Medimagazin logo

8 doktora hapis istemi

Ailesinin 3 gün aynı hastaneye götürdüğü 4'üncü gün dışkısını kusarak hayatını kaybeden küçük çocuk için Savcılık, 8 doktor hakkında hapis cezası istedi
Kaynak: HABERTÜRK - Serdar KULAKSIZ
8 doktora hapis istemi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Ailesinin 3 gün üst üste aynı hastaneye götürdüğü Bulut Ulu (2), doktorlar tarafından 3 kez evine gönderildi. 4’üncü gün dışkısını kusan minik çocuk, hastanede öldü. Savcılık, ihmali olan 8 doktor hakkında 2 yıla kadar hapis istedi

İstanbul’da, özel bir şirkette çalışan Mehmet Ulu ile Gülcan Ulu’nun 2010 yılı ocak ayında bir erkek çocukları dünyaya geldi. Çift ikinci çocuklarına Bulut ismini verdi. 2012’nin ocak ayında Ulu Ailesi, minik Bulut’un kusma ve tuvalete çıkamaması nedeniyle hastaneye başvurdu. Acil çocuk servisinde 10 Ocak 2012 tarihinde kan ve idrar tahlili ile röntgen çekiminden sonra yapılan incelemede durumun geçici olduğu söylendi ve Ulu çifti oğullarıyla birlikte eve gönderildi.

İyileşmemesi üzerine anne-baba, Bulut’u 11 Ocak 2012’de aynı hastaneye tekrar götürdü. Tetkikler yapıldı ve aile yine durumun geçici olduğu ifade edilip evine yollandı.

MİNİK KALBİ DURDU

Bulut’un karnında şişme olunca 12 Ocak 2012’de ailesi çocuklarını yine aynı hastaneye götürdü. Bu kez Bulut’un idrar yollarında kum ve bağırsaklarında enfeksiyon olduğu teşhisi konuldu, antibiyotik yazıldı. Bulut bir kez daha evine gönderildi.

13 Ocak 2012’de, minik çocuk dışkısını kusmaya başladı ve kalbi durdu. Aynı hastanenin acil servisinde yapılan müdahaleyle hayata döndürülen Bulut’un durumunu soran Ulu Ailesi’ne çocuğun bağırsağının patlak olduğu, dışkısının vücuduna yayıldığı ve bunun temizlenmekte olduğu bilgisi verildi. Yapılan müdahalelere rağmen Bulut aynı gün saat 18.15’te hayatını kaybetti.

Baba Mehmet Ulu, avukatı Ahmet İnci aracılığıyla şikâyette bulundu.

SORUŞTURMA 2 YIL SÜRDÜ

Savcılığın soruşturma izni istemesi üzerine İstanbul Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü tarafından inceleme yapması için çocuk hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Murat Elevli görevlendirildi. Prof. Dr. Elevli tarafından hazırlanan ön inceleme raporunda, Bulut’un tedavi sürecinde yapılan tanı ve tedavideki ihmaller göz önüne serildi. Rapor üzerine İstanbul Valiliği tarafından hastanede görevli doktorlar C.I., A.E., S.P., M.F., R.Ö., B.S., H.G. ve H.E. hakkında soruşturma izni verildi. Doktorlar tarafından soruşturma iznine yapılan itiraz, İstanbul Bölge İdare Mahkemesi tarafından reddedildi. Savcılık 2 yıl süren soruşturma sonucunda 8 doktor hakkında ‘görevi ihmal’ suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis talebiyle dava açtı. 8 doktor, 5 Şubat’ta hâkim karşısına çıkacak.

8
doktora
hapis
istemi
Yorum (3)
Dr.Adana
Hastayı yatırmamış olmaları sıkıntı yaratabilir.
0
Cevapla
acil
uzmanlar çağırsanda hastaya gelmiyor ki.gelmemek için 9 dereden su getiriyorlar.sonuçta olan acil doktoruna oluyor.sağlık bakanlığı doktorlara düşmandır.doktorların ,acillerin sorunlarıyla kesinlikle ilgilenmemektedir.ambulans ile hasta sevk bile edemiyom.saatlerce hasta acilde bekliyor.bakanlık yazmama rağmen duyarsız.
0
Cevapla
:(
ota .oka acil serviste bakarsanız, çerle çöpü karıştıtırır hata yaparsınız...bu kaçınılmaz...birbirinize düşmeyin!..bu ne çağrılanın nede çağıranın suçu...kısa çöpü kim çekerse onun elinde kalıyor!
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir