Medimagazin logo

Müezzinoğlu, iş arayan 7 bin Yunan doktora iş imkanı sundu

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, ekonomik kriz nedeniyle işsiz kalan Yunanistanlı 7 bin doktora Türkiye'nin kapısının açık olduğunu belirterek, "Benim de onlara ihtiyacım var." dedi.
Müezzinoğlu, iş arayan 7 bin Yunan doktora iş imkanı sundu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İstanbul İl Özel İdaresi tarafından yapımı gerçekleştirilen Küçükçekmece Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin temel atma törenine Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ile çok sayıda vatandaş katıldı. Vali Mutlu ve belediye başkanı Yeniay'ın ardından Bakan Müezzinoğlu, 46 üniteli ve 7 katlı olması planlanan merkezin temel atma töreni öncesinde konuşma yaptı.

 

MÜEZZİNOĞLU: YUNANİSTANLI 7 BİN DOKTORA KAPIMIZ AÇIK

Bakan Müezzinoğlu, 1994 yılında Küçükçekmece İlçe Başkanlığı yaptığı dönemde Avcılar’ın başardığını Küçükçekmece'nin neden başaramadığını konuştuklarını aktardı. Türkiye adına da Yunanistan’ı örnek gösterdiklerini belirten Müezzinoğlu, "Yunanistan bunu başarıyor. Biz niye başaramıyoruz diyorduk. 2002 yılından itibaren Yunanistan’ın başardıklarını katlamalı olarak başaran bir Türkiye oldu. Hatta Yunanistan ve Avrupa, Türkiye bunu nasıl başardı diye kendisine sormaya başladı. Krizlerle burun burunalar. Bugün medyaya yansıyan haberlere göre Yunanistan’da 7 bin doktor yurtdışında iş arıyor. Benim de onlara ihtiyacım var. Yunanistan’ın 7 bin doktoruna kapılarımız açık. Onları, bu ülkenin birikimleriyle bu ülkeye hizmet etmeye davet ediyorum." ifadesini kullandı.

 

müezzinoğlu
arayan
7
bin
yunan
doktora
imkanı
sundu
Yorum (54)
drmete
Şunu kabul etmek lazım ülkemizde ciddi bir doktor açığı var ve yunanistan da komşu ülke. Komşu komşunun külüne muhtaçtır hesabı kapımızı açtık,buyursunlar gelsinler. Bakanı bu insancıl yaklaşımından ötürü kutluyorum.
0
Cevapla
Kerem kaya
Suriyeli doktorlar ne olacak ?Ayrıca Azeri ,afrikalı ve diğer bazı ülke doktorları ne olacak? Hani beyin göçù yapıyoruz ya bu arkadaşlarıda kaçırmayalım bence.... Haaaaa bu arada ufak bi ayrıntı ama sorayım dedim tùrk doktorlar ne olacak? çevremdeki hekim arkadaşlarla her muhabbetimizde laf dönüp dolaşıp' yurt dışında bi yerde hekimlik yapabilirmiyiz acaba ' diye bitiyo... .Demekki bu işte bi gariplik var , Türk doktorlar yurtdışına nasıl gideriz diye düşünürken.....
0
Cevapla
heliconatör
Birisi bana lütfen şaka haber bu desin. Yahu bir Yunan doktor Türk hasta icin kendini yıpratır mı? Yunanlılara okul hayatları boyunca Türk nefreti anlatılıyor . Anne babalar çocuklarına yıllarca turk nefretini aşılıyor. Şimdi bu nefretle yetişmiş doktorları turkiye ye davet etmemiz aklın iflas ettigi yerde oldugumuzu gösterir.
0
Cevapla
salim turan
Van eğitim hastanesinde 17 çocuk uzmanı,Siirt D.H nde 5 dahiliye uzmanı varken yani Türkiye de dr fazlalığı varken bakanımız halen hekim eksikliğinden söz edebiliyor.İnanılır gibi değil.!!Amaç ucuza çalışacak dr bulmak ve özel hastanelerde de 3-4 bin tl ye güvencesiz çalıştırmak olsa gerek.
0
Cevapla
hasan
kim ne yapsin senin koknamis düzenini, Avrupada bir çok imkan var, Almanya bunun basinda gelirken kim ne yapsin Türkiyeyi....sen önce içeridekileri tutmaya gayret et. yoksa Afrikadan getirirsin...
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir