Medimagazin logo

Uçakta 'Doktor var mı' sorusuna Sağlık Bakanı 'Ben varım' dedi!

Rusya Sağlık Bakanı Veronika Skvortsova, Moskova'dan ABD'nin New York kentine hareket eden uçakta rahatsızlanan bir kadına ilk müdahaleyi yaparak hayatını kurtardı.
Uçakta 'Doktor var mı' sorusuna Sağlık Bakanı 'Ben varım' dedi!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Rusya'nın başkenti Moskova'daki Şeremetyevo Havalimanı'ndan New York'a gitmek üzere hareket eden Aeroflot Boeing 777 uçağı, havalandıktan birkaç dakika sonra kadın bir yolcunun aniden rahatsızlanması nedeniyle St. Petersburg'da acil iniş yaptı.

'RAHATSIZLANAN YOLCUYLA YARIM SAAT İLGİLENDİ'

Uçakta bulunan Rusya Sağlık Bakanı ve doktor Veronika Skvortsova’nın hasta kadına ilk müdahaleyi yaparak hayatını kurtardığı belirtildi. Emmy Ödül Töreni’yle ilgili haber yapmak için New York’a gitmeye çalışan yolculardan Russia Today (RT) muhabiri Yelizaveta Brodskaya, olayı şöyle anlattı: "Yanımızda oturan kadın aniden raharsızlandı ve bayıldı. Uçak personeli aramızda doktor olup olmadığını sordu. Skvortsova da 47 yaşındaki kadınla yarım saat ilgilendi. Steteskopla hastanın göğsünü dinleyen Skvortsova, nabzına baktı ve daha sonra da ilk müdahaleyi yaptı."

'GEÇİCİ KALP DURMASI RİSKİ SÖZ KONUSUYDU'

Bu arada uçağın iniş yaptığı sırada kadının bilincinin yerine gelmiş olduğu belirtildi. Skvortsova da RT’ye yaptığı açıklamada, "Uçak ve trenlerde bu görülebilen bir durum. İniş ve kalkış sırasında olabiliyor, damar sistemiyle ilintili bir olay. Hastanın beynindeki kan dolaşım sistemi aktivitesinde ani bozulma söz konusuydu. Nabzı güçlükle hissediliyordu. Yani geçici kalp durması veya kalp ritminde inmeye yol açacak şekilde bozukluk olabilmesi söz konusuydu" ifadelerini kullandı.

'HER ZAMAN YANIMDA İLKYARDIM MALZEMELERİ TAŞIRIM'

Böyle durumlar için her zaman yanında taşıdığı ilkyardım malzemelerinin işe yaramasından çok mutlu olduğunu belirten Skvortsova, "Hasta, 20-25 dakika sonra daha iyi hale geldi, konuşmaya başladı. Yaşını söyleyip sorularımızı cevaplayabildi. Şimdilik ani bir tehlike yok" dedi. 

Kaynak: https://tr.sputniknews.com/

uçak
sağlık bakanı
veronika skvortsova
Yorum (4)
ırgat
bi kerede benim başıma gelmişti...müdahele ettim...basit bişeydi..ardından internete girdim...50 tane ceza sıkıntı dert okudum..vay efendim hasta sizi şikayet ederse tazminat varmış vay efendim havayolu doktorlara o zaman ücret almasaymış vs vs... bu işin doğrusu ne anlamadım...hiçbir yerde doktorum demem oysa!
18
Cevapla
bmc
ben o uçağa bindiğim zaman sadece yolcuyum kardeşim, evimde yangın çıktığında itfaiyeci komşumu değil de itfaiye merkezini arıyorsam uçak şirketleri de paraya kıyıp pilot, hostes gibi uçuş doktoru taşıyacak uçaklarda ..ilk yardım malzemesi taşımak zorunda da değilim, profesyonel olur bu işler..devir malpraktis devri, iyilik yapanın anca başı belaya giriyo, mahkemelerde sürünüyo..
23
Cevapla
aydin sinal
herhalde yaninda otomobillerde bulunmasi mecburi ilk yardim cantasini tasiyordur,yoksa bendeki gibi 60X22X 30 cm ebadinda iki adet herbiri 7-8 kiloluk ilk yardim cantalari tasimiyordur(bende tasimiyorum arabanin arkasinda tasiniyor) bu arada Aeroflot ucaklarinda ilk yardim cantalarinin olmadiginida ögrendik,Neyseki saglik bakaninin cantasi varmis,
4
Cevapla
Riza
Demek ki business classta uçmuyormuş, normal koltukta oturuyormuş. Aksi halde anonsa gerek duymazlardı.
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir