Medimagazin logo

Performans adaletsizliği hoca slaytlarında: 18 saat emeğin karşılığı 200 Tl

Performansa dayalı ödeme sisteminin getirdiği adaletsizlik hoca slaytlarına yansıdı
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Performans adaletsizliği hoca slaytlarında: 18 saat emeğin karşılığı 200 Tl
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN-Performansa dayalı ödeme sistemi devreye girdikten sonra bir çok kesimden eleştiri aldı. 6-7 yıldır değişeceği söylenen ama 3 bakan değişikliğinde de değişmeyen performansa dayalı ödeme sistemi şu an adaletsizlik sağladığı gerekçesiyle en tartışmalı konuların başında geliyor.

Son olarak üniversitede bir KBB hocasının kendi yaptığı büyük vakalardan kesitleri gösterdiği sunumunun son slaytıytında paylaştığı görsel sosyal medyada paylaşıldı. Adaletsizliğin göstergesi olarak da slaytta şunlar yazılı:

 

 

Performansa Dayalı Paranazal Kanser Cerrahisi: Açık ve endoskopik tümör rezeksiyonu + SInır güvenliğinin sağlanması + Defektlerin rekonstrüksiyonu ve protez uygulamalarına harcanan 18 saat (+32 yıl) . = 200 Tl

 

 

performas sistemi
kbb
sosyal medya
Yorum (12)
Leyla
Bu tür haberin hiç degeri yok kimse zerre anlamıyor anlasilsaydi böyle haberler olmazdı
0
Cevapla
Dt fatih
Amerika ve rusya 6 yılda uzaya astronot gonderdi bizim ek odeme daire baskanligi taslak uzerinde 6 yildir calisiyo .....nasil bir denklemse!!!
0
Cevapla
DAŞ MEMED
1-kanun koyucu tıp fakültelerini asli olarak pratisyen hekim yetiştirsin diye kurmuştur.bunun yanında ikinci olarak uzman hekim yetitirmek-araştırma yapmak ve 3.basamak sağlık hizmetlerini de pratisyen hekim ve uzman hekim yetiştirirken pratik yapmak için ic etmek..de asli görevleri arasındadır. 2-ama bugün tıp fakültelerinin çoğu asli görevlerini unutmuş tıp fakültesi hastaneleri sadece hocaların özel muayanehanelerine dönmüştür..sadece ameliyat yap cebe para at mantığı fakülteleri asli görevinden uzaklaşmıştır 3-kanun ve yönetmelikler hep hocaların cebine göre yorumlanmış ve performans-özel muayane adı altında cepler doldurulmuştur..devletin MR tomografı cihazları boş yatıyorken üç aya gün verilmiş..özel muayane ücreti yatınca ertesi gün MR çekilmiştir..her bölüm böyle bir numara bulmuş cebini doldurmuştur 3-fakültelerde asli unsur pratiyen hekim yetiştirmesine katkı sağlamak olması gerekirken fakülte yönetimi sadece klinik bilim hocalarında seçilmiş temel bilim hocalarının bütün özlük hakları budanmıştır..neticede çoğu yerde temel bilimlerde bir profesör 2 bin tl performans alırken bunun tam on katı performans alan klinik hocaları türemiştir..tıp fakülteleri 6 yıllıktır..3 yılı öğrenci yetiştirme temel bilimler hocaları tarafından verilmektedir..ama temel bilimler hocaları dışlanmaktadır 4-bir kurumda performans dağıtılrken 1,2,3 kat fark olabilir ama kaydır kudur 10 kat fazla olamaz !..bunu yapmak için tıp fakültelerinde fakülte ve hastane yönetimine temel bilimlerden hoca almıyorlar..kanun ve yönetmeliklerde yetkilerini kötüye kullanarak klinik hocaları için en yüksek sınırı temel bilimler için en alt sınırı tatbik ediyorlar..
1
Cevapla
Serdar Ali
Aldığın maaşı da bedava vermiyorlar
0
Cevapla
Merve karabacakoglu
özel hastaneler doktorun emeğini daha çok sömürüyor ..devlet daha adaletli ..parayı beğenmez isen yapmazsın zorla mı yaptırıyorlar
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir