Medimagazin logo

Sezaryende tampon unutuldu iddiasına soruşturma

Osmaniye Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde 4 ay önce sezaryenle 7’nci çocuğunu dünyaya getiren 40 yaşındaki Derya Örsdemir’in karnında sargı bezi unutuldu. Sargı bezi ameliyatla çıkarılan kadın ölümden döndü
Kaynak: YENİ ŞAFAK
Sezaryende tampon unutuldu iddiasına soruşturma
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

3 Kasım 2014’te doğum sancıları başlayan 40 yaşındaki Derya Örsdemir, eşi Abdullah Örsdemir tarafından götürüldüğü Osmaniye Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde sezaryenle bir kız bebek dünyaya getirdi. Taburcu olan 7 çocuk annesi Örsdemir, bir süre sonra rahatsızlandı. Bunun üzerine Örsdemir, yeniden doğum yaptığı hastaneye kaldırıldı.


SAFRA KESESİ ALINDI
Burada hastaya yapılan tetkiklerde, safra kesesinde taş bulunduğu belirtilerek, yan binadaki Osmaniye Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Burada yapılan bir operasyonla annenin safra kesesi alındı. Ancak, yapılan tüm müdahalelere rağmen Örsdemir’in rahatsızlığı devam edince hastadan tomografi istendi. Tomografide, Derya Örsdemir’in karnında bir kitle tespit edilmesinin ardından hastanın eşi Abdullah Örsdemir soluğu özel bir hastanede aldı. Burada yapılan amelayatla hastanın karnından sargı bezi çıkarıldı.


BAĞIRSAĞINI ÇÜRÜTMÜŞ
Eşimin karnından büyük bir çapta bir bezin çıktığını görünce şok olduğunu anlatan işçi Abdullah Örsdemir, “Sargı bezi 4 ay kaldığı için bağırsaklarında çürümeye neden olmuş. Eşimin bağırsaklarından bir bölümü kesilip alınmış. Bundan dolayı kalıcı bir hasar meydana gelirmiş. Safra kesesi ameliyatının gerekli olup olmadığının da araştırılmasını istiyorum” dedi. Osmaniye Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nce sezaryenle doğum yaptıran Dr. F.Ç. hakkında idari soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Savcılığa suç duyurusu

Doğum sırasında karnında sargı bezi unutulan Derya Örsdemir’in eşi Abdullah Örsdemir, doğumu yaptıran Doktor F.Ç. hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

sezaryende
tampon
unutuldu
iddiasına
soruşturma
Yorum (9)
Kemal Dereli
Elbette üzücü bir şey ama bunu fırsat bilip eyyamcılık yapmak ne kadar doğru anlamakda zorlanıyorum.Bu kadar ağır çalışma şartlarında bu tip hatalar malesef oluyor.Doktorun en büyük düşmanı başka doktordur. Etme bulma dünyası bugün birine yarın diğerine.Hasta yakını gitse unuttan doktorlara saldırsa Allah muhafaza bir kaza olsa ne olacak. Bunu söyleyen hekiminde başka biri yanlışını hatasını çıkarıp deşifre etse ne olacak.Kol kırılmalı yen içinde kalmalı.Sorunlarımızı iyi niyet içinde çözmeliyiz.
0
Cevapla
baran
AMELİYAT BİR EKİP İŞİDİR, doktor tamponu tek başına unutmaz, bu olayda hemşirenin ve oda personelinin de sorumluluğu var. Spanç, tampon, malzemeler sayılmadan operasyonu bitirirseniz böyle olaylar yaşanır. Ne yazık ki ülkemizde yardımcı sağlık personeline bu disiplin verilememektedir, BİRŞEY OLMAZ MANTIĞIYLA BU SIKINTILAR HER ZAMAN OLACAKTIR.
0
Cevapla
port
Bravo son olarak sancı bulan ekibi tebrik etmek lazım. Hastayı iyi gazlamis lar.kendileri de dikkatli olsun.spanc falan unutma sinlar
0
Cevapla
kazı kazancı
allah kımsenın başına vermesin bu olay komplikasyon değil malpraktıse gırrer sıkıcı bır durum,özel hastanede kompresi çıkaran hekim gazlamış hastayı buyuk ıhtımalle bu iş yapılır hasta yakınında karın içinde yapışıklık olmuş denip bu olay bu şekilde kapatılırdı,ben neler gördüm neler bır defasında vakada klemp unutulmuş onu çıkarmıştık hastanın ve yakınlarının ruhu bile durymamıştı,meslektaş bunu yaparsa hasta neler yapmaz ki adı üstünde hasta geçmiş olsun sayın meslektaşım...
0
Cevapla
Mehmet Kaya
Üzücü bir durum. spanç sezaryende mi yoksa safra kesesi ameliyatında mı unutulmuş anlayamadım.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir