Medimagazin logo

Hematologlar tıbbi ve mesleki sorunlarını tartışacak

42. Ulusal Hematoloji Kongresi, 19-22 Ekim 2016 tarihleri arasında Antalya’da düzenlenecek. Kongrede, Türkiye’de tanı ve tedavi konusunda mükemmeliyet merkezlerinin oluşturulması konularının yanı sıra genç hekimlerin zorunlu hizmette yaşadığı sorunlar da ele alınacak
Hematologlar tıbbi ve mesleki sorunlarını tartışacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

42. Ulusal Hematoloji Kongresi’nde, bilimsel alanda yaşanan son gelişmelerin yanı sıra teknolojik gelişmelerin de ele alınacağını dile getiren Türk Hematoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir, “Derneğimizin yurt dışındaki paydaşlarıyla iş birliği içerisinde olma düşüncesinin bir ürünü olarak, bu yıl da Balkan Hematoloji Günü’nü üçüncü kez kongremiz kapsamında düzenliyoruz. Bununla birlikte, her yıl olduğu gibi bu yıl da Avrupa Hematoloji Derneği (EHA) ve Dünya Hematoloji Derneği (ISH) ile ortak oturumlarımız var.’’ açıklamalarında bulundu.

 

Üretim ve ruhsatlandırma aşamasında olan biyobenzerler, Türkiye’de tanı ve tedavi konusunda mükemmeliyet merkezlerinin oluşturulması ve genç hekimlerin zorunlu hizmette yaşadığı sorunlar ile ilgili oturumların yapılacağı bilgisini veren Demir,

 

“Sağlık harcamalarının dünya genelinde beklenenden fazla artmasının en önemli etkenlerinden biri ilaç fiyatlarıdır. İlaç fiyatlarının düşürülmesi konusunda önde gelen yöntemlerden biri jenerik ve biyobenzer ilaçların günlük pratikte kullanıma girmesine bağlıdır. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de biyobenzer ilaçların üretimi, onaylanma süreçleri, etkinlik ve güvenlik sorunlarının tartışıldığı ilaç endüstrisini ve sağlık otoritesinin katılımcı olduğu oturumun, kongremizin ilgi çekici oturumlarından olacağını düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

 

Çok sayıda bilimsel oturum, uydu sempozyum ve sözlü sunum yapılacak

 

Kongre kapsamında 17 bilimsel oturum, 13 uydu sempozyum ve 12 sözlü sunum yapılacağını dile getiren Prof. Dr. Demir,  “Mezuniyet sonrası eğitimdeki en önemli araçlardan biri, genç meslektaşlarımızın kendi çalışma verilerini akranları ile paylaşmasıdır. Bu nedenle özellikle sözlü sunum ve poster tartışma oturumlarının ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz. Nitekim, doçentlik sınavına başvurma ölçütlerinden biri de sözlü sunum yapma olarak belirlenmiştir.” dedi ve şunları ekledi:

 

“Kongre programında bilimsel oturumların yanı sıra sosyal program ve aktivitelere de yer veriyoruz. Her sene ilgi ve hayranlıkla takip edilen üyelerimizin eserlerinden oluşan fotoğraf sergimizin bu sene yenisinin hazırlıkları tamamlandı. Ayrıca kongremizde, katılımcıların yorgunluğunu alacak, onları ülkemizin sahip olduğu doğal, kültürel ve tarihi zenginlikleri hatırlatacak “Geçmişe Açılan Kapı: Yenikapı Batıkları” başlıklı özel bir sunum yer alıyor.”

 

ulusal hematoloji kongresi
turk hematoloji dernegi
prof. dr. ahmet muzaffer demir
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir