Medimagazin logo

Parasetamol ani ölüm riskini yüzde 63 arttırıyor

Uzun süreli parasetamol kullanımının ani ölüm riskini %63 oranında artırdığı belirlendi
Kaynak: HABERTÜRK
Parasetamol ani ölüm riskini yüzde 63 arttırıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Daily Mail'de yayınlanan bir araştırma, uzun süreli Parasetamol kullanımının ani ölüm riskini %63 artırdığını gösterdi. Kalp krizi riskini %68 oranında artırdığı belirlenen ilacın düzenli kullananlarda ise ülser veya mide kanaması riskini de %50 oranında yükselttiği belirlendi.

666 bin hastanın incelendiği araştırmada İngiliz uzmanlar, ilacın güvenilirliğiyle ilgili ciddi çekinceleri olduğunu belirtirken, ilacın COX-2 isimli bir enzimin çalışmasını engellediği ve bu nedenle hastalıklara neden olabileceği belirtildi.

Leeds Enstitüsü'nden uzmanlar, Parasetamol'un en sık kullanılan ağrı kesicilerden biri olması ve  reçetesiz de satın alınabilmesi nedeniyle riskin yükseldiğini belirtti.

 

HABERİN ORİJİNAL HALİ İÇİN TIKLAYINIZ

 

parasetamol
ani
ölüm
riskini
yüzde
63
arttırıyor
Yorum (7)
bigmücahid2002
Yok artık. Parasetamolu herşeye veriyorduk ya. En güvenli ilaçtı bizim için. ülser ve kanama riskini nasıl arttırır , hiç anlamış değilim.
0
Cevapla
Aslıhan Yüce
Senelerce bize öğrettikleri herşeyi yüzde yüz doğruymuş gibi anlattılar. bazı faydalı şeylere koca karı ilaçları dediler tereyağını yedirmediler .Şimdi bilim tersini söylüyor afedersiniz deniyor.Şimdi bize sunduklarını nasıl doğru kabul edebilirz ki?Bilimi inkar ediyor değilim ama mutlak her sunulanıda doğru kabul edemem.Geleneklerimizde güzle şeyler var. Artık güvenmiyorum bu geceyi gündüz gösterme ustalarına
0
Cevapla
bg
parasetamol ucuz onun yerine pahalılarını kulllanmalıyız de mi? %10-20 dese gene inanacağım. %50 %60 lardan bahsediyor. tamamen. Bazı NSAİD ler COX2 yi inhibe ediyor diye pazarlanmıyormu nimesulid bir zaman piyasayı götürüyordu. sonra piyasadan kalktı şimdi benim bildiğim 2 preperat var.
0
Cevapla
bigmücahid2002
Dr Aslıhan hanımın düşüncelerini ben de paylaşıyorum. Bilim de dün yanlış dediğimize bugün doğru, dün doğru dediklerimize bugün yanlış diyebiliriz. Bu normaldir ancak ben birçok çalışmanın artık dürüst yapıldığına inanmıyorum. Ciddi sayıda bilim insanı para karşılığı dürüst olmayan yayınlar yapıyor, istatistik oyunları yaparak istedikleri sonucu çıkarıyorlar. Bu devirde en saygın bilim adamları dahil kimseye güven kalmadı malesef
0
Cevapla
boran
Bu kadar ucuz ve güvenilir bir ilaç tabi ki artık kar ettirmiyor, ÖNÜMÜZDEKİ MAÇLARA BAKACAĞIZ ARRTIK.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir