Medimagazin logo

Fatih Portakal aile hekimleriyle bir araya geldi

Sağlık İletişimi Derneği (SİLDER)’nin düzenlediği ‘Hekim ve Medya’ konulu oturumda FOX TV Ana haber sunucusu Fatih Portakal aile hekimleriyle bir araya geldi.
Fatih Portakal aile hekimleriyle bir araya geldi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF)'nun düzenlediği AHEKON 2014'te Sağlık İletişimi Derneği tarafından düzenlenen oturumda aile hekimleri ve Fatih Portakal biraraya geldi.

 

Oturum Başkanlığını SİLDER Genel Başkanı Dr.İbrahim Ersoy’un yaptığı toplantıda aile hekimleri sorunlarını birinci elden iletme şansı buldu. Dr.İbrahim Ersoy oturum başında yaptığı konuşmada SİLDER’i sağlık çalışanlarıyla medya çalışanlarını bir araya getirmek için kurduklarını iletirken, her iki tarafın da birbirlerini daha çok anlamaya çalışması gerektiğini, bu tür organizasyonların da bu ilişkiyi geliştirmek olduğunu kaydetti.

 



AHEF Başkanı Dr.Murat Girginer ise yaptığı konuşmada başta aile hekimleri olmak üzere hekimlerin medyada yanlış anlatıldığını, bu durumun ise günlük yaşantıda doğrudan hastalarla temas kuran hekimler için sıkıntı yarattığını dile getirdi.

Yaklaşık 2.5 saat süren oturumda Fatih Portakal ise hekimlerden gelen soruları cevaplandırdı. Aile hekimleriyle ilgili bilgisinin daha önce çok yetersiz olduğunun farkına vardığını belirten Fatih Portakal, haber yapma sürecinde medya çalışanlarının da içinde bulundukları zorluklardan bahsetti. Özellikle sağlıkta şiddet haberlerinin tartışıldığı oturumda Fatih Portakal, hekimlere yönelik olumsuz haberlerde hekimlere mikrofon tutmalarına rağmen konuşmadıklarını belirtti. Portakal, aile hekimlerinin sorunlarına haber programında daha çok yer vereceğini belirtirken, sosyal medyada da gereken desteği vereceğini kaydetti.

fatih
portakal
aile
hekimleriyle
bir
araya
geldi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir