Medimagazin logo

Dünya İntiharı Önleme Günü Sempozyumu Rize’de yapıldı

Dünya İntiharı Önleme Günü nedeniyle Rize’de düzenlenen “IV. Dünya İntiharı Önleme Günü Sempozyumu” 10 Eylül Cumartesi günü gerçekleştirildi.
Dünya İntiharı Önleme Günü Sempozyumu Rize’de yapıldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Rize Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı, İntiharı Önleme Derneği, Ankara Üniversitesi Psikiyatrik Kriz Uygulama ve Araştırma Merkezi, Türkiye Sosyal Psikiyatri Derneği ve Türkiye Psikiyatri Derneği’nin ortaklaşa düzenledikleri sempozyumda; “Gelecek 10 Yılda Türkiye'de İntiharlarla İlgili Sağlık Politikaları”, “Ergenlerde İntihar Davranışı”, “Öfke ve İntihar Davranışı”, “Ateşli Silahlar ve İntihar Davranışı”, “Medya ve İntihar Davranışı” gibi konularda oturumlar düzenlendi. Ayrıca, “Medyada İntihar Davranışı Konulu Haberlerde Etik İlkeler Afiş Sergisi” de katılımcılara sunuldu.

 

Konferansa konuşmacı olarak katılan Türkiye Psikiyatri Derneği Krize Müdahale ve İntiharı Önleme Bilimsel Çalışma Birimi Koordinatörü Prof. Dr. Tarık Yılmaz; “Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre, her yıl yaklaşık 1 milyon kişi intihar sonucu hayatını kaybetmekte ve geride ailesinden bir üyenin ya da arkadaşının yasını tutan 5 ila 6 milyon kişi bırakmaktadır. Sonlandırılmış intiharların yanı sıra yine her yıl, yaklaşık 10 ila 20 milyon kişinin intihar girişiminde bulunduğu bildirilmektedir, ki bu her 3 saniyede 1 kişinin intihar girişiminde bulunduğu anlamına gelir.” diye konuştu.

 

Prof. Yılmaz ayrıca; “İntihar oranları ülkemizde giderek artmaktadır. Son 30 yılda intihar edenlerin sayısı yüzde 440 artış göstermiştir. Son 10 yılda Türkiye’de toplam 25 000 kişi intihar sonucu kaybedilmiştir. İntihar oranları endüstriyel ülkelerden daha düşük olmasına rağmen aradaki farkın hızla kapandığı dikkati çekmektedir. Son veriler her yıl yaklaşık 2800 kişinin ülkemizde intihar sebebiyle kaybedildiğini göstermektedir. Bu rakam trafik kazalarında ölenlerin yarısı kadardır. Özellikle genç yaşta intihar oranları giderek artmakta ve bu yaş grubu için intihar ilk 4 ölüm sebebinden birini oluşturmaktadır.” diye belirtti.

dünya
i̇ntiharı
önleme
günü
sempozyumu
rize’de
yapıldı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir