

 

Durmadım devam ettim. Sülüklü Göl, İnönü Yaylası, Longoz Ormanları… Bu coğrafyada yaşayıp da bu güzellikleri bilmemek ayıptı gerçekten. Grup sayesinde ülkemizin gerçek bir cennet olduğunu daha iyi anladım. Likya yolu başlı başına zaten bambaşka bir yürüyüş rotası; İngiltere’den, Hollanda’dan, Almanya’dan insanlar akın akın gelirken yürümek için bu yolu, bizim ülkemizde hala o kadar yaygın bilinmiyor. Artık yeni kamplar, yeni coğrafyalar ve insanlar görmek, tanımak için sabırsızlanıyorum. Keşfedecek o kadar çok yol var ki tüm hekimlere, hemşirelere, sağlık teknisyenlerine, herkese herkese yola çıkmalarını tavsiye ediyorum.”.

sosyal tıp
hekim
inter rail
interrail turkiye
dr. abdullah tabakci
Yorum (10)
emeklidoktor
Eğer kadın doğum asistanlığı bu kardeşimizi likya yollarına düşürdüyse emekli bir abisi olarak ben acilen başka bir dala geçmesini tavsiye ederim.Yoksa mevcut koşullarda ilerde yapacağı kadın doğum uzmanlığının stresini ve belalarını ona unutturacak kadar yol ve seyahat planı dünyada henüz yok.
21
Cevapla
drmeral
Her gidişin bir dönüşü vardır. Gel gel nöbetler seni bekliyor.
16
Cevapla
Kamil Tas
NE yapalım yani işi bırakıp geziye mi çıkalım? 11 senedir doktorluk yapıyorum hiç bir yıl 2 haftadan fazla izin kullanmadım. Kullanırsam 3 bin tl dönerim gider...
16
Cevapla
Adnan Özpek
Sevgili meslektaşıma tavsiyem, yol yakınken yönünü değiştirip kendine başka yollar bulması şeklinde olacak.
10
Cevapla
EREN
gezmeye vaktimiz olsa zaten sorunumuz olmaz
5
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir