Medimagazin logo

Rana Anadolu: Kozmetik uygulamalar dermatolog ve plastik cerrahlarca yapılmalı

Dermatoloji ve Dermatopatoloji Vakfı Akademisi Başkanı Prof. Dr. Rana Anadolu, kozmetik uygulamaların mutlaka dermatoloji ya da plastik cerrahi uzmanınca yapılması gerektiği, gelişebilecek alerjik ya da kardiyolojik şokun, kişinin yaşamını tehlikeye atabileceği uyarısında bulundu.
Rana Anadolu: Kozmetik uygulamalar dermatolog ve plastik cerrahlarca yapılmalı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ANKARA-Dermatoloji ve Dermatopatoloji Vakfı Akademisi tarafından bir otelde 9'uncusu düzenlenen "Dermatoloji ve Dermatopatoloji Sempozyumu"nda, yerli ve yabancı bilim insanlarınca deri hastalıklarından kozmetik uygulamalara kadar birçok konuda yeni tedavi seçenekleri ve uygulama alanları ele alındı.

Prof. Dr. Anadolu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sempozyumda, aralarında yabancı bilim insanlarının da bulunduğu 450 katılımcının yer aldığını ve yeni teknolojilerin hastalıkların tedavisinde nasıl uygulandığına ilişkin karşılıklı bilgi paylaşımında bulunulduğunu belirtti.

Teşhis ve tedavi seçeneklerinde farklı alternatiflerin ele alındığını ve kursiyerlere çeşitli uygulamaların yaptırıldığını ifade eden Anadolu, cilt sağlığına ilişkin yapılacak her türlü işlemin mutlaka hastane ortamında yapılması gerektiğine dikkati çekti.

Rana Anadolu, uygulama sırasında çeşitli komplikasyonlarla karşılaşılabileceği uyarısında da bulunarak, kozmetik uygulamaların mutlaka dermatoloji ya da plastik cerrahi uzmanınca yapılması gerektiği, aksi durumda gelişebilecek alerjik ya da kardiyolojik şokun, kişinin yaşamını tehlikeye atabileceği uyarısında bulundu.

dermatoloji
prof. dr. rana anadolu
dermatoloji ve dermatopatoloji sempozyumu
Yorum (2)
EMRE HOŞVER
ACİLDE NÖBET TUTMAMAK İÇİN 10 TAKLA ATARSINIZ, SIRF RANTI PAYLAŞMAMAK İÇİN ACİL DURUMU KOZ KULLANIRSINIZ. HAYATINDA LARİNGOSKOP KULLANMAMIŞ, ADRENALİN DOZU BİLMEYEN, CPR'I SADECE İSİM OLARAK BİLENLERİN UKALALIK YAPMASI ÇOK KOMİK.
9
Cevapla
Mesut Unsal
Rana Hoca ya yaptıgınız haksız eleştiriye katılmıyorum. Hoca ile aynı yerden mezun olduk, daha öğrenci iken bahsettiklerinizi bizzat uyguluyorduk. Hocanın yetiştiği klinik iyi hekimlik adına çok değerli bilim insanları ve hekimler yetiştirmiştir. Ben cerrahi bir branşta çalışmama rağmen akademiyi Rana Hocanın kliniği sayesinde sevmiştim. Sadece gözleri ile bizim çoğu lab, testi ile tanı koyamadığımız hastalıkların tanısını koyarlar.
4
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir