Medimagazin logo

Polis memurunun başhekimi neden vurduğu ortaya çıktı

Manisa'nın Salihli ilçesinde bir polis tarafından istediği raporu vermediği için silahla vurulan ve ağır yaralanan Salihli Özel Can Hastanesi Başhekimi Ortopedi ve Travmatoloji Op. Dr. Yener Bakan'a yapılan saldırı, Salihli'deki Özel Can Hastanesi, Medigüven ve Özel Salihli Hastanesi tarafından ortak bir açıklamayla kınandı.
Polis memurunun başhekimi neden vurduğu ortaya çıktı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Özel Can Hastanesi'nde gerçekleştirilen basın açıklamasında konuşan Özel Can Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Keskiner, "Sağlıkta başta hekimler olmak üzere tüm sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin çok acı, çok düşündürücü bir örneğini bugün kendi hastanemizde yaşadık. Hastanemizin Başhekimi Ortopedi Uzmanımız Op. Dr. Yener Bakan silahlı saldırıya uğradı ve ağır biçimde yaralandı. Doktorumuz Yener Bakan saldırıya uğradığı sırada ameliyathanede acil operasyona alınması gereken bir hastasını ameliyata almak üzere asansörün önünde beklemekteydi. Yani bir başka hastasını sağlığına kavuşturmak ve yaşamını yeniden kazandırmaya çalışırken kendi yaşamını riske sokmuştur. Maalesef bu yalnız bizim hastanemizde değil, ülkemizdeki tüm sağlık kuruluşlarında giderek sıklığı artan ve giderek kabul edilemezliği artan vahim bir trajedi haline dönmüştür. Konuyla ilgili olarak ülkeyi yöneten, sağlık sektöründe söz sahibi olan herkesin bu silahı kendine çevrilmiş olarak düşünmelerini ve görmelerini arzu ediyoruz. Başka türlü bu konuda çözüm üretmemiz söz konusu değildir. Bugün bir yetkili 'kendi güvenliğinizi sağlamak durumundasınız' dedi. Burada hekim ameliyata inerken ve hastasını muayene ederken silah mı taşımak zorundaydı? Hastasını muayene ederken silah mı taşımak zorundaydı? Onu yorumlamakta zorlanıyorum. Daha vahimi bir toplum kendi öz çocukları olan hekimlerini yok etme noktasına gelmişse bu toplumsal şiddet ve toplumsal cinnet anlamında çok yüklü bir işarettir. Bu konuda başta bakanlığımız, emniyet yetkilileri ile adli merciler olmak üzere bu işte yetki ve sorumluluk sahibi olan herkesin gerekli önlemleri almasını arzu ediyorum" dedi.

 TALEP ETTİĞİ RAPORU VERMEDİĞİ İÇİN VURMUŞ

Saldırının nedeni hakkında bilgi veren Keskiner, "Şahsın ifadesinde 2008 yılında artroskopi ameliyatı olduğu ameliyattan memnun kalmadığı ve ameliyat sonrası doktorun kendisine talep ettiği düzeyde rapor vermediği şeklinde olduğunu öğrendik. Doktorumuz ameliyattan çıktı ve şuan itibari ile hayati tehlikesi devam etmektedir. Bu tür yaralanmalarda ilk üç gün kritik günlerdir. O nedenle 'çok iyi' cümlesini kullanmakta zorlanıyorum. Ancak şuandaki durumunun silahlı saldırıdan sonraki durumuna göre daha iyi olduğunu söyleyebiliriz" diye konuştu.

Medigüven Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Seçkin Meriçeli ise, "Böyle bir olayı görmek bizim tüylerimizi diken diken etmektedir. Bu olayın sanki kendi hastanemizde yaşanmışçasına tüm hekim arkadaşlar olarak üzüntü içindeyiz" dedi.

 



O POLİS TUTUKLANDI

Op. Dr. Yener Bakan'ı tabancayla kasığından yaralayan polis V.M. (40) ise çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. V.M.'nin emniyette ifade vermeyi reddettiği öğrenildi. V.M.'nin emniyetteki işlemlerin ardından Salihli Adliyesi'ne sevk edildiği ve çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildiği bildirildi.

Öte yandan Op. Dr. Yener Bakan'ın kasığına isabet eden kurşunun aort damarına zarar verdiği, Can Hastanesi'nde yapılan ilk müdahale sonucunda aort damarındaki hasarın giderildiği öğrenildi. Bakan'ın Can Hastanesi'nde yapılan ameliyatın ardından Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sevk edildiği bildirildi.

polis
memurunun
başhekimi
neden
vurduğu
ortaya
çıktı
Yorum (14)
drovuz
şerefsiz öldürmek için ateş etmiş, üç gün yatıp çıkar...
0
Cevapla
Adnan Özpek
Hay senin artroskopinin de, dizinin de, raporunun da, senin gibi psikopatın da...
0
Cevapla
m. murat
Hayret, polis tutuklanmış! Hukuk bu üstün cesareti (!) nasıl gösterebilmiş? Hayati tehlikesi geçince hafifletici gerekçe uydurarak salıverilir.
0
Cevapla
acil
SALDIRILARI TEŞVİK EDEN SAĞLIK BAKANLIĞIDIR.
0
Cevapla
ece gül
haberi cuma günü okudum dr.eşimle konuşuyoruz ne yapılabilir diye şu sonuca vardıkki tek ciddiye alınma yolu iş bırakmak.değilse sıradan adli vaka olup unutulur gider 1 dr. ölmüş 1 dr. vurulmuş kimin umrunda.şuda acı bir dr. camiası bir araya gelemiyor maalesef.dr. arkadaşımıza geçmiş olsun Allah acil şifa versin çok üzgünüm.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir