Medimagazin logo

Gribal enfeksiyonda ihmal, sepsise yol açarak ölüme neden oldu iddiası

Gribal enfeksiyon rahatsızlığı nedeniyle tedavi altına 26 yaşındaki Hakan Usda'nın, uzman doktorun müdahale etmediği ve yanlış tedavi edildiği için öldüğü ileri sürüldü
Gribal enfeksiyonda ihmal, sepsise yol açarak ölüme neden oldu iddiası
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Kocaeli Devlet Hastanesi acil servisinde gribal enfeksiyon rahatsızlığı nedeniyle tedavi altına alınan 26 yaşındaki Hakan Usda'nın, yanlış tedavi sonucu öldüğü iddiasına ilişkin soruşturma açıldı.

Alınan bilgiye göre, Kartepe ilçesi Acısu'da yaşayan Hakan Usda, Kurban Bayramında soğuk algınlığı şikayetiyle Kocaeli Devlet Hastanesine gitti. Burada serum verilen Usda, ilaç reçetesi yazılarak evine gönderildi.

Bir gün sonra yeniden rahatsızlanan Usda, bu sefer SEKA Devlet Hastanesine gitti. Burada da serum tedavisi uygulanan hasta, evinde fenalaştı. İzmit ilçesinde özel bir hastaneye kaldırılan Usda, burada yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Kocaeli Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Şenol Ergüney, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastanın ihmalden öldüğü yönündeki iddialar için soruşturma başlatıldığını söyledi.

"Hasta acil serviste müşahede altına alınmış, serum verilmiş, tedavi uygulanmış." diyen Ergüney, "Daha sonra taburcu edilmiş. Tekrar hastalanınca özel hastaneye gitmişler. Burada vefat etmiş. Hastanede uzman doktor olmaması mümkün değil. Bu iddialar soruşturma sonucu ortaya çıkacak. Soruşturma neticesinde hata, kusur varsa gereği yapılır. Acılı ailemize başsağlığı diliyorum." diye konuştu.

Hayatını kaybeden Hakan Usda'nın ağabeyi Ali Usda ise kardeşinin ihmalden dolayı öldüğünü öne sürdü.

Kardeşini soğuk algınlığı nedeniyle Kocaeli ve Seka Devlet Hastaneleri'ne götürdüklerini ancak acil serviste sadece serum verilerek eve gönderildiğini ileri sürerek, şunları kaydetti:

"Kardeşimin durumu iyi değildi. Hastaneye her gelişimizde serum verdiler, ağrı kesici iğne yaptılar. İlaç yazıp eve gönderdiler. Tekrar rahatsızlandı, yine aynı şekilde serum vererek eve gönderdiler. Tam 7 kez devlet hastanelerine gittik. Son gelişimizde kardeşimin yürüyecek durumu yoktu. Nefes alamıyordu. Uzman doktor yok mu diye sorduğumda, bayramda izinli olduğunu söylediler. Daha sonra özel bir hastaneye kaldırdık. Burada vefat etti. Gribal enfeksiyon nedeniyle mikrop kana karışmış. Kardeşim kan zehirlenmesinden öldü. Uzman doktorlar tarafından düzgün bir tedavi uygulansaydı böyle olmazdı. Kardeşim ihmalden dolayı öldü. Aile olarak bayramda büyük acı yaşadık. Suç duyurusunda bulunacağız."

Recep ve Huri Usda'nın 3 çocuğundan biri olan 26 yaşındaki Hakan Usda, dün Kartepe ilçesinde aile mezarlığında toprağa verilmişti.

malpraktis
kocaeli devlet hastanesi
acil
yanlis tedavi
Yorum (4)
postenflamatuar
Acil polikliniklere başvuran her hastaya acil uzmanı ile hizmet vermeyen devlet kalkmış her pratisyenden acil uzmanı gibi etkin hızlı ve doğru biçimde teşhis koyup tedavi edip hastasını yönetmesini şart koşuyor. Şart koşması da bu malpraktis uygulamalarıdır. Evet doktorluk enayiliktir. Enayilik olduğunu bir doktorumuzda bir acil vakasında bomba patlayınca ancak o zaman sadece kendisi anlar. Madem acil uzmanı kalitesinde hizmet istiyorsun o zaman bütün pratisyenleri hasta takip tedavisinden çıkar; sadece triajda kullan. Sonra gel bu ucube guguk kurallarını uygula. Ama bunu yapması için Türkiyedeki acillein %70-80 nini kapatması gerek. Bazı doktor düşmanları ve akıl fukaraları "ama 6 yıllık eğitimde acil yönetimini yapacak şekilde eğitim alıyorlar" diyebilir. Buna şaşırmayız. O akıl fukaraları veya yüzsüzlere sormak lazım eğer bir pratisyen acili yönetebiliyorsa o zaman bu "acil uzmanı" bölümü niye var? Acili yönetebilecek eleman tüm dahili branşlara hakim olmalı ki Göğüs hastalıkları dahiliye, cildiye, üroloji,FTR bölümlerini de bir zahmet kapatın. Madem 6 yıllık eğitimimiz bu kadar dolu ve göz kamaştırıcı ise. Tabii ki yersen masal anlatacak çok olur. Doktorluk enayiliktir diyoruz. Ve bizi doğrulayan haberler hergün medyaya düşüyor. Medyaya düşenler ise gerçek olayların beliki %20 si bile değildir.
27
Cevapla
Kelaynak
Bu hasta için sepsis pathway uygulanmış mı? Pratisyene suç bulmak kolay. 7 defa hastaneye gitmiş. Demek adamakıllı eğitilmiş, vital bakmış, laktat sormuş, kan kültürü almış bir doktor çıkmamış. Zaten acilde kan kültürü alacağım dese , hem ayakta hem yatarak tansiyon bak dese hemşirelerin gazabına uğrar, işinden attırılır. Halbuki tüm dünyada bunlar yapılır. Hasta yakınları dinleyin: İngiltere'de , Almanya'da pratisyen dediğin doktor en az 3 yıl gözetim altında çalışır, öyle yalnız bırakılır. Pratisyenlerin suçu yok. Eğitim eğitim değil, göz boyamaca. Sağlık bakanlığına dava açın,doktora değil. Ama bakanlığa cinayetten dava açın mutlaka. Şu iş bilmez kravatlı lacili bıyıklı zavallıların doktoru düşürdüğü daha zavallı duruma bak. Vatandaşını uğrattığı zulme bak!
15
Cevapla
abdullah öncü
hasta 2 günde 7 kez acile gitmiş, her gittiğinde serum takılmış. sepsis nedeni bu da olabilir.
8
Cevapla
Necati Kerman
Tesadüfen gördüğüm bu haber ve yorumlara göre bu ülkede doktor olmanın zorluğunu hayal edemiyorum. Bir yandan da huzurlu bir mesleğim ve iş ortamım olduğu için şükrediyorum. Hayatımda bir kere acil servise girmişliğim var. Onu da unutamam. Korkunç bir yer. Allah yardımcınız olsun.
4
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir