Medimagazin logo

Türkiye’nin ilk Mecburi Hizmet Zirvesi

Türkiye’nin ilk Mecburi Hizmet Zirvesi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Türkiye’nin ilk Mecburi Hizmet Zirvesi 28-29 Ocak 2012 tarihlerinde Hatay’da düzenlenecek. Uzmanlık Dernekleri Eş Güdüm Kurulu, Asistan ve Genç Uzman Hekim Çalışma Grubunun düzenleyeceği zirvenin bilgilendirme notu şu şekilde :

Kimine göre mecburi hizmet, kimine göre zorunlu hizmet, kimine göre de devlet hizmet yükümlülüğü…

Bugüne kadar binlerce hekim, şifa dağıtmak için; bazen elektriğin, bazen suyun ve bazen de yatacak bir yatağın bile olmadığı yerlerde görevlendirildi.

Türkiye’nin dört bir yanına dağılan hekimler, bu görevi kusursuz bir şekilde gerçekleştirdiler…

Ancak onlara hiç sorulmadı…

Mutlu muydular?

Umutlu muydular?

Akademik hayalleri var mıydı?

***

Bu sefer durum farklı! Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa “umutsuz mecburi hizmet hekimleri’nin” sorunlarına çözüm bulmak için bir araya geliniyor.

28 – 29 Ocak 2012 tarihlerinde Hatay’da gerçekleştirilecek “Mecburi Hizmet Zirvesi’nde”tüm sorunlar masaya yatırılıyor, çözüm yolları aranıyor…

Ocak ayı’nda; Hekim Ahmet’in, Hekim Ayşe’nin, Hekim Mehmet’in, Hekim Lale’nin derdine çözüm için ilk adım atılacak. Taraflar bir araya gelecek. Bir yol haritası çizilecek. Bir katkı da ben koymak istiyorum diyorsan, kapımız sana da açık!

Konu Başlıklarımız…

  • MH ve uzmanlık eğitimi sonrası burs olanakları- ücretsiz izin veya farklı bir çözüm…
  • Uzman oldum ancak eğitim alanında eksiklerim var MH’de nasıl tamamlayacağım?
  • Üniversitelerde mecburi hizmet durumu
  • Mecburi hizmet ve akademik iş gücü
  • Mecburi hizmet ve doktora eğitimi
  • Yan dal bir üst eğitim: MH’in bu üst tanıma yansımaları
  • Mecburi hizmet sürecinde kurs, kongre ve diğer izinler ve bitmeyen MH süreleri
  • Akademisyen olan idareciler gözüyle MH
  • Yurtdışında diploması olmayan akademisyenlerin durumu
  • Mecburi hizmet ve kanıta dayalı tıp – yayın yapmak istiyorum
  • Ve senin tartışılmasını isteyeceğin konular…

 UNUTMA! Bu senin zirven!

BİZLER ÇÖZÜM İÇİN VARIZ !

TTB-UDEK Asistan ve Genç Uzman Hekimler Çalışma Grubu

türkiye’nin
ilk
mecburi
hizmet
zirvesi
Yorum (6)
Tip doktoru
Aynı branşta bir kurada İzmir bir kurada Hakkari ye kadro açılıyor, sonra hakkari de doktorun süresi dolunca batıya tayini yapılmıyor, İzmir de ise doktor büyük hastanelerde kaymak gibi kadroda kalıyor, bunu tartışın lütfen
0
Cevapla
Asitan ve Genç Uzman Hekimler
Türkiye'nin birçok yerinden ciddi katılımın olacağı ve çözümün tartışılacağı toplantımıza kayıtlar başlamıştır. Lütfen ivedilikle kaydınızı tamamlayın. Zirveye katılım ücretsizdir.
0
Cevapla
tevhide bilgen özcan
Eşi özel şirkette çalışanların eş durumu kabul edilmiyor. Mecburi hizmet bittikten sonrada stratejik personel olduğu gerekçisiyle tayin yapılmıyor. Ben 2 çoçuğumla birlikte bir yıldır eşimden ayrıyız ne o gelebiliyor ne biz gidebiliyoruz diş hekimleri ve eczacılarda 4 yıl aynı şirkette ssk lı çalışmak yetyor iken doktorlarda bu durum kabul edilmiyor ben ve benim surumumda olan meslektaşlarıma istifa yolu görünüyor...Lütfen bu konuyuda tartışın...
0
Cevapla
bayan uzman doktor
ben uzmanlığımı aldıktan sonra eşim özel sektörde olduğu için eş durumu başvurumuz kabul olmadı. ben 7 aylık çocucuğumla tek başıma doğuda 2 yıl görev yaptım. mecburi görevimi tamamladıktan sonra ise eş durumuna tekrar başvurduk fakat o zaman da siz stratejik personelsiniz deyip reddedildi. bu zaman zarfında oğlum 2.5 yaşında olmuştu ve babasını çok nadir görüyordu. bizim durumumuza devlet çözüm bulamayınca eşim de çareyi işini bırakmada buldu ve yanımıza geldi. ben şunu soruyorum eşim kendi işinde tam uzmanlaşmışken tam da bu ülkeye hizmet verecek ideal yaşlarındayken ve tam da bu ülkede yeni bir iş bulmanın zor olduğu bir ortamda iken büyük fedekarlık yaparak ve bir erkek olarak evde oturmayı seçti. devlet bizim aile bütünlüğümüzü sağlayamadı. ailesinin bütünlüğünü kendi çabalarıyla sağlayan ve eşinin işsizlik psikolojisiyle neler yaşadığını gören bir doktor bu ülkeye ne kadar verimli hizmet verebilir size soruyorum. eminim bizim durumumuzda olan çok meslektaşım vardır. bence bu durum asla asla sessiz kalmamalı.
0
Cevapla
Tamer Yen
Merhaba sivil hekim meslektaşlarım, ben de eski askeri hekim olarak sizden 2, bizlerden 15 yıl olarak, talep edilen mecburi hizmet mağdurlarından biriyim ve halen hukuki mücadelemiz devam ediyor. Mecburi hizmet konusunda açılan davalarda Anayasa mahkemesi de artık askeri mahkemelerin kararlarını örnek alıp mecburi hizmeti anayasanın 8. maddesinde "ülke ihtiyaçlarının zorunlu kıldığı alanlarda vatandaşlık ödevi niteliğindeki çalıştırmalar zorla çalıştırma sayılmaz" hükmüne dayandiriyor. Aslında buradaki vatandaşlık ödevleri mecburi hizmet değildir, anayasanın ilgili bölümlerinde vatandaşlık ödevleri vergi vermek, kanunlara uymaya çalışmak, seçimlere katılmak ve her 20 yaşındaki erkeğin gittiği askere gitmek vardır. Bizim mahkememiz henüz anayasa mahkemesine ulaşamadı bile bize uydurulan son gerekçe ise "askerlerin 15 yıl mecburi hizmetini gerektiren 926 numaralı TSK personel kanunun 112. maddesi statü kanunudur "statükocu devlet yapısını koruyan kanunlar" bu nedenle haklı olsanızda devlet daha haklıdır. Malesef durum bu. Sizlere özellikle anayasa mahkemesinde hakkınızı aramanızı tavsiye ederim gerekçeleriniz Saglam olmak kaydı ile.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir