Medimagazin logo

Antalya 'akıllı hastane'ye bu ay kavuşuyor

Antalya'da açılması planlanan devlet hastanesinde, çalışanlar tablet bilgisayar kullanacak, vatandaşlar yoğun bakım ünitesindeki hastalarını internet üzerinden izleyebilecek.
Antalya 'akıllı hastane'ye bu ay kavuşuyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Antalya'nın Kepez ilçesinde, sağlık çalışanlarının tablet bilgisayar kullanacağı, vatandaşların yoğun bakım ünitesindeki hastalarını internet üzerinden izleyebileceği "akıllı" devlet hastanesinin bu ay açılması planlanıyor.

AK Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, Kepez Devlet Hastanesinin tanıtımı için düzenlenen basın toplantısında, ülkede 15 yıl önce en çok tartışılan konuların başında sağlık sorunlarının geldiğini söyledi.

Türkiye'de sağlık sektöründe büyük gelişme yaşandığını anlatan Samani, "Eskiden insanlar tedavi olmak için yurt dışına gidiyordu ama artık bu değişti. Türkiye'de tedavi olmak için dünyanın birçok yerinden insanlar geliyor. Ayrıca tedavi olurken tatil yapma fırsatı da buluyorlar." dedi.

Önceki yıllarda Türkiye'de toplumun farklı kesimlerinin farklı hastanelere gittiğini dile getiren Samani, artık herkesin istediği hastanede tedavi olabildiğini kaydetti.

Türkiye'de yeni yapılan hastanelerin "5 yıldızlı otel konforunda" olduğuna işaret eden Samani, "Bir söz var, 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.' Onun için insan yaşasın diye çalışmalar yapıyoruz." diye konuştu.

12 ameliyathaneli hastane

Kepez Devlet Hastanesi hakkında bilgi veren Başhekim Adil Gökmen, 300 yatak kapasiteli sağlık kurumunun temelinin 21 Mart 2014'te atıldığını ifade etti.

Bu ay açılması planlanan hastanenin ihale bedelinin 75 milyon 844 bin lira olduğunu belirten Gökmen, hastanede 109 çift kişilik, 98 tek kişilik oda, 72 kişilik yoğun bakım ünitesi ve 12 ameliyathaneye bulunduğunu söyledi.

Sağlık Bakanlığının "81 İle Engelli Dostu Hastane Projesi"nin Antalya'da ilk olarak Kepez Devlet Hastanesinde uygulandığını anlatan Gökmen, şunları kaydetti:

"Hastanenin tüm alanlarında görme engelliler için yürüme bantları, işitme engelli hastaların doktorlarla iletişim kurmasını sağlayacak, işaret dilini bilen personel olacak. Hastanedeki tüm işaretler, yönlendirme levhaları görme engelliler için Braille alfabesiyle yazıldı. Antalya'nın en büyük onkoloji merkezi de Kepez Devlet Hastanesinde kurulacak, yanık tedavi merkezi, anjiyo ve açık kalp ameliyatı da yapılacak."

Basın mensuplarına hastanenin de gezdirildiği tanıtım toplantısına, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ile AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer de katıldı.

Öte yandan, bu ay açılması planlanan Kepez Devlet Hastanesinde kağıt kullanımını azaltmak amacıyla, sağlık çalışanları tablet bilgisayar kullanacak. Hasta yakınları, yoğun bakım ünitelerindeki hastalarını, kameralar aracılığıyla internet üzerinden takip edebilecek

antalya
akıllı hastane
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir