Medimagazin logo

Konya'da yılın doktoru seçildi

Kulu Devlet Hastanesi'nde çalışan Uzman Dr. Enver Sönmez, 22 yıllık özverili çalışması nedeniyle Konya'da yılın doktoru seçildi.
Konya'da yılın doktoru seçildi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol


Kulu Devlet Hastanesi'nde Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı olarak çalışan Uzman Dr. Enver Sönmez, 22 yıllık çalışması nedeniyle Konya'da yılın doktoru seçildi.

1991 yılında Kulu'da çalışmaya başlayan Uzman Dr. Sönmez, burada çalıştığı uzun süre içerisinde gerek çalışma arkadaşları gerekse hastalar tarafından takdir edilen bir kişi oldu.

Diğer uzmanlık alanlarında hekim bulunamadığı dönemlerde o alanlarda da kendini geliştirip hastalarına faydalı olmak için elinden geleni yapan Sönmez, hastaların sevgi ve saygısını kazandı. Yeni göreve başlayan meslektaşlarına hep yardımcı olan Uzm. Dr. Enver Sönmez, doktor arkadaşlarının takdir ettiği bir kişi olarak da tanınıyor.

Bu çalışmaları sonucunda Kulu İlçe Sağlık Müdürü Dr. Şerif Parlak'ın dikkatini çeken Dr. Enver Sönmez, Konya İl Sağlık Müdürlüğüne yapılan teklif sonucu Konya'da yılın doktoru ilan edildi.

Dr. Enver Sönmez, Konya'da yılın doktoru seçilmesinin kendisini çok gururlandırdığını belirterek, katkısı olan tüm yöneticilere teşekkür ettiğini belirtti.

Sönmez ödülünü, ilerideki günlerde Ankara'da yapılacak törende Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun elinden alacak.

konya'da
yılın
doktoru
seçildi
Yorum (1)
Osman D
Asker kökenli bir millet olduğumuzdanmıdır bilmem, her nedense "kahraman" diyince hep orduda ya da emniyette görev alıp da düşmana kurşun sıkan, ya da bu yolda şehit-gazi olan insanları hatırlıyor, onları yüceltiyoruz. Ben tabii ki buna karşı değilim, yüceltelim. Ancak uygar toplumda görevini toplum-insanlık yararına sebatla yapan, çalışmaları ile hayatı bir adım daha ileri taşıyabilen her insan "kahramanlık" payesine sahip olmalıdır. Yani matematikte bir problemin çözümünü geliştiren profesör, yeni bir ameliyat geliştirip onu dünya literatürüne kazandıran cerrah da bir kahramandır. Kuşkusuz bu örnekler geliştirilebilir. İşte toplumda gençlere "görev aşkı" ve "vatan-insan sevgisi" mesajını vermek istiyorsak bu tür insanları da yüceltmeliyiz. Bu iş bir kuruma, kliniğe adlarını vererek, bir hastane bahçesine küçük bir büstlerini yaparak ya da benzeri bir yolla yapılabilir. Her nedense bu yönde toplum olarak biraz kısırız. Oysa batılılar, örneğin İngilizler bunu mesleğinde çok başarılı kişilere kraliyet ünvanı olan "Sir" ünvanı vererek çok güzel yapıyorlar. Darısı Türk toplumunun başına. Saygılarımla...
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir