Medimagazin logo

Japonya'da doktorlardan Google'a 'asılsız yorum' davası

Japonya'da doktor ve diş hekimleri, haritalar uygulamasında "taraflı yorumları" yayınlaması nedeniyle Google'a 1,4 milyon yenlik (9 bin dolar) tazminat davası açtı.
Kaynak: AA
Japonya'da doktorlardan Google'a 'asılsız yorum' davası
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Doktor ve diş hekimleri dahil 63 sağlık çalışanı, "Google Haritalar'a yazılan asılsız olumsuz yorumların, işletmelerine dezavantajlar yaşattığı" gerekçesiyle yasal yollara başvurdu.

Tokyo Bölge Mahkemesinde Google aleyhine açılan davada, müşteki tarafı, doktor-hasta gizliliği nedeniyle "asılsız yorumlara karşı çıkmadıklarını" ancak Google'ın uygun tedbiri almadığını ileri sürdü.

Başkent Tokyo'da klinik işleten müşteki doktorlardan biri açıklamasında, "Birçok sağlık kurumunun faaliyetleri iftira, hakaret ve gerçek dışı paylaşımlarla engellendi" ifadesini kullandı.

Müşteki tarafı avukatı Nakazawa Yuiçi, açıklamasında, çalışanların dezavantajlı durumu göz önüne alındığında, "Google'ın sorumluluk taşımamasının doğru olmadığını" savundu.

Açılan davada 1,4 milyon yen (9 bin dolar) tazminat talep ediliyor.

Kullanıcılar "Google Maps" uygulamasında, işletmeler ve bu işletmelerden aldıkları hizmetler hakkında özgürce yorum paylaşabiliyor ve 1 ila 5 arasında oy vererek derecelendirebiliyor.

Uygulamada işletmelerin mesai saatleri ve lokasyonları dahil diğer bilgilerde kamuoyuna açık şekilde yayımlanıyor.

Ulusal basında çıkan haberde Google'ın, yanlış bilgi ve anlaşılmaları azaltmaya çalıştığını ancak bireysel durumlara ilişkin yorum yapmayı reddettiği aktarıldı.

japonya
doktor
google
saglik calisani
yorum
tazminat davasi
Yorum (3)
CoşkunKBB
türkiye’de de aynen japonya’da olduğu gibi yapılan işler ve lokasyonlarda ilgili asılsız yorumlar, hakaretler ve gerçek dışı paylaşımlar mevcut, bunların titizlikle engellenmesi ve bilişim suçlarına alınması ve her ay kontrol edilmesi gerekir.bu emeklilerin maaşından daha önemli bir durum.
10
Cevapla
Profesör
adamın biri bana asılsız sayfalar dolusu yazılar yazdı muayenehaneden değişik numaralarla aradı para vermezsen yayacam bunları diye. savcılık santaj tehdit diye soruşturma açtı. google yorumlarda 1 yıldız ve iftiralar duruyor. gelmeyen kişiler 1 yıldız vermiş. silmiyor google.
10
Cevapla
Ömer Hayyam
kaç defa kürtaj reklamları, ameliat reklamları düşük hapı reklamlarını bakanlığa bildirdim. kanun, yönetmelikleri koya koya...işe yaramadı, bakanlık ile google arasında akçeli ilişkiler var, deli gibi koruyup kolluyorlar. kürtaj, düşük hapı reklamları fır fır dönüyor. google tc kanunlarını tanımıyor
2
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir