Medimagazin logo

Adana'ya dünya çapında yanık merkezi

Doç. Dr. Koray Daş, "Suriye'deki iç savaş nedeniyle bölgeden gelen çok ciddi savaş yanıklarını tedavi etmek, ekibimizin ciddi bir tecrübeye sahip olmasına neden oldu" dedi
Adana'ya dünya çapında yanık merkezi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Adana Kamu Hastaneler Birliğine bağlı Seyhan Uygulama ve Araştırma Hastanesi Yanık Merkezi hastaları yeniden sağlıklı yaşama kavuşturma konusunda inanılmazı başarıyor. Adana Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Kürşat Arıkan, bölgenin göz bebeği, 'Yanık Merkezi'ni tanıtırken, "Dünya çapında bir merkezimiz var. Suriye'de yaşanan iç savaş nedeniyle merkezimize çok ciddi yanık vakaları geldi. Ekiplerimiz bu hastaları iyileştirirken inanılmaz bir tecrübeye sahip oldu. Uluslararası Yanık Sertifikası Programı çalışmalarını yürütüyoruz. Türkiye'ye yanık kliniklerinde çalışacak sağlık personeli yetiştiren bir merkez haline dönüşeceğiz" dedi.

DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLAR
Yanık Merkezi sorumlusu Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Koray Daş ise yanıklarda yapılması gerekenler ve doğru bilinen yanlışlar hakkında bilgi verdi. Dünyada en çok görülen yanık tipinin su yanıkları olduğunu, bunu elektrik yanıkları ile kimyasal yanıkların takip ettiğini ifade eden Daş, "Yanık tedavisinde yanan bölge soğuk tutulmalı.Bunun için yanık bölgesinin yarım saat kadar çeşme suyunun altında tutulmalıdır. Su hem acıyı azaltır, hem de yanığın derinlere inmesini engeller. Elektrik yanıkları ciddi travmatik yanıklardır. İlk yardımında su yerine, nabız kontrolü ve solunum yolunun açık tutulması gibi temel ilk yardım teknikleri uygulanmalıdır" şeklinde konuştu.

7/24 DOKTOR BULUNUYOR
Merkezin, Türkiye'nin birçok noktasından hava ambulansı ile gelen hastalara da hizmet verdiğini anlatan Prof. Dr. Arıkan, "Merkezimizde dünya teknolojisi kullanılıyor. Son 3 yılda yatan 2 bin hastayı tedavi ettik. Yanık Merkezi şu anda 25 normal ve 4 yoğun bakım hastasına bakacak yatak kapasitesine sahip. 5 genel cerrahi ve 2 anestezi uzmanı olmak üzere toplam 7 hekim tam zamanlı olarak hizmet veriyor. Yanık merkezinde 7/24 uzman doktor bulunduran nadir kliniklerden biriyiz. Servislerimizde yatan hastaların yüzde 90'ı travmatik, yanık oranı yüksek ve ağır tabloda seyreden hastalardan oluşuyor. Ağır yanık hastalarına bakacak deneyime sahibiz" diye konuştu.

kamu hastaneleri
seyhan uygulama ve arastirma hastanesi
yanik merkezi
prof. dr. osman kursat arikan
genel sekreteri
doc. dr. koray das
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir