Medimagazin logo

Patoloji uzmanı: Hastane yönetiminden dilenci muamelesi görüyoruz!

Mecburi hizmete atanan bir patoloji uzmanı, içinde bulundukları zorlukları anlatıyor:
Patoloji uzmanı: Hastane yönetiminden dilenci muamelesi görüyoruz!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

1,5 ay oldu atanalı, patoloji uzmanıyım, güneydoğuda imkansızlıklar içinde çalışıyorum. Hastaneden performans alamıyor haldeyiz. Yapılan girişimsel işlemler çok az dolayısıyla ortalamayı tutturmamız imkansız. Doku takip cihazımız bile yok. Dokuları biriktirip haftalık örnekliyor ve ilçeye takip için gönderiyoruz. Kesilip boyanması ve önümüze gelmesi  ile materyalin geldiği gün arası 2 haftayı buluyor.

Hastane yönetimi ile konuştuğumuzda dilenci muamelesi görüyoruz. Bize mikrobiyologların ve biyokimyacıların kanunen korunduğunu, bizim ise korunmadığımızı alaylı biçimde söylüyor başhekim ve yardımcıları. Döner sermaye yalnızca onların insiyatifine bırakılmış. Bizim yaptığımız işlemlerin puanlaması cerrahlarınkinden oldukça düşük. Yeri geliyor bir total kolektomiyi örneklerken bir cerrahtan fazla bile zaman ayırıyor olabiliriz. Yalnızca lenf nodu ayıklamak yorucu, zahmetli ve zaman alıcı bir iştir. Çünkü metastatik bir lenf nodu yakalamanız hastanın evresini değiştirir. Biz makroskopide yaptığımız hiçbir işlemden puan alamıyoruz, bu çok çok saçma! Klinisyenler her yaptıkları işten puan alıyor oysa!

Hastane yönetimine performans için yazılan dilekçeleri dikkate almıyor. Bundan sonra nasıl bir yol izlenmeli diye araştırırken Medimagazin'deki başlığı bulup okudum. Hastanenin içinde bulunduğu imkansızlıklara ben neden olmuyorum, iş olsa da seve seve çalışsam, asistanken saatlerce fazla mesai yapardık ama bunun da karşılığını hiç görmedik. İçinde bulunduğumuz bu haksızlıkların iyileştirilmesi için ne yapmamız gerekir hiç bilmiyorum. Uzm olana kadar böyle sorunların yaşandığı konusunda hiç fikrim olmamıştı. Saatlerce formaldehite (kanserojen olduğu bildirilen yayınlar var) ksilene maruz kalıyoruz. Yıllık izin süremiz bile az.

 

Sorunlarımız çok, ilçeye gönderdiğimiz dokuların sorumluluğunu neden biz alıyoruz! Nasıl bir yol izlemeliyiz bilmiyorum. Kimseye derdimizi anlatamıyoruz! 

patoloji
patoloji uzmanı
performans
Yorum (12)
Mehmet Ay
şu an ağlıyorum ne çok derdi varmış patologların
0
Cevapla
Dr.mikro
Eş durumu mazeretim kabul edilmedi 6.bolgeye mecburi hizmete yollandim hemde PDC fazlasi olarak ortalamanin 1/3 den az döner sermaye aldim (Beraber calistigimiz teknisyen arakdaşlardan daha az alıyordum) Üstelik bizim calistigimiz dönemde sözleşmede hakkida kaldirilmisti.(Kanunen korunmadık) Torpilli meslektasim hic rahatini bozmadan bulundugu ilde "mecburi" hizmet yaparken ben onun çok daha altinda bir gelirle 6.bölgede mecburi hizmet yaptim.Bu haksizliklarin ve ekonomik kaybin hesabini kim verecek...
30
Cevapla
Mehmet mehmet
Amaç buydu işte ve de başarılmış.Birbirimize nasıl da düşmüşüz.herkes hekim arkadaşlar.o benden iyi döner alıyor vs diye birbirimizi yediğimiz için bu haldeyiz.tam gün çıktığında kadın doğumluların arkasından gülenler şimdi en zor operasyonlardan 15-20 TL döner alıyor.O benden yuksek alıyor düşüncesini bırakıp hakim savcı vs ile kendimizi kiyaslamamiz lazim.Hic bir memur rapor veya yıllık izin aldığında maaşı düşmüyor ya da her ay ne kadar maaş alacağını bilmeyen başka bir grup yoktur bizim gibi.ama hırslarımıza hep yenik düşüp eşşek gibi calistiriliyoruz.
15
Cevapla
Yuuksel
Az yi Erken kalk Bi de iyi bi bölüm oku tamam mı yavrum
0
Cevapla
Uz.Dr
Sayın medimagazin editörleri, son 3 yıldır sürekli müsteşar beyle söyleşi yapıp performans sisteminin değişeceğini haber yapıyorsunuz. Allah rızası için bakanlıktakilerle bi konuşun da son durumun ne olduğunu öğrenelim.Şayet sistem değişmeyecekse başımızın çaresine bakalım.
9
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir