Medimagazin logo

Müezzinoğlu: Anne istedi diye doktor sezaryen yapmak zorunda değil

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, "Anne, 'ben sezaryen doğum yapmak istiyorum' derse doktor sezaryen doğum yapmak zorunda ve durumunda değildir" dedi.
Müezzinoğlu: Anne istedi diye doktor sezaryen yapmak zorunda değil
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

 AKSARAY-Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Doktor, tıbbi endikasyon olduğu zaman sezaryene karar verir ve yapar ancak doğum yapacak anne, 'ben sezaryen doğum yapmak istiyorum' derse doktor sezaryen doğum yapmak zorunda ve durumunda değildir" dedi.

Bakan Müezzinoğlu, AK Parti Aksaray 5. Olağan İl Kongresi'nin ardından Aksaray Devlet Hastanesini ziyaret etti. Burada hasta ve hasta yakınlarıyla sohbet eden Müezzinoğlu, hastane yetkililerinden bilgi aldı.

Bir gazetecinin "Sezaryen doğumlara yönelik bir açıklama yapabilir misiniz" sorusu üzerine Müezzinoğlu, "Doktor, tıbbi endikasyon olduğu zaman sezaryene karar verir ve yapar ancak doğum yapacak anne, 'ben sezaryen doğum yapmak istiyorum' derse doktor sezaryen doğum yapmak zorunda ve durumunda değildir" ifadesini kullandı.

müezzinoğlu:
anne
istedi
diye
doktor
sezaryen
yapmak
zorunda
değil
Yorum (8)
A.k
Hasta 2. Dogum ozelde takip olmus. Daha once normal dogurmus. Hasta sancili bas angaje. Saat 22:00 Muayene masasina cikmiyor. Ben dogurmayacagim diyor. Hastayi 45.50 dk muayene edemedik. Hastaya git o zaman dedigimizde koridorda sanci cekiyor hastaneyi terk etmiyor. Kabus gibi durum. Tahminen dogmak uzere. Ne yapacagiz????? Hadi normal dogurtalim.... psikolojik destek verelim... Gercekte hic oyle olmuyor. Dogurmayacagim diyene o zaman kanunenceza verelim. 8-9 cm aldik sezaryene ve devlet cs yaptim diye doner sermayemden devlet kesinti yapiyor. Benim sucum ne...Hakkimi helal etmiyorum.
0
Cevapla
A.K.
He ondan sonra bebekte CP yada başka bir şey olursa ben sana demiştim doktor laflarıyla da SB mı muhatap olacak.Komik.
0
Cevapla
aydin sinal
annenin istegine göre sezaryan tabiki yapilmaz(gelde özel hastahanelere anlat),eger anneye sezeryan ameliyatinin hem kendisi ,hemde bebek icin olusacak komplikasyonlar etraflica anlatilsa zaten vaz gecer.saglik bakanliginin yapacagi sezeryan ameliyatinin hangi hallerde yapilacagi,anneye ve bebege ne gibi zarari dokunacagini kisa ama acik cümlelerle ifade eden bir "kabul etme aciklamasi"ni okutup anneye icabinda babayada imzalatmali.sezeryanin komplikasyonlarini ögrenen anne ,baba hemen vazgecerler. Almanyada bir ara % 33-35 seviyesine cikan sezaryan orani medya ve hekimlerin bu etraflica aciklamalarinin sayesinde tekrar %24 seviyelerine inmistir. bu arada kendiminde fikri; sezeryanla dogan bir bebek fizyolojik ve psikolojik olarak normal inkisaf etmez,selamalar.
0
Cevapla
kazı kazancı
sayın bakan bunu söylüyorsa vah doğumculara,sayın bakan sevmediğin bir yemeği zorla yedirirlerse ne olur kusarsınız hasta ıstiyorsa yapacaksın sezeryanı her kadın kendi vücüdu ile ilgili kararı alabilir kimsede karışamaz,
0
Cevapla
Ahmet Bozdoğan
Ülkemizde sağlık konusunda ,mesleği olmadığı halde,konuşan ve ahkam kesen kişiler olduğu sürece aklı karışan vatandaşın sezaryen isteğide bir endikasyondur.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir