Medimagazin logo

Muayenehanelerin kapatılacağı tarih Resmi Gazete'de yayınlandı

Cumuhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan "Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" Resmi Gazete'de yayımlandı.
Muayenehanelerin kapatılacağı tarih Resmi Gazete'de yayınlandı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Buna göre, öğrenciler yabancı dil hazırlık sınıfı hariç, öğrenim süresi 2 yıl olan ön lisans programlarını azami 4 yıl; 4 yıl olan lisans programlarını azami 7 yıl; 5 yıl olan lisans programlarını azami 8 yıl; öğrenim süresi 6 yıl olan lisans programlarını azami 9 yıl içinde tamamlamak zorunda olacak.

Hazırlık eğitim süresi azami 2 yıl olarak belirlenen kanuna göre üniversite yetkili kurullarının kararı ve YÖK'ün onayıyla 4 yıl üst üste katkı payı veya öğrenim ücreti ödenmemesi, kayıt yenilenmemesi nedeniyle öğrencilerin ilişikleri kesilebilecek.

Kanun ayrıca mesai saatleri dışında serbest meslek faaliyetinde bulunan veya özel sağlık kuruluşlarında çalışan tabip, diş tabibi ve uzman olan öğretim üyelerine, bu faaliyetlerini sona erdirinceye kadar üniversite ödeneği ve ek ödeme ödenmeyeceği hükmünü getiriyor.

Kanuna göre tabip, diş tabibi ve tıpta uzmanlık mevzuatına göre uzman olan öğretim üyelerinden, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla mesai saatleri dışında serbest meslek faaliyetinde bulunan veya özel sağlık kuruluşlarında çalışanlara, bu faaliyetlerini sona erdirinceye kadar üniversite ödeneği ve ek ödeme ödenmeyecek. Faaliyetlerini sona erdirmek isteyenler, 31 Aralık'a kadar bu konudaki iradelerini görevli oldukları kurum yönetimlerine bildirecek ve en geç 31 Mayıs 2015'e kadar bu faaliyetleri sona erecek, çalışma uygunluk belgesi veya izni iptal edilecek. Bu süre içerisinde mali hakları ve ek ödemeleri tam olarak ödenecek.

muayenehanelerin
kapatılacağı
tarih
resmi
gazete'de
yayınlandı
Yorum (15)
erkan sahil
Ya millet okuduğunu anlamıyor veya algı yönetimi yapılıyor. Muayenehanelerin kapandığı falan yok. Ek ödeme alamazlar diyor o da en fazla 3-5 bin lira. adam muayenehanesinde zaten en az 30-40 bin kazanıyor Komedi
0
Cevapla
Bülent Erdener
Dr.Bey sen iyice oku kanunu.ek ödeme alamazlar verilen tarihe kadarda kapatmazlarsa ruhsatları iptal edilecek diyor
0
Cevapla
Ahmet Serel
Yürürlüğe giren kanun maddesinde " faaliyetlerini sona erdirmek isteyenler" cümlesi önemli.Eğer siz istiemiyorsanız ne olacağı çok açık değil. Herhalde bu konuda yeni bir kanuni düzenleme gerekecek.O zamana kadar da mesai saatleri dışında üniveriste ödeneği ve ek ödeme almadan çalışılabilecek gibi duruyor.Yine aynı kanunun diğer bir maddesinde etik dışı çalışma yargı kararıyla kesinleştiğinde çalışma uygunluk belgesi veya izini iptal edilir diyor.Bu da mesai içi çalıştığı tesbit edilenler için getirilmiş bir madde.
0
Cevapla
Bayram
GEÇİCİ MADDE 70 – Tabip, diş tabibi ve tıpta uzmanlık mevzuatına göre uzman olan öğretim üyelerinden, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla mesai saatleri dışında serbest meslek faaliyetinde bulunmakta veya özel sağlık kuruluşlarında çalışmakta olanlara, bu faaliyetlerini sona erdirinceye kadar üniversite ödeneği ve ek ödeme ödenmez. Bunlardan belirtilen faaliyetlerini sona erdirmek isteyenler, 31/12/2014 tarihine kadar bu konudaki iradelerini görevli oldukları kurum yönetimlerine bildirirler ve bunların en geç 31/5/2015 tarihine kadar bu faaliyetleri sona ermiş sayılır ve çalışma uygunluk belgesi veya izni iptal edilir. Bu süre içinde mali hakları ve ek ödemeleri tam olarak ödenmeye devam olunur. Bu madde kapsamında bulunan öğretim üyelerinden belirtilen faaliyetlerinden dolayı görevi kötüye kullandıkları yargı kararı ile tespit edilenlerin, genel hükümlere göre sorumlulukları saklı kalmak kaydıyla, serbest meslek veya özel sağlık kuruluşlarında çalışma uygunluk belgesi veya izni iptal edilir. Bu madde hükmü Gülhane Askeri Tıp Akademisi öğretim üyeleri hakkında da uygulanır. Ancak bu öğretim üyelerine üniversite ödeneği ile sağlık hizmetleri tazminatı ödenmez.” hükmü getirilmiştir. 31.12.2014 tarihine kadar Dilekçe vererek muayenehanesini 31.05.2015 kapatacağım diyen öğretim görevlilerinin ödemeleri tam verilecek, hiç bir irade bildirmeyen kapatmayan veya ayrılmayana ödeme yapılmayacak,serbest işine devam edebilecek sadece eğitim faaliyetlerine katılacak.Yapılacak bir diğer düzenleme ile muayenehanesine gelen vatandaşların her türlü işlerini ünv.hastanesinde yapana işlem yapılarak çalışma izni veya muayenehane uygunluk belgesi iptal edilecek gibi duruyor.
0
Cevapla
Bayram
Ayrıca öğretim görevlileri için özel hastanelerde kurumsal sözleşme yaparak çalışma durumları mevzuatlarda halen durmaktadır.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir