Medimagazin logo

Türk cerrahtan gururlandıran başarı

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Aydoğan, meme cerrahlarının dünyada en büyük mesleki birliği kabul edilen ‘Amerikan Meme Cerrahları Birliği’ tarafından ödüle layık görüldü. Aydoğan, ödülü "Erkek meme kanserlerinde ırklara göre alt tip dağılımında farklılıklar" adlı araştırma ile aldı.
Türk cerrahtan gururlandıran başarı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

13-17 Nisan 2016’da Dallas’ta yapılan Amerikan Meme Cerrahları Toplantısı sırasında düzenlenen resepsiyonda ödül Prof. Dr. Fatih Aydoğan’a verildi. Her yıl araştırma, eğitim ve proje gibi çeşitli dallarda verilen ödül, Türkiye’den bir cerraha ilk kez, ABD dışında bir cerraha da ikinci kez verildi.

Ödüle layık görülen çalışması hakkında bilgi veren Prof. Dr. Fatih Aydoğan, "Erkek meme kanserlerinin kadınlara göre farklı alt tip dağılımının olduğunu ortaya çıkaran, şimdiye kadar en fazla sayıda hasta ile yapılmış toplum tabanlı araştırmaydı. Aldığım ödül, ’Türk ve Amerikan cerrahları arasında köprüler kurmak’ isimli karşılıklı işbirliğini artırmayı ve ortak çalışmalar yapmayı içeren proje ödülüydü. Bu ödül ABD’de aldığım ikinci ödül oldu. Geçtiğimiz Eylül ayında San Francisco’da yapılan meme konferansında Amerikan Klinik Onkoloji Birliği (American Society of Clinical Oncology; ASCO) tarafından kariyerinin erken dönemindeki bilim insanlarına verilen ’Merit Award’ ödülünü almıştım. Bu iki ödül vesilesiyle Cerrahpaşa ve Harvard Tıp Fakültesi’nde eğitimimde emeği olan hocalarıma ve mentörüm olan Mehra Golshan’a teşekkür etmek isterim. Bizden sonraki gelecek nesilde yer alacak öğrencilerimizin daha donanımlı yetiştiğini gözlemliyorum. Çok daha iyi başarılar elde edeceğine eminim" ifadelerini kullandı.

fatih aydogan
meme cerrahlari toplantisi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir