Medimagazin logo

Doktora ölüme sebebiyet davası

Kaynak: SABAH - DİLEK YAMAN
Doktora ölüme sebebiyet davası
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İstanbul Samatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kol ve göğüs ağrısı şikâyeti ile giden Koray Yılmaz, Dr. Ferdi D.'ye "Kalp krizi geçiriyor olabilirim. Kalbim ağrıyor" dedi. Doktor ise "Kafanıza göre kalp krizi uydurmayın, kas sıkışmasıdır" diyerek tedavi uygulamadan ilaç yazıp evine gönderdi.

 

Yılmaz, iğne yaptırmak için gittiği eczanede kalp krizi geçirdi. Yılmaz Samatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yoğun bakıma alınarak tedavi olan Yılmaz üç günlük tedavi sonrası hayatını kaybetti. Yılmaz'ın kızı Çiğdem Yılmaz ise babasının ölümüne neden olduğu iddiasıyla Ferdi D.'den şikayetçi oldu.

 

İstanbul Valiliği Ferdi D. hakkında soruşturma izni verilmedi. Yılmaz bunun üzerine İstanbul Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurdu. Mahkeme, doktor hakkındaki soruşturma izni verilmemesi kararını kaldırdı. Savcılıkça başlatılan soruşturmada Yılmaz'ın kızı ifade verdi. İfadesinde, "Babam kalp krizi geçiriyorum diyerek beni aradı. Ben de iş yerinde olduğum için babama hastaneye gitmesini söyledim. Hastanede EKG çekilmediğini hatta muayene bile edilmediğini söyledi. Doktorun babama verdiği cevabı duyduğumda şoke oldum. Babamı muayene etmeyen Ferdi D. babamın ölümünden sorumludur" dedi. Savcılık, Ferdi D. hakkında "taksirle ölüme neden olma" iddiasıyla 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.

doktora
ölüme
sebebiyet
davası
Yorum (31)
ırgat
500 defa kalp krizi yakalayıp tanı koysan bile bu yoğunlukta er geç hata yapacaksın! tabii sistemde vatandaşa şirin gözükmek için çayın taşıyla çayın kuşunu vuracak ve iyi polis olacak....
0
Cevapla
KAAN ÖZÇAKA
Ben de acilde çalışıyorum. Göğüs ağrısı ile gelen her hastaya EKG çektirip ; CK-MB, Troponin baktırıyoruz. Çok dikkatli olmak lazım. Her an atlanabilir.
0
Cevapla
Bilge hekim
15 yıldır bir sürü Mi gördüm. Malesef atladiklarim da var. Gerçekten çok değişik prezentasyonlar var. Atlamasi çok kolay. Size tavsiyem bilhassa 40 yaşından büyük erkekleri en az 8 saatten önce bırakmayın. Zaten ciddi bir ağrısı yoksa hasta o kadar beklemeyip imza verip kaçıyor. Six kesinlikle risk almayın.
0
Cevapla
aydin sinal
bir defada "hasta hakli" deyinde disimi kirayim
0
Cevapla
Bülent Erdener
Bu kadar ağır çalışma şartlarında hasta atlamak mümkündür.Bunun ne kadar sıklıkla olduğu önemli.Şimdilik idare ediliyor.Nadir vakalar genellikle ama acile ilaç yazdırmaya gelenlenlere performans gözüyle bakılmasa bu vakalar atlanmaz.Bu hepimizin başına gelebilir.Bunun çözümü için uğraşmamız lazım ama nerde.Tazminat ödemek bile korkutmuyor bizi.Hala aynı küçük hesapların peşindeyiz. Neticede insan hayatı bu herşey performans olmamalı.Ağır çalışma şartlarını hafifletmek için uğraşmak lazın ki hata oranımız en az insin.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir