Medimagazin logo

Şırnak'ta ilk kez bir profesör hastanede göreve başladı

Şırnak'ta sağlık alanında ilk kez bir profesör doktor özel bir hastanede hizmet vermeye başladı.
Şırnak'ta ilk kez bir profesör hastanede göreve başladı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden emekli olan ve üroloji alanında uzman Prof. Dr. Ekrem Recep Özman, gelen teklif üzerine Cizre ilçesindeki bir hastanede, çalışmaya başladı.

Türkiye'nin her tarafından görev yapmak istediğini belirten Prof. Dr. Özman, Şırnak halkına hizmet ettiği için mutlu olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Özman, sağlıktaki dönüşüm sayesinde hizmetin en ücra yerlere gittiğini ifade ederek, "Eskiden hastalar, İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlere koşuyordu. Ama şuan hizmet geliştiği için o başvurulan yollarda ortadan kalktı" dedi.

Profesörlerin sadece büyük şehirlerde çalışması fikrine katılmadığını anlatan Prof. Dr. Özman, şöyle dedi:

"Profesör olmak illa büyük şehirlerde olmalı anlamına gelmez. Halkımız büyük ölçüde buna layık. Bizim daha çok bilgi yönünden tecrübemiz var. Bu bilgilerin tüm yurt geneline yayılması ve ulaştırılması gerekir diye düşünmekteyim. Emekli olmama rağmen gelip bu insanlara hizmet etmekten mutluluk duyuyorum. Burada insanlar son derece saygılı, efendi ve kibar. Tabi aynı saygıyı bizlerde gösteriyoruz. İnanın geldiğime çok memnunum."

Hastane Başhekimi Fikret İnal ise amaçlarının Şırnaklıların tedavi için başka illere gitmeden kendi memleketlerinde en iyi şekilde tedavi etmek olduğunu dile getirdi.
 

şırnak'ta
ilk
kez
bir
profesör
hastanede
göreve
başladı
Yorum (2)
ali tekin
Hocamıza 3 yıl içindeki 8.özel hastanesine başlamasından dolayı hayırlı olsun diliyorum...Şırnak halkına da bu yaklaşık 4 aylık süreç için hayırlı olsun..Batmanda kaldığı 3 aylık süreçte yaptığı sünnetlerle hastaların başka illere gitmelerini engellediği içinse teşekkür ediyorum. kaynak:sgk.gov.tr/doktor arama
1
Cevapla
dr
"Profesör olmak illa büyük şehirlerde olmalı anlamına gelmez. ''ASTRONOMİK ÜCRET ALMAK KAYDIYLA.!'' Bu laf çevirmelere ezelden beridir biterim. Neden çıkıp biri demez ki şahane ücret teklif ettiler, batıdaki bir ilde bunun dörtte birini kazanamazdım,paranın cazibesine dayanamadım geldim.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir