Medimagazin logo

Adli vakayı 36 dakika geç bildirdiği iddia edilen doktorlara soruşturma

Yatağan Cumhuriyet Savcılığı'nın bir ay önce elektrik çarpması sonucu yaşamını yitiren kişinin ölümüyle ilgili 4 doktor ve bir tıbbi sekreter hakkında kamu davası açtığı bildirildi.
Kaynak: AA
 Adli vakayı 36 dakika geç bildirdiği iddia edilen doktorlara soruşturma
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Muğla Tabip Odası Başkanı Murat Akgül, düzenlediği basın toplantısında, 25 Haziran 2012 tarihinde Yatağan'a bağlı Madenler köyünde bulunan benzin istasyonunda 16 yaşında bir gencin elektrik çarpması sonucu yaraladığını, 112 Acil Servis ekiplerince Yatağan Devlet Hastanesi acil servisine getirilen yaralının burada görevli Dr. Seyhan Şimşek ile Dr. Ahmet Haluk Torun tarafından gerekli müdahalesinin yapıldığını belirtti.

 

Akgül, hastanın kalbinin durması üzerine, her iki hekimin hastane anestezi uzmanı Dr. Serdar Adar ve dahiliye uzmanı Dr. Mustafa Kızıltaş'ı da yardım ve müdahale için çağırdıklarını, adı geçen her iki hekimin de çağrı üzerine acil servise gelerek hastaya müdahale ettiğini söyledi.

 

Hastanın müdahalelere cevap veriyor olması nedeniyle hekimlerin hastayı yalnız bırakmayarak kalp masajını ve diğer müdahaleleri sürdürdüklerini ifade eden Akgül, ''Bir ara nöbetçi hekim Dr. Seyhan Şimşek, diğer hekim meslektaşlarının yardımından fırsat bularak, olayın adli vaka olması nedeniyle tıbbi sekretere durumu kolluk kuvvetlerine bildirmesini söylemiş ve müdahaleye geri dönmüş. Hastanın bir kaç kez kalp durmasından kurtulması üzerine, hastanın sevk girişimine başlanmış, ancak gerekli tüm müdahalelere rağmen hasta kurtarılamamış'' dedi.

 

Akgül, kolluk kuvvetlerine vakanın bildirilme saatinin 16.15 olarak kayıtlara geçtiğine işaret ederek, şöyle konuştu:

''Kolluk güçlerinin olay yerine ulaşmasına kadar geçen süreçte olayın meydana geldiği istasyondaki kamera kayıtlarının yok edildiği iddiası mevcut. Olay savcılığa intikal etmiş ve savcılıkça 4 hekim ile ilgili adli vakayı bildirmedeki gecikme nedeniyle Yatağan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmış. Savcılık talimatı gereğince de 4 hekim meslektaşımız Yatağan Jandarma Komutanlığınca gözaltında tutularak ifadeleri alındıktan sonra, aynı gün savcılığa sevk edilmiş ve ifadeleri alınmış.''

 

-Adli vakanın 36 dakika geç bildirildiği iddiası-

Savcılıkça iddianame hazırlanarak Yatağan Asliye Ceza Mahkemesi nezdinde TCK 257/2. maddesi gereğince 4 hekim arkadaşları ve tıbbi sekreter hakkında kamu davası açıldığını ve duruşmanın ilk oturumunun dün yapıldığını anlatan Murat Akgül, konuyla ilgili idari sorumluklar kapsamında adli bildirim işlemi gerçekleştirildiğini bildirdi.

 

Akgül, davanın gerekçesinin 36 dakikalık gecikmeden kaynakladığını ve suçlamayı anlamakta güçlük çektikleri ifade etti. Doktorlardan ağır yaralanma ile gelen hastanın yaşama döndürülmesini hedefleyen tıbbi müdahalenin değil, idari bir işlem olan adli bildirimin öncelikli olarak yapılmasının istendiğine dikkati çeken Akgül, ''Adaletin er geç en doğru kararı vereceğine ve bu kararın da kamu vicdanına uygun olacağına inanmak durumundayız'' dedi.

adli
vakayı
36
dakika
geç
bildirdiği
iddia
edilen
doktorlara
soruşturma
Yorum (36)
sibel tayga
iş bilmezlik hat safhada;doktor öncelikle hayati tehlike yaratan durumları ortadan kaldırmakla yükümlüdür.birinci basamak budur.sonra ikinci olarak adli hekimlik görevi vardır.adli makam hastaneye gelip ne yapacakmış,yaklaşık 2-3 saat sonra gelip otopsi yapacak.olay yerine gelen kolluk kuvveti denilen polis,jandarma olayı bildirmekle yükümlü.hastanede dr önce hastaya müdahale etmeli.
0
Cevapla
ali erdal
36 dakika gecikmişte bundan kim zarar görmüş. Bıraksınlarda doktorlar asıl işlerini yapsınlar, hastaya müdahale sırasında başka şeyle uğraşmak durumunda kalmasınlar.
0
Cevapla
ALPER GÜL
Değil mi adam ölürse ölsün öncelik resmi rapor yazmada, eğer o davayı açan savcı ve hakim hakkında bir işlem yapılmıyorsa bu ülkede bu memleket dingonun ahırı bir ülke demektir
0
Cevapla
adlitbp
Hadi bakalım, Sağlık Bakanlığını personelini korumak üzere göreve çağırıyoruz.
0
Cevapla
hk
tek birşey söylüyorum : yuh artık...
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir