Medimagazin logo

Uyguladığı 2 ayrı tedavi tekniği için, Dünya Gastroenteroloji toplantısına davet edildi

Tarsus ilçesinde görev yapan Gastroenteroloji Uzmanı Hüseyin Sancar Bozkurt, uyguladığı ve başarılı sonuç veren 2 ayrı tedavi tekniği için, Dünya Gastroenteroloji toplantısına davet edildi.
Kaynak: HÜRRİYET
 Uyguladığı 2 ayrı tedavi tekniği için, Dünya Gastroenteroloji toplantısına davet edildi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Mersin'deki özel bir hastaneden yapılan yazılı açıklamaya göre, Gastroenteroloji Uzmanı Bozkurt'un, bağırsak ve yemek borusu hastalıklarının tedavisinde uyguladığı iki teknik dikkat çekti.

Yemek borusundaki kanamada kullandığı "argon plazma koagulasyon" (yakma) tekniği ve bağırsaktaki enfeksiyona uyguladığı "kolonoskopiyle antibiyotik sıkılması" yöntemi nedeniyle 11. Dünya Gastroenteroloji toplantısından davet aldı.

Bozkurt, yakma tekniğini ilk kez 2012 yılında Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesinde uyguladı.

Yemek borusundaki bir damarda kanama olan hastanın, denenen farklı tedavilere yanıt vermemesi üzerine normalde tümörlerde kullanılan "argon plazma koagulasyon"  tekniğini uyguladı.

Literatürde ilk kez yemek borusu kanamasında uygulanan teknikle, 40 yaşındaki erkek hasta sağlığına kavuştu.

"Kolonoskopiyle antibiyotik sıkılması" yöntemini de ilçede görev yaptığı özel hastanede ocak ayında uygulayan Bozkurt, karın ağrısı, kusma ve ateş şikayeti olan 6 yaşındaki Berat Şenkal'ın kalın bağırsağında enfeksiyon belirledi.

Etkili ve çabuk sonuç almak için iltihaplı bölgeye "vancomisin antibiyotiği" enjektörle sıkan Bozkurt, uygulamadan sonra 8 gün hastanede kontrol altında tutulan çocuğun, ilaç tedavisiyle bağırsağındaki iltihap kurutuldu.

Her 2 vakayı ve uyguladığı teknikleri makale haline getiren Bozkurt, çalışmalarını İtalya'nın başkenti Roma'da 12-13 Haziran tarihlerinde düzenlenecek 11'inci Dünya Gastroenteroloji toplantısının organizasyon komitesine gönderdi.

Çalışmaları inceleyen komite, başka örneği bulunmayan 2 teknik için Bozkurt'a bir mektup göndererek, "Çalışmalarınız toplantımıza kabul edilmiştir" denilerek, davette bulundu.

Bozkurt, yaptığı açıklamada, organizasyon dünyanın dört bir yanından yüzlerce uzman doktorun katılacağını belirtti.

Yaklaşık 20 doktorun da sunum yapacağını ifade eden Bozkurt, "Toplantının organizasyon komitesi, 'argon plazma koagulasyon' tekniği için sunum yapmamı, bağırsaktaki enfeksiyona kolonoskopiyle antibiyotik sıkılması yöntemi için de poster çalışması hazırlamamı istedi.

Bozkurt, daveti kabul ettiğini belirterek, uyguladığı yöntemleri meslektaşlarıyla paylaşacağını kaydetti.

dünya gastroenteroloji kongresi
hüseyin sancar bozkurt
argon plazma koagulasyo
olonoskopiyle antibiyotik sikilmasi
Yorum (1)
yakup taşkın
kutluyorum ve yeni çalışmalar için azim ve gayret diliyorum, her şeye rağmen hedefini korumayı başarmış meslektaşımız iyilik haline katkıda bulunmuş
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir