Medimagazin logo

“Bu bebeklerin dünyaya getirilmeleri ahlaka aykırı”

İngiliz yazar ve evrimsel biyoloji profesörü Richard Dawkins, Down sendromlu bebeklerin dünyaya getirilmesinin "ahlaka aykırı" olduğunu söyledi.
“Bu bebeklerin dünyaya getirilmeleri ahlaka aykırı”
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Dawkins, korkunç isteğini, “Bu bebeklerin dünyaya getirilmeleri ahlaka aykırı” sözleriyle açıkladı. Yazar, açıklamasının ardından yoğun tepki çekti.

“Down sendromlu bebeklerin kürtajla alınmasını” savunan Oxford’lu profesör, kendisine Twitter’dan yazan bir kullanıcının, “Dürüst olmak gerekirse, Down sendromlu bir bebeğe hamile kalırsam ne yapardım bilmiyorum. Gerçekten ahlaki bir ikilem” şeklindeki ifadelerine “Kürtaj yaptırıp yeniden denersin. Seçeneğin varsa, onu dünyaya getirmek ahlaksızlık olur” diyerek yanıt verdi.

'ET YİYENLERİN KÜRTAJA KARŞI ÇIKMAYA HAKKI YOK'

Açıklamasından kısa süre sonra eleştiri yağmuruna tutulan yazar, duruşunun “Ceninlerin insanî duyguları olmadığı için çok medeni” olduğunu belirtti.

Dawkins, “Kürtaj tartışmasına önemli soru ‘o bir insan mı?’ değildir. Asıl sorulması gereken ‘O acı çekecek mi?’ olmalıdır” dedi ve ekledi: “Özellikle et yiyen insanların kürtaja karşı çıkmaya hakkı yoktur.”

“bu
bebeklerin
dünyaya
getirilmeleri
ahlaka
aykırı”
Yorum (7)
Mal
Bir ateistten beklenecek yorum bu zaten. Bu dünyada amaç mutlu olmak ise bu dünyanın en mutlu insanları down sendromlu olanlardır. Siz hiç ağlayan veya mutsuz bir down'lu gördünüz mü? Bu mübarek çocukların kürtaj edilmesini istemek tam bir vahşet ve canavarlıktır. Evrime inanan bir ateiste bu düşünce yakışır. Ben ateistlere sormak isterim , madem güçlü zayıfı yer diyorsunuz ve tabiatta güçlü ayakta kalır diyorsunuz; o zaman neden en güçsüz yaratıklar tabiatta en yüksek sayıda iken en güçlü hayvanlar az sayıda ve hatta bazılarının nesilleri tükenmek üzere ?
0
Cevapla
atacı
Kuşlarla gergedanları karşılaştırmak bir mala yakışır zaten. Engelli bir insanın ömür boyu acı çekmesindense hiç dünyaya gelmemesi bence insancıl. Nefes almamış birisi insan değil annesinin parçasıdır. Kaybı ölüm değil organ kaybıdır. Herkese engelsiz çocuklar dilerim. Down sendromluların hepsi mi mutlu? Bir bilgim yok, öyle ise onları hariç tutarım.
1
Cevapla
Mal
Atıcı rumuzlu arkadaş, Rumuzum mal çünkü bir hastanede yüzlerce sağlık personeli çalışırken birisi gelip istediğini dövebiliyor ve herkes mal gibi tepkisiz kalıyor. Eleştirim herkese yani. Yorumun ise ilahi vahyden kaynağını almamış. Ilahi vahyi bilmeyip sadece kendi akıllarına göre yorum yapanlar isabet edebilecekleri gibi birçok meselede yanlış yaparlar.
0
Cevapla
y.yılmaz
MAL söylediklerinizin pek çoğunda bilgi eksikliği var şu an var olan türler daha önceki türlerin %95 inin yok olmasından sonra ortaya çıkmıştır, güçlü güçsüz neye göredir .
0
Cevapla
Mal
Yılmaz bey, güçlü güçsüz ayrımını yapan ben değilim ki. Evrimcilerin iddiası.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir