Medimagazin logo

Türk hekimler tecrübelerini Kırgız meslektaşlarıyla paylaştı 

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te doktor ve hemşireler için “Ana ve Çocuk Sağlığını Destekleme” eğitim programı düzenledi.
Kaynak: AA
Türk hekimler tecrübelerini Kırgız meslektaşlarıyla paylaştı 
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

TİKA'nın yanı sıra Kırgızistan Sağlık Bakanlığı ve Uluslararası Doktorlar Birliği (AİD) iş birliğinde Kırgızistan’ı ziyaret eden Türk uzman hekim heyeti, “işitme tarama farkındalık eğitimi”, “yeni doğan canlandırma eğitimi”, “acil obstetrik bakım eğitimi” ve “prematüre retinopati farkındalık” alanlarında uygulamalı eğitim verdi.

Sağlık Bakanlığına bağlı başkent hastanelerinde üç gün süren eğitim programlarına çeşitli branşlarda 175 sağlık personeli katıldı.

Eğitim programların tamamlanmasından sonra bakanlığın Tıbbi Bilimsel Kütüphanesi Konferans Salonu’nda eğitim gören sağlık personeline sertifikaları verildi.

Törene TİKA Eğitim Projeleri Koordinatörü Mustafa Haşim Polat, TİKA Bişkek Program Koordinatörü Evren Rutbil ve Kırgızistan Sağlık Bakanlığı yetkililerinin yanı sıra Türk ve Kırgız hekimler katıldı.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Jazgül Kiyizbayeva, törende yaptığı konuşmada, Kırgız sağlık personelinin tecrübesinin güçlendirilmesi için bilgi ve becerilerini paylaşan Türk hekimlere teşekkür etti.

Kiyizbayeva, eğitim programlarının çok yararlı ve başarılı geçtiğini vurgulayarak, Türk hekimleri ile iş birliklerinin devam etmesini arzuladıklarını belirtti.

Türk doktorlar da Türkiye’de sağlık sektöründe son yıllarda ana ve çocuk sağlığı alanında katedilen başarıların sonuçlarını katılımcılarıyla paylaştı.

Sağlık Bakanlığı Ana ve Çocuk Sağlığı Merkezi Müdürü Prof. Dr. Kamçıbek Uzakbayev, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk hekimlerinin Kırgız meslektaşlarıyla bilgi ve becerilerini başarılı bir şekilde paylaştığının altını çizdi.

Uzakbayev, Kırgız doktorların aldığı sertifikaların Kırgız halkının ve sağlık sektörünün gelişmesine büyük katkı sağlayacağından emin olduğunu kaydetti.

Jinekolog Zamira Olcubayeva, “İlk olarak Allah’a ve Kırgızistan ile Türkiye arasında mesafenin çok uzak olmasına rağmen buralara kadar gelerek bizleri eğittikleri için Türk doktorlara teşekkür etmek istiyorum. Tecrübe paylaşımının devam etmesini istiyorum.” ifadesini kullandı.

Tıp Fakültesi mezunu Altınay Abitova, erken doğan bebeklerin gözlerinde görülen en önemli sağlık sorunları ile ilgili bilgi edindiğini belirterek, “Kırgızistan’da Prematüre Retinopati tedavisi ilaçlarla yapılıyor. Türkiye’de ise genel olarak lazer tedavisinin uygulandığını öğrendim. Ayrıca, Türk doktorlarında bizde olmayan taşımalı lazer teçhizatı var olması çok ilgimi çekti. İyi ki de bu eğitim programına katıldım. Çok şanslıyım. Bizlere böyle bir olanak sağladığı için TİKA’ya çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Türk hekimlerin, ülkenin güneyindeki Oş şehrinde bu hafta düzenleyeceği eğitim programlarına 60'a yakın Kırgız sağlık personelinin katılacağı öğrenildi. 

türk hekim
eğitim
kırgızistan
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir