Medimagazin logo

Hastane yöneticileri 3 günde bin 500 teröristi sahte kayıtlarla tedavi ettirmiş

Yaralı PKK ve PYD'li teröristlerin Diyarbakır'daki iki devlet hastanesinde sahte kayıtlarla tedavi edildiğini belgeleyen kayıtlara ulaşıldı. Hastane yöneticilerinin 'silinmiş' diyerek müfettişlerden gizlediği hastane kayıtları, 3 gün içinde bin 500 teröristin tedavi edildiğini belgeledi.
Hastane yöneticileri 3 günde bin 500 teröristi sahte kayıtlarla tedavi ettirmiş
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Selahaddin Eyyübi Devlet Hastanesi'nde sahte isim ya da başka hastaların üzerinden tedavi edilen PKK / PYD'li teröristlerin silinen kayıtlarına ulaşıldı. Yaralı asker ve polislerin Dicle Üniversitesi Hastanesi'nde doktorların ihmali üzerine şehit olduğu iddiasını araştıran Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın çağrısıyla Kobani olaylarını bahane ederek 6-8 Ekim 2014'te kentte ortalığı savaş alanına çeviren teröristlerin, iki kamu hastanesinde sahte isim ve eski hastalara ait kayıtlarla tedavi edildiğini ortaya çıkarmıştı.

Bin 500 kişi tedavi edildi

Star gazetesinin haberine göre, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Selahaddin Eyyübi Devlet Hastanesi'nde yaklaşık bin 500 kişi usulsüz şekilde tedavi edildi. Soruşturmayı yürüten müfettişler, hastane yönetiminden o döneme ait kayıtları istedi, ancak 'silindi' yanıtını aldı. Silinmeden önce duyarlı hastane personelinin kopyaladığı verilere göre, üç gün içinde çoğu Diyarbakır dışından ve Suriye'den gelen yüzlerce kişi, acil servise başvurdu. Kayıtlara göre, acil şikâyetiyle daha önce tedavi olan hastaların bilgileriyle kırsaldan ve Suriye'den gelen PKK ile PYD'li teröristler tedavi edilmiş. Tedavi masrafları ise SSK'ya ödetilmiş.

Kurşun ve bıçak yarası

Bir gün arayla farklı kişilerin aynı isimle tedavi edildiği hastanelerde şikâyetlerin büyük bir bölümü, 'tüfek ve ağır silahlarla ateş sonucu yaralanma' olarak kaydedilmiş. Bir diğer şikayet ise 'darp veya çarpma sonucu yaralanma' ve “bıçak kılıç ve kamayla yaralanma.” Sadece bir hastaneye ait elde edilen 664 kişilik hasta kayıtlarına göre, yaralıların 92'si Suriye'den gelen PYD'li terörist.

terör
diyarbakir
gazi yasargil egitim ve arastirma hastanesi
selahaddin eyyubi devlet hastanesi
Yorum (10)
görmedim, duymadım, bilmiyorum
sizi gidi üç maymunlar sizi! tamam, tedavi de edilsinler, olabilir ama, suçlu oldukları anlaşılıp içeri atılmaları gerekmez mi? yani, benim anlamadığım şu; istihbaratımız ne yapıyor bu esnada?
9
Cevapla
Abdullah Şaşmaz
AAA nasıl olur böyle birşey inanılmaz??? Çok şaşırdım!!
5
Cevapla
uzm
sorumlular cezalandırılmalıdır...!!!
5
Cevapla
port
Genel sekreterlik ozerkligin ilk adimiydi.
4
Cevapla
mehmet ince
şaşırmadım normal niye haber yapılmış ki anlayamadım,bunu yöneticilerde biliyordur!
7
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir