Medimagazin logo

"Rabbim affetsin, dayanamıyorum"

Görev yaptığı hastanenin 6'ncı katından atlayarak intihar eden 30 yaşındaki Dr. Melike Erdem son yolculuğuna uğurlandı. Dr. Erdem kardeşine attığı son mesajında, "Yaptığım hatalardan dolayı affedin beni, Rabbim affetsin, dayanamıyorum" demiş
Kaynak: HABERTÜRK - Şükran ÖZÇAKMAK-Engin BELLİ / AHT
 "Rabbim affetsin, dayanamıyorum"
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İstanbul Samatya Araştırma Hastanesi'nin 6'ncı katından atlayarak intihar eden Dr. Melike Erdem, toprağa verildi. 30 yaşındaki asistan doktor için Üsküdar Şakirin Cami'nde cenaze töreni düzenlendi. Cenazeye Erdem'in annesi Sebahat Erdem, İl Sağlık Müdürü Ali İhsan Dokucu, akrabaları, arkadaşları ve sevenleri katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından Nakkaştepe Mezarlığı'nda toprağa verildi.

SON MESAJI KARDEŞİNE

Dr. Melike Erdem'in, son mesajını kardeşine çektiği öğrenildi. Genç doktor mesajında şunları yazdı: "Neslihan seni seviyorum biliyorsun, anemi de, ablamı da... İletirsin e mi... Ufaklıklardan hiç bahsetmiyorm zaten. Yaptığım hatalardan dolayı affedin beni. Rabbim affetsin, dayanamıyorum."

'Ablamın iş şartları çok ağırdı'

Genç doktorun son mesajını gönderdiği kardeşi Neslihan Erdem, Habertürk'e şunları söyledi: "Eski hastanesine nazaran yeni işyerinde sürekli yeni şeyler öğrendiğini söylüyordu, ama gece nöbetleri çok fazlaydı. Zaten son iki gece de nöbete gitti. Kendisini göremez hale geldik. Uykusunda bile hastalarını sayıklıyordu. Ablamın psikolojik sorunu yoktu ve tedavi de görmedi. Çalışma şartları ağırdı, onu bunalttı. Çok üzgünüz. Tüm hekimlerin çalışma şartlarının düzeltilmesini istiyoruz. Başka canlar yanmasın."

Genç doktora 2 ayda 2 uyarı

Genç doktorun son iki ayda 2 uyarı aldığı öğrenildi. İlk uyarı Ümraniye Hastanesi'nde verildi. Acil Servis'te asistan olarak görev yapan Erdem, mesai saatinde yerinde olmadığı gerekçesiyle uyarı cezası aldı. Karara itiraz eden Erdem kabul edilmeyince kendi talebi üzerine Samatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne tayin edildi. Erdem, burada da 22 Kasım günü Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi'ni (SABİM) arayan ve Acil Servisle Üroloji Servisi arasında oyalanan bir vatandaşın şikayeti üzerine rutin uygulama gereği savunma verdi. İl Sağlık Müdürü Ali İhsan Dokucu, Erdem'in intiharıyla ilgili soruya, "Nedeni net olarak bilemiyorum. Allah rahmet etsin" demekle yetindi.

"rabbim
affetsin
dayanamıyorum"
Yorum (54)
se
Allah rahmet eylesin, üzerinde çok yük olduğu belli, kaldıramamış,keşke Melike boşveren umursamayan bir insan olsaydın, ailesine sabırlar, ruhu şad olsun...
0
Cevapla
drmelo
bende uyarı aldığımda intiharı düşündüm hastaneye utanarak geldim 2 ay boyunca halbuki hiç suçum yoktu ama bilirkişilere göre suçluydum.gizli zarfla gelmesi gereken uyarı cezası tebliğini herkes benden önce öğrenmişti.bilirkişilere göre travma hastası film çekmeye bile sağlık personelinin refakatiyle gitmeliydi.sırf bu nedenle verilmiş bir uyarı.hasta ölmemişti sakat kalmamıştı.
0
Cevapla
hasan ekim
Maalesef hekimler üzerine ağır bir baskı var. Geçmişte bende acil serviste ve poliklikte sorunlarla karşılaştım. Özellikle bazı idareciler politikacı olmak istiyor, bu amaçla her türlü hasta istemi (sevk, rapor, pahalı ilaç yazdırma vs)yerine getiriliyor, karşı çıkan hekimi de vatandaşa kötü davranmak gibi uyduruk bahanelerle cezalandırıyorlar, uyduruk gerekçelerle müfettiş çağırıyorlar.Bazı tanıdıklarına hekimi suçlayıcı dilekçe yazdırıyorlar. Hekimlerin özellikle de bayanların hassas ruh yapısı göz önüne alınarak hekimlere gereksiz yere soruşturma açılmaması gerekir. Efendim hekim ruh hastasıymış bundan dolayı intihar etmiş gibi uyduruk gerekçeler imal edilmemelidir. Şüphesiz Allahın da bir adaleti var. Baskıcı politikacı hekimler belli bir dönemden sonra parti liderleri tarafından da terk edildiler, çünkü partide de hastanede olduğu gibi düzeni bozdular, her şeyi kullanmaya kalktılar, arkadaşlarına kazık attılar. Hekimlere baskı yaparak politikacı olmuş tüm idareciler bu dünyada cezalarını çektiler, ahrette de zaten daha fazlasını çekecekler. Bu adamların geçmişi bugünün idarecilerine de ders olmalı. Bakanlıkta haksız soruşturmaların önüne geçmeli, haksız yere soruşturma açanları da cezalandırmalıdır.
0
Cevapla
ozgur atli
ah be guzel kardesim guzel meslektasim neden bu kadar kendinden veriyorsun,yasamini canini bu kadar uzerimize gelen hastalari,zeka ozurlu yoneticileri deger mi. .Allah rahmet eylesin,mekanin cennet olsun.hic kimse ama hic kimse kisinin kendinden degerli mi acaba.
0
Cevapla
Murat celikten
Sayın Bakan Recep AKDAĞ, sayın müsteşar Nihat TOSUN, sayın başkan Hasan ÇAĞIL. Lütfen artık 1 sayfalık bir genelge yayınlayın ve hekimler, 24 saatlik nöbetten sonra hala çalıştırılmasınlar. Nöbette geçen her 8 saat için 1 gün izinli sayılsınlar. 3 kuruşluk nöbet parası için bu çile çekilmez. Benim hayatım herşeyden önemli kimse kusura bakmasın. Benim evde bekleyen çoluk çocuğum var, eşim var, annem babam var. Onlara da zaman ayırmam lazım. Bende insanım, 2 kol 2 bacağım var. Hizmet verdiğim insanlardan tek farkım beynimi kullanabilme yeteneğim. Ülkemizde beynini kullanabilme yeteneği olan insanları koruyalım lütfen. Siz bürokratlardan tek isteğim bu. Bizleri cahile kırdırmayın, tam tersine bizleri kurşun geçirmez çerçevelerle koruyun. Ben bu ülkeye ve insanına hizmet sunarken ülkem benim bedensel, ruhsal sağlığımı korumak gözetmek durumundadır. Ülke olabilmenin gereğidir bu. LÜTFEN GEREĞİNİ YAPIN.SAYGILARIMLA...
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir