Medimagazin logo

15 Fotoğrafta bugün açılacak Mersin Şehir Hastanesi

Yapımına 2013 yılında başlanan ve 3 yılda tamamlanan bin 994 yataklı Mersin Şehir Hastanesi’nin açılışı, bugün saat 14.30’da gerçekleşecek.
15 Fotoğrafta bugün açılacak Mersin Şehir Hastanesi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Yapımına 2013 yılında başlanan ve 3 yılda tamamlanan bin 994 yataklı Mersin Şehir Hastanesi’nin açılışı, bugün saat 14.30’da Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım’ın yanı sıra bazı ülkelerin sağlık bakanlarının da katılımıyla gerçekleştirilecek.

 

 

Açılışı öncesinde Mersin’e gelen Sağlık Bakanı Akdağ, hastanenin açılışından bir gün önce basın mensuplarıyla hastaneyi gezip bilgiler verdi.

 

 

Bakan Akdağ, hastanede hastayı muayene edilebilecek 280 oda olduğunu ifade ederek, "Dolayısıyla her bir odada ortalama 40 kişiyi muayene edildiğimizi var sayalım. Aşağı yukarı 9-10 bin kişinin üstünde bir hasta sayısını bir günde rahatlıkla burada karşılayabiliyoruz. Acil servislerimize günde bin 500 hasta karşılayabilecek kabiliyette. Dolayısıyla hastaneden günlük 12 bin kişi olumlu şartlarda, herhangi bir yığılma, kalabalık olmadan kullanabilecek." dedi.

 

 

 

 

Mersin'de aşağı yukarı 2 milyon insanın yaşadığını söyleyen Akdağ, "Birinci derecede Mersin'e hizmet verecek. Ancak Mersin'in etrafındaki illerden, ilçelerden hizmet almak için gelecekler olacaktır. Şöyle ki Adana'ya da buna benzer olacak şekilde bin 500 yataklısını yapacağız. Adana bir bölge olarak kendine yakın illere hizmet verecek. Zaten Mersin ve Adana büyük birer metropol kentleri olduğu için hizmetin büyük bir bölümü burada verilecek. Kamu-özel ortaklıklığıyla yapılacak hastanelerde toplam 41 bin yatağımız olacak. Bizim planlamamızda, kamuya ait yaklaşık 130 bin yatak planlıyoruz. Mekanların böyle olması lazım. Mersin Devlet Hastanesi ve Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi artık eskidi. Yeni Türkiye'nin hastaneleri onlar olmaz, olamaz. Yeni Türkiye'nin hastaneleri hep böyle olacak. Mersin dışında önümüzde Yozgat, Isparta, Adana, Bilkent ve Kayseri'de bu hastaneleri açacağız" diye konuştu.

 

 

"Hastanelerin etrafının adeta bir ikinci el oto pazarı gibi görünmesini doğru bulmuyoruz"

Yapılan hastanede mahremiyete aşırı itina ettiklerini vurgulayan Akdağ, "Kişinin vücut bütünlüğü ile mahremiyeti kendisine aittir. Mersin Devlet Hastanesi neredeyse 100 yıllık bir bina. Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi ben bakan olduktan sonra yapıldı. Ancak bu iki binanın toplam kapalı alanı 66 bin metre kare. Şu anda içinde bulunduğumuz binanın kapalı alanı 374 bin metre kare. 3 bin 800 kapasiteli de kapalı otoparkımız var. Bunu da çok önemsiyoruz. Biz vatandaşın yada personelin araçlarının kapalı otoparkta olmasını arzu ediyoruz. Hastanelerin çevrelerinin adeta bir ikinci el oto pazarı gibi görünmesini doğru bulmuyoruz. Hastaneler daha çok çevreci olması gerekiyor, ferah alanlar olması lazım. Biz bir yada iki yataklı odalarda neredeyse yüzde 60'lara yaklaştık" ifadelerini kullandı.

 

 

Hedefleriyle ilgili de açıklama yapan Akdağ, "İnşallah 2020'ye kadar bütün yataklarımızı tek, çok kabalık zamanlarda iki yataklı odalara dönüştürmüş olacağız. Bunu bize sağlayan Cenab-ı Hakk'a şükrediyoruz. Başta Sayın Cumhurbaşkanımızın göstermiş olduğu büyük hedefler, bizim AK Parti olarak insana duyduğumuz saygı bu noktalara bizleri taşıdı. Daha yapacağımız işler var." dedi.

 

 

"Büyük Türkiye'nin yeni hastaneleri buralar olacak"

Sağlık Bakanı Akdağ, "Önümüzdeki yıllarda büyük Türkiye'nin yeni hastaneleri buralar olacak. Buralardan biz vatandaşlarımızdan ücret almadan, vatandaşımıza herhangi bir sıkıntı çektirmeden bu hizmeti vereceğiz. Bugün de devlet hastanesine gelen vatandaşlardan sadece muayene için 6 yada 7 lira ücretler alınıyor. Bunu da finans kaynağı olsun diye yapmıyoruz. Vatandaşlarımız aile hekimlerinde işini görebilecekken gereksiz yere aile hekimini geçip, hastanelere gelmesin diye yapıyoruz. Gerçekten ciddi sağlık sıkıntısı olanlar hastaneye gelsinler. Buraya geliyorsunuz, devletinizin şefkatli kucağında sağlık hizmetini alıyorsunuz. Sağlıkta dönüşümün 2. dönemini bu yeni hastanelerimizde taçlandırmış olacağız. Buranın patronu biziz, Sağlık Bakanı, Sağlık Bakanlığı. Ancak işimizi özel sektöre yaptırıyoruz" şeklinde konuştu. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

mersin şehir hastanesi
Yorum (19)
dresat
üstten 4. resim nedir anlayamadım. otel odası mı? refakatçi odası mı? hasta odası veya hiç zannetmiyorum ya doktor odası olmadığı belli (avangard yatak başı, komidinler filan)..
28
Cevapla
Yakup
Şehir hastanelerinin gösterişli açılışlarının ardında bazı acı gerçekler olabilir mi? Örn; Kamu arazisi üzerine özel şirketlerce yapılan bu hastanelerin 'aşırı yüksek maliyetli' olduğu söyleniyor, rakamlar açıklanabilir mi? Dahası, devletin özel şirketlere olan borçlarını hazineden (=vatandaşların cebinden) hem de dolar üzerinden ödenecekmiş, bu doğru mudur? Dolar arttıkça şirketlere borç daha da büyüyecekse bu tuhaf bir durum oluşturmuyor mu?
38
Cevapla
derya
49 yıllık garantili dolara bağlı kirayı çocuklar öder herhalde... biz siyasi meyveleri toplayalım.
16
Cevapla
aydin sinal
Nejat Uygur un "hastahanemi ?,kestanemi?" isimli bir oyunu vardi,resimlerden anladigim kadariyla mimari bir hastahaneden cok Dubai deki bir otele bir AVM ne benziyor. Hastahane mimarisi tamamen ayri bir tekniktir.Sizlere Almanyada son 30 senede yapilan hastahanelerin mimarisinden bahsedeyim;Günes giren eve doktor girmez darb-i meseline uygun hastahane bütün odalarinin günes isigini almasi elzemdir,süni isikla aydinlatilmis kapali alanda hasta iyilesmez,aksine depresyona girer.En önemliside ameliyathaneler en üst kata yapilir ve tamamen günes isini alir ,büyük camlardan bakinca gök yüzü,tabiat manzarasi görülür,bu ortam ameliyathane calisma sartlarini iyilestirir,yorgunlugu alir,eger bu hastahanenin ameliyat hanesi Türkiyedeki diger hastahaneler gibi bodrumdaysa benim icin tamamen sifirdir.ne yazikki hasta odalarini gördügümüz kadariyla bu husus düsünülmemis, ikinci bir hususta bu hastahane aydinlatma ve isitma enerjisini nereden sagliyor.bu kadar büyük alana yayilan bir yapi eger bu enerjisini günes enerjisinden saglamiyorsa yine benim icin bu yapi sifirdir.21.yüzyilin mimarisi büyük yapi degil saglikli,kullanisli yapi demektir. insallah yaniliyorum.selamlar
24
Cevapla
uz.dr.
Umariz eksik kadrolari Kurum İçi Atama ile tamamlarsiniz.Hak eden hizmet puanina göre atanır.Mecburi hizmetini tamamlamiş kurum içi atama bekleyen yüzlerce hekim var.Bu insanlarin ahını almayin hak yemeyin.... Kurum içi atamada 20-30 bin puanla tercih edilecek yerlerde torpillilere ''mecburi'' hizmet yaptirmayin....
27
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir