Medimagazin logo

Mobbing uygulayan amir ceza veremez!

Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli bir hemşire, dahiliye servisi nöbetinde geçen bir olayla ilgili tutanak tutulduğu ve inceleme başlatıldığı gerekçesiyle dava açtı. Hemşire savunmasında yöneticisi tarafından mobbinge maruz kaldığını gerekçe göstererek hakkında yapılan disiplin incelemesinin husumet kaynaklı olduğunu ifade etti. Mahkeme, dava konusu işlemde hukuka uyarlık bulunmadığı gerekçesiyle dava konusunun iptaline karar verdi.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Mobbing uygulayan amir ceza veremez!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN-Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hemşire olarak görev yapan davacı, dahiliye servisi nöbetinde geçen bir olayla ilgili tutanak tutulduğu ve inceleme başlatıldığı gerekçesiyle dava açtı.
Davacı nöbeti bittikten sonra hakkında disiplin incelemesi başlatan Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürünün  makamına görüşmek için gittiği, ancak görüşemediğini belirtti.


 Bu sırada da ifade veremediğini, bu durumunda tutanağa bağlandığını belirten davacı, akabinde kendisi hakkında ifadeye çağrı evrakını tebellüğ etmediği ve ifadeye geldiği halde ifade vermediğinden bahisle inceleme ve soruşturma  başlatıldığını ifade etti.


Olayda, davacı daha önce nöbet ve izin konularında kendisi ve diğer personeller arasında ayrım yapıldığı ve tarafına mobbing uygulandığını iddia ederek, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürünün de bulunduğu yöneticiler hakkında şikayette bulundu.


2. İdare Mahkemesince alınan kararda, disiplin soruşturması ve soruşturma sonucunda verilen cezanın tarafsızlığından söz edilmeyeceğinden, dava konusu işlemde hukuka uyarlık bulunmadığı gerekçesiyle dava konusunun iptaline karar verildi.

 

 

Bu yazının tüm hakları Medimagazin'e aittir. "www.medimagazin.com.tr" biçiminde aktif bağlantı kurulabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal takip yapılacaktır. ©

mobbing
uygulayan
amir
ceza
veremez!
Yorum (6)
A. yıldız
MOBİNG UYGULAMANIN TAM OLARAK ANLAMI NEDİR ÖYLE HER İSTEYEN UYGULAR MI MOBİNG UYGULAMAK İÇİN TAM VE EKSİZLİK OLARAK KARŞILANBMASI GEREKEN ŞARTLAR NELER OLMALIDIR. BUNUN İÇİN BİR YAŞ SINIRI VAR MIDIR I OS YA DA ANDROİD UYGULAMALAR BUNU DESTEKLER Mİ. BUNUN YASAL SÜRESİ VAR MI. TAM OLARAK BU UYUGULAMALARIN ÜCRETLİ Mİ YOKSA PRO VERSİYONLARI PARALI MI YA DA ÜCRETLİ İSE DÖNER SERMAYE Mİ KARŞILAYACAK. BİR DE KARŞILIKLI MOBING VURDURANLAR VAR. BU UYGULAMA ANINDA SUÇ UNSURU VARSA GRUP ÜZERİNDEN Mİ DEĞERLENDİRİLİR. BU KUNULARIN AÇIĞA ÇIKARILIP EMSAL TEMSİL ETMESİ GEREKİR.
0
Cevapla
celalertuğ
kemiklerim sızlıyor..etimesgut devlet hastanesinde neler oluyor? başhekim mobbingle uzman hekimlerimi kaçırdı kalanlara da zulüm yapıyor..yetkililer derhal olaya eğilmeli!
0
Cevapla
şenol topçu
işyerinde çalışanı bıktırıp işinden etmek amacıyla psikolojik şiddet, kuşatma, taciz, rahatsız etme veya sıkıntı verme, tehdit,küçümseme, itibarsızlaştırma, ağır iş verme,çalışmasını engelleme gibi eylemlerin 6 ay sürmesi mobbing olarak bilinir. Yazılı olarak belgelendirip yetkili makamlara mutlaka bildirilmeli.
0
Cevapla
davut
Mobbing Türkçe söylense fiyakasımı bozulmakta
1
Cevapla
ölmüş eşek
sn başbakanımızın 2009'daki genelgesini ileri sürerek bize mobbing'in hasını yaptılar. Allah hepsinin cezasını versin.
2
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir