Medimagazin logo

Tanı konulmadan ameliyat iddiasına 415 bin lira tazminat cezası

Kaynak: HABERTÜRK - Veysi İPEK-Murat BABACAN
Tanı konulmadan ameliyat iddiasına 415 bin lira tazminat cezası
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Diyarbakır'da ülseratif kolit tedavisi gören Aynur D. (33), şiddetli ağrı ve sürekli ishal şikayetiyle 6 yıl önce Diyarbakır Devlet Hastanesi'nde kalın bağırsak ameliyatı oldu. Sürekli tuvalet ihtiyacının önüne geçmek için rektuma yapay torba bağlandı. Alınan kalın bağırsak ise patolojiye gönderildi. Ameliyat sonrası Aynur'a, doktorlar yaşamı boyunca posalı yiyecekler ile fazla su tüketiminden uzak durması gerektiği uyarısında bulundu. Kalın bağırsağı alınan kadına hastaneden yüzde 40 malul kaldığı yönünde rapor verildi. Alınan bağırsağın patolojik incelemesinde ülseratif kolit bulgusuna rastlanmadı.

'HASTALIĞIM NEDENİYLE EŞİM BENİ BOŞADI'

Ağrıları geçen Aynur D.'nin şikâyetleri devam etti. 1 çocuk annesi genç kadın, eşinin bu nedenle kendisini terk ettiğini söyledi. Kesin tanı konulmadan ameliyat edildiğini öne süren genç kadın, hastaneye dava açtı. Diyarbakır İdare Mahkemesi'nde görülen davada, Sağlık Bakanlığı, ameliyat konusunda hasta ve yakınlarının bilgilendirildiğini, hastanın ameliyatı kabul ettiği yönünde savunma yaptı. Adli Tıp Kurumu'ndan gelen raporda da hastane kusurlu bulundu. Mahkeme, Sağlık Bakanlığı'nı 415 bin 546 lira tazminata mahkûm etti. Bakanlık genç kadına ödemeyi yaptı ancak yargılamanın yeniden görülmesi için Danıştay'a itirazda bulundu.

tanı
konulmadan
ameliyat
iddiasına
415
bin
lira
tazminat
cezası
Yorum (4)
aydin sinal
Tani konulmadan ameliyat edildi diye okuyunca aklima bir fikra geldi:bir dahiliyeci,bir cerrah,birde patolog ava gitmisler,her zamanki gibi dahiliyeci öncelikle ilk atisi yapacakmis,calilar arasindan bir keklik havalanmis,dahiliyeci tek kirma tüfegini dogrultmus nisan almis ;" asagiyami,yukariyama,yan tarafami atayim,yoksa konmasinimi bekleyeyim "derken keklik ucup gitmis.ikinci atis cerrahtaymis,o sirada caliliklar arasinda bir hisirti duyulmus,cerrah elindeki pompali tüfekle 5 el arkasi arkasina caliliga kör atisi yapmis sonra dönmüs patologa" su caliliga bir bakiver acaba keklik vurmusmuyum"....... bu fikrayi Düseldorfda hastahanede calisirken ameliyat sirasinda anestesiyle dalga gecmeyen calisan cerraha anlatmistim,sus-pus olmustu.simdide bu habere yakisti:dahiliye teshis koyamamis,cerrah ameliyat etmis,patolog bir sey bulmamis,olan hastaya olmus.
0
Cevapla
RKTR
Bu hastayı yıllarca Dahiliye veya belki de Gastroenteroloji, ülseratif kolit diye izlemiş. Medikal tedavide çaresiz kalınca da cerrahi önermişler. Genel cerrah da işini yapmış. Belli ki ülseratif kolit’i çok taklit eden bir şey varmış. Acaba kolonda kesinlikle ülseratif kolit olmadığını söyleyen Patoloji, uzun yıllardır var olan tüm bu şikayetlere NEYİN SEBEP OLDUĞUNU belirtmiş mi ? Yani ortada kati bir tanı var mı ? Bakanlık davanın yeniden görülmesini istemekte haklı, zira yarım trilyona yakın bir parası gidiyor, + hukuki giderler tabii ki. Ve bu meblağı doktorlara rücu etmekte gecikmeyeceklerdir, daha önce de yaptıkları gibi. Olay 6 sene önce olduğuna göre, Z.M.S.S.’nin de dışında kalıyor doğal olarak. Şimdi; hasta şikayetçi olmasa bile ortada bir kusur görüldüğüne göre, bir Ceza davası da gecikmeyecektir: “Taksirle adam yaralamak”. Bunun da HAPİS cezası var tabii.
0
Cevapla
Jindr
Çukurovada bir devlet hastanesindeyim.10 gün içinde 2 miyad gebe antihiv+ çıktı.biri suriyeli hasta ve üniversite hastanesi yer yokluğundan bana sevk etti ve ben tetkiklerini inceleyince ,fark etmeden hiv+ hastayı bana gönderdiklerini gördüm.neyse ki sezeryana girmeden tüm evraklarını tetkiklerini incelediğim için fark ettim durumu.o vakadan sonra doğumhaneye her yatana hiv taraması yaptırmalarını ebe hanımlara söyledim ve bu sayede MAG tanısıyla yatan urfalı bir hasta hiv+çıktı.tabii ki bunlar da bizim hastamız fakat hiv + ler ve haberleri yok.arkadaşlar aman ,cerrahi girişim,müdahale öncesi mutlaka hiv taraması yaptırın hastalara.özellikle göç alan illerde çalışanlar veya oralarda yaşayanlar.cerrahlık ,bomba imha ekibinde çalışmak gibi.bazan bir hata son hatan olur.
0
Cevapla
opdr a yıldız
BÖYLE GİSERSE....... BETER OLUN............................ ŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞTTTTT!!!!!BAŞTA CERRAHLAR OLMAK ÜZERE UYUMAYA DEVAM...................
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir