Medimagazin logo

'Twitter' akademik kariyerimi nasıl etkiledi?

Akademisyenlerin Twitter'ı kullanması gerektiğine dair bir örnek...
'Twitter' akademik kariyerimi nasıl etkiledi?
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Pediatri anabilim dalında,  doçentliğe terfi  için akademik işleri dekan yardımcısı ile görüşmeye gittim, tüm evraklarımı hazırlamıştım ve  kendimi doçentlik için artık hazır görüyordum. 

Bu alanda başarılı bir doktor, kaliteli bir eğitim almıştım. hasta bakımı, kurumsal hizmet, kalite geliştirme gibi konularda başarılıydım. Yetkin araştırmalar yapmam da artık hazır olduğumu gösteriyordu. Ancak görüşmem istediğim gibi geçmedi, hocaların yüzünde bir kararsızlık ifadesi gördüm ta ki ben Twitter'den  bahsedene kadar. 

Twitter'i hastalarım ve meslektaşlarımla daha iyi  bir iletişim içinde olmak ve sosyal medyada yer almak amacıyla kullandığımı söyleyince dekan yardımcısının tutumunun değiştiğini fark ettim ve bana hastaları kendime yönlendirmek için Twitter'i nasıl kullandığımı, konferanslarda Twitter ile ilgili konuşma yapmak için davet edilip edilmediğmi ve sosyal medyada ün kazanıp kazanmadığımı sordu. Bu sorulara cevap verirken hepsine "evet" yanıtını verdiğimi fark ettim! Sonra, benden bu işe nasıl başladığımı baştan anlatmamı istedi! 

Twitter'a 2013 yılında, sosyal medyada allerjik rahatsızlıklarla ilgili yaygın yanlış düşünceleri gidermek ve çözmek için üye oldum. Çok kısa bir zamanda Twitter'da çok aktif bir kullanıcı oldum ve tabuları yıkan düşüncelerimi, tavsiyelerimi paylaşmaya başladım. Bir süre sonra toplumla ve takipçilerimle yakın bir iletişimde oldum. Hastanemin sosyal medya bölümünden sayfam  için tam destek aldım, bu da beni yolumda ilerlemeyi daha çok teşvik etti. Medimagazin.

Dinleyicilerimin bir kısmı, çocuklarında allerjik rahatsızlık bulunan ebeveynlerden oluşuyordu ve dünyanın birçok yerinden meslektaşlarımı kapsıyordu. Kasım 2014'te paylaştığım bir twitt yaklaşık 16.000 kere retweet edildi. Aynı twit sosyal medya üzerinden yapılan oylamada 2014 yılının sağlık alanı ile ilgili paylaşılan en etkili Twit olarak seçildi. 1 ay içinde 1000 kişi olan takipçi sayım iki katına çıktı  ve çok hızlı bir şekilde sosyal medyada bir ün ve itibar kazandım. birçok kongreye  konuşma yapmak amacıyla davet aldım. Ardından canlı yayın programlarına katılmaya başladım.  İnsanlara bilinç kazandırmaya çalışmamın sonucu olarak Twitter'de allerji ile bir haştag (etiket) kullanılmaya başlandı. ayrıca kendi hastanemdeki meslektaşlarıma ve tıp fakültesi öğrencilerine sağlıkta iletişim seminerleri vermeye başladım, burada sosyal medyanın ne kadar güçlü bir araç  olduğunu fark ettim.

Bir doktor olarak tüm meslektaşlarıma sosyal medyayı bir amaç dahilinde kullanmalarını tavsiye ediyorum. Meslek hayatınız için, kişisel gelişiminiz ve iletişiminiz için tecrübeyle sabit olarak söyleyebilirim ki faydasını göreceksiniz. İşin içine eğlence de katarsanız her şey gibi eminim bu da güzelleşecektir.

Eğer sağlık alanında akademik kariyer yapıyorsanız, kendi alanınızda ilerlerken sosyal medyada da bir yer edinin. Ayrıca ilerleme kaydetmek için bulunduğunuz kurumun varolan ihtiyaçlarını iyi anladığınızdan emin olun, bu size tanıtımda fayda sağlayacak ve yol gösterecektir. Yola çıktığınızda farklı bakışlara ve eleştirilere de kendinizi hazırlayın. Ancak zaman ve çaba ile sosyal medya aracılığıyla akademik kariyerinizde gelişmek için yeni bir yol bulabilirsiniz.

Doç.Dr.David R. Stukus
  Nationwide çocuk hastanesi,Ohio üniversitesi tıp fakültesi 


Medimagazin için Çeviren.Stj.Dr. Fatma Ali      
Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi
 

sosyal medya
akademisyen
akademik gelişim
twitter
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir