Medimagazin logo

Eski rektöre "bıçak parası" iftirası atan kişiye hapis ve para cezası

<p> Trakya Üniversitesinde (TÜ) 2 dönem rektörlük yapan ve halen TÜ Tıp Fakültesi Üroloji Bölümü Öğretim Üyesi olan Prof. Dr. Osman İnci hakkında &#39;&#39;bıçak parası&#39;&#39; aldığı iddiasında bulunan kişiye &#39;&#39;dolandırıcılık&#39;&#39; ve &#39;&#39;iftira&#39;&#39; suçlarından 4 yıl hapis ve 14 bin 600 lira para cezası verildi</p>
Eski rektöre "bıçak parası" iftirası atan kişiye hapis ve para cezası
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

AA-Trakya Üniversitesinde (TÜ) 2 dönem rektörlük yapan ve halen TÜ Tıp Fakültesi Üroloji Bölümü Öğretim Üyesi olan Prof. Dr. Osman İnci hakkında ''bıçak parası'' aldığı iddiasında bulunan kişiye ''dolandırıcılık'' ve ''iftira'' suçlarından 4 yıl hapis ve 14 bin 600 lira para cezası verildi.


Trakya Üniversitesinde 1996-2000, 2000-2004 yılları arasında Rektörlük yapan Prof. Dr. Osman İnci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2007 yılında TÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Üroloji servisinde bir hastayı ameliyat ettiğini belirterek, hastanın ameliyattan çıkmasının ardından hasta yakınlarının ''Biz, doktor 'Esat' için için bıçak parası verdik. Ama ameliyatı Osman İnci yaptı'' demesi üzerine serviste gerginlik yaşandığını söyledi.

Prof. Dr. İnci, hasta yakınlarının konuyu başhekimliğe bildirmeleri üzerine başhekimlik tarafından yapılan araştırmada, hasta yakınlarının parayı serviste geçici işçi olarak çalışan Murat Demirelli'ye bir arkadaşı aracılığıyla ilettiklerinin ortaya çıktığını ifade etti.

Olayın ortaya çıkmasının ardından başhekimlik tarafından soruşturma açıldığını anlatan Prof. Dr. İnci, şöyle konuştu:

''Demirelli'nin geçici işçi olması nedeniyle idari işlem yapılamayacağı, adli takip yapılması gerektiği şeklinde rapor hazırladı. Daha sonra TÜ Rektörlüğü'nde bir soruşturma komisyonu oluşturuldu. Bu komisyon çeşitli kişilerle görüşürken, Murat Demirelli, 27 Mart 2007 tarihinde el yazısı ile yazılmış bir mektubunu komisyona yolladı.

Demirelli mektubunda parayı bana verilmek üzere aldığını iddia ediyor, ben de bu safhaya kadar hiç adımın geçmediği soruşturmada tanık olarak dinlendim.

Bu olayla ilgili olarak 13 Nisan 2007 tarihinde ulusal bir gazetede de 'Rektör bile bıçak parası almış' başlığı ile haber çıkınca savcılığa başvurarak, iftira atıldığı şeklinde Demirelli'ye karşı dava açtım.''

-İFTİRAYA HAPİS VE PARA CEZASI-

Edirne 1. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davanın 6 Ekim 2009 tarihinde sonuçlandığını kaydeden Prof. Dr. İnci, ''Edirne 1. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki davada suçlamalardan beraat ettiğim gibi, bana iftira atan Demirelli de hapis ve para cezasına çarptırıldı. Ayrıca, 2 kişiyi dolandırdığı gerekçesiyle de 1'er yıl hapis olmak üzere toplam 2 yıl hapis ve 14 bin 600 TL para cezası aldı. Bu olayda suçsuzluğumun ortaya çıkmasından dolayı çok mutluyum'' dedi.

Prof. Dr. İnci, şunları kaydetti:

''Dürüstlüğümün mahkeme kararı ile onaylanması onur vericidir. Bu tür iftiralar bilim adamlarını yıldıramaz. Dürüstlük bizlerin temel felsefesidir. Eğitim-öğretim, araştırma ve tıp mesleği uygulamalarımızda her zaman bilim ve meslek ilkelerine uyarak çalıştık ve çalışmaya devam edeceğiz. Yargı süreci henüz netleşmemiştir. Şüphesiz bu kişiye destek ve yardım eden üniversite içinde ve dışında kişiler vardır. Ancak şu aşamada bu kanıtlanamamıştır. Bu olayla ilgili olarak Yargıtay'a, iftirada bulunan kişiyi azmettirenlerin bulunması için itirazda bulunacağım. Bağımsız yargıya her zaman güvenimiz tamdır. Hukukun üstünlüğüne kesinlikle inanıyorum.''

eski
rektöre
"bıçak
parası"
iftirası
atan
kişiye
hapis
ve
para
cezası
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir