Medimagazin logo

Döner sermaye kesintilerine son verilsin!

İzmir'de asistanlar döner sermaye ücretlerinde yapılan kesinti nedeniyle pazartesi iş bırakma eylemi yapacak.
Döner sermaye kesintilerine son verilsin!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Pazartesi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde asistan hekimler öncülüğünde sağlık çalışanlarının iş bırakma eylemi yapılacak. 

Asistan hekimler tarafından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

Bizler Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesi Asistanları olarak İzmir'in en yoğun hastanesinde büyük bir özveri ile her geçen gün artan bir iş yoğunluğunda ve güvensiz bir ortamda çalışmaktayız. Bu yoğunluktan kalan zamanlarda da eğitim alabilmek için uğraş vermekteyiz. Buna rağmen giderek azalan ek ödemelerimiz nedeniyle zorlanmakta ve gittikçe daha da artan bir gelecek kaygısı içinde boğulmaktayız.
 
Sağlıkta dönüşümle birlikte uygulanan performans sistemi kamu hastanelerini işletmeye çevirmekte, hastayla aramızdaki bağı daha hekimliğimizin başında koparmaktadır. İyi hekimlik değerlerini ortadan kaldıran bu sistem hastanelerdeki iş huzurunu bozmakta, sağlık çalışanlarını birbirine yabancılaştırmaktadır.
 
Hekimlik bir performans işi değildir. Hekimlik insan olabilmek, hastaya zaman ayırabilmek, hastayı(hastalığı) anlayabilmek ve çözüm bulabilmektir. Ne yazık ki hasta başına ayrılan 3-5 dakikalık süreler bizleri hastalarımıza yabancılaştırmakta; onları anlamamızı güçleştirmekte ve onlara uygun tedaviyi seçebilme şansımızı zorlamaktadır.
Amacımız sağlıkta dönüşümün getirdiği sorunları ve somut gerçekleri ortaya koymak; sesimizi gür bir şekilde duyurmak ve bu sorunların çözümü için adım atılması gerekliliğini net bir şekilde vurgulamaktır.
 
Ücretlerimizin düşmesinin temel sebebi sağlıkta dönüşüm programı ve sonucunda kamuya değil özel sektöre kaynak aktarılmasıdır. Genel sekreterliğin ya da hastane yöneticiliğinin bu durumu düzeltme şansı sınırlıdır ve geri dönüşümlüdür.
İş huzuru ve barışının bozulmasının sebebi sağlık çalışanları değildir. Onları gelecek kaygısıyla baş başa bırakan ek ödeme adaletsizliğidir.
 
Nitelikli eğitim alamamamızın nedeni  eğitim görevlilerimiz değildir. Performans kaygısıyla hekimlerin tüccarlaştırılmasıyla geçinebilmek için eğitime zaman ayrılamamasıdır.
 
Bizlerin; Asıl amacı eğitim almak olan asistan hekimlerin,
 
Tıpta uzmanlık kurulu 11. Madde 7.bendi eğiticilerin gözetim ve denetiminde araştırma ve eğitim çalışmalarında ve sağlık hizmeti sunumunda görev alır uyarınca performans sisteminde yeri yoktur.
 
Bu sebeple biz asistan hekimler;
 
1- Sabit ücretlerimizin en az iki katına çıkarılmasını ve genel bütçeden karşılanmasını talep ediyoruz.
 
2- Eğitim saatlerimizin öğle aralarında ya da mesai saatleri dışında değil; tüm klinik asistanları için mesai saatleri içinde verilmesini talep ediyoruz.
 
3- Teorik eğitimimizin çekirdek eğitim müfredatına uygun şekilde eğitim kadrosu tarafından  verilmesini istiyoruz.
Güvenli bir gelecek için emeğimize, toplum sağlığı için nitelikli uzmanlık eğitimine sahip çıkıyoruz.
 
Bu talepler doğrultusunda 30 Kasım 2015 Pazartesi günü grevdeyiz ve taleplerimizin takipçisi olacağız.

özlük hakları
tepecik egitim ve arastirma hastanesi
asistan
döner sermaye
iş bırakma
performans sistemi
Yorum (10)
b.k.
izmir tepecik hastanesinde uzmanların o ay içerisinde aldığı puanları görmesini bile yasaklayan bir hastane yöneticisi var.bu kanunsuz uygulama ülkenin hiçbir hastanesinde yok sadece yöneticinin keyfiyle alınmış bir karardır umarım bunada son verirler.
9
Cevapla
d.k.
İzmir KUZEY sekreteri hastanelerde dağıtılması gereken ek ödemeleri kesince tepecik eğitim hastanesindeki hiçbir hemşire bir tl ek ödeme alamadı laborant ve saglıkcılarda tek kuruş alamadı.sayın müsteşar sayın bakanım bu genel sekreter acaba ne yapmak istiyor lütfen soruverin kendisine veya başkası gelsin yerine
9
Cevapla
T.k
Yıllardır TEAH çalışıyorum.Son3-4 yılda ki yoğunluğu karmaşayı ve huzursuzluğu görmedim.hastane sistematik olarak sanki batırılmaya çalışılıyor.Yeni genel sekreterimize içimizden biri olarak büyük umut bağlamıştık ancak kendisi sorunu çözmek biz çalışanları biraz rahatlatmak yerine sorunun bir parçası haline geldi ve son ay hastane tarihinin en büyük kesintisine çekinmeden imza attı. Çalışanlar tümü ciddi madüriyet yaşıyor eşdeğer hastanelerden bile ciddi az rakamlara çalışıp büyük zorluklar yaşıyorlar. Eğer çözüm bulunmazsa daha ciddi eylemler ve sonuçlara hazırlıklı olunmalı. İnsanlar artık bu kadar haksızlığa eziyete duyarsız kalamaz.teşekkürler
6
Cevapla
A.h
Asistan arkadaşların başlattığı bu eylemi destekliyor ve amacına ulaşana kadar sürmesini istiyorum.Maalesef şuan ki yöneticilerimizin tümü sözleşmeli personel olup performans sisteminin çalışanlara yaptığı haksızlıkları göremiyor. Paraları ayın 15 inde sabit şekilde yatarken diğer çalışan arkadaşlarının paralarını ne kadar eksik ve geç aldıklarını önemsemiyorlar bile.keyiflerince insanların çalışarak binbir emekle hastaneye kazandırdıkları paraları tek kelimeyle kesip bir bahane bulabiliyorlar.ve bunun adı yöneticilik oluyor. Bu sistem adil bir şekilde gözden geçirilmeli.sabitler artmalı ve sabit ve nöbet ücretleri genel bütçeden verilmeli.çalışanların paralarını kesme yetkisini tek bir kişinin keyfine bırakmamalı. Artık gerçekten yorulduk.iş yoğunluğundan, hakettiğimiz değeri alamamaktan,can güvenliğimizin olmamasından , yöneticilerin keyfi düşüncesiz umarsız tavırlarından....
6
Cevapla
kamal ince
annemi izmir kuzey sekreterliği egitim hastanesine müzmişleşmiş bir hastalığı için getirmek zorundayım çünkü üniversite hocaları fark alıyor tepecikte ise mhrs den randevu alıp 10 ytl ye yakın para ödüyorum ama karsima randevu aldığım hoca değil 25 yaşındaki asistanı çıkıyor yarın anama bir şey olursa sorumlu kim
6
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir