Medimagazin logo

Derneklerden ortak 'aşı' tepkisi

Türk Tabipler Birliği (TTB) ve sağlık alanındaki bazı dernekler, Anayasa Mahkemesi'nin "zorla aşı yaptırılamayacağı" kararına ilişkin açıklama yaptı.
Derneklerden ortak 'aşı' tepkisi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ANKARA-Türk Tabipleri Birliği, Halk Sağlığı Uzmanları Derneği, Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği, Türkiye Milli Pediatri Derneği'nin yaptığı ortak açıklamada, dün medyada yer alan, Anayasa Mahkemesi'nin "zorla aşı yaptırılamayacağı" yönündeki kararına ilişkin haberler üzerine, toplum sağlığı açısından kamuoyunun bilgilendirilmesi gerektiği kaydedildi.

Anayasa Mahkemesinin söz konusu kararının gerekçesinin yayımlanmadığı vurgulanan açıklamada, "Bireyin özerkliğinin, toplum yararı gerekçe gösterilerek çiğnenebileceği anlayışının, kişilik haklarını ihlal edebilecek çok tehlikeli bir yaklaşım" olduğu öne sürüldü.

 Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Anayasa Mahkemesi kararı sonrasında toplum yararı ile bireylerin haklarını demokratik bir biçimde buluşturacak düzenlemelerin bir an önce yapılması gerekliliği kuşkusuzdur. Öte yandan koruyucu sağlık hizmetleri arasında en önemlilerinden biri olan aşılama konusunda toplumun bilgilendirilmesi çok önemli ve acil bir ihtiyaçtır. Aşılar, günümüzde tıp alanında kullanılan en güvenli, en etkili ve en maliyet etkili tıbbi uygulamalardır. Aşı uygulamasında bireyin hak ve özgürlükleri ile kamu sağlığının gerekleri çelişmez, aynı yöndedir. Halkın sağlığını koruyucu aşı politikaları geliştirmek Sağlık Bakanlığının görevidir. Sağlık Bakanlığı'nı göreve davet ediyoruz."

aşi karari
anayasa mahkemesi
ttb
Yorum (1)
Ahmet Rasim Küçükusta
AŞILAR BİRER TİCARİ ÜRÜNDÜR (1) Anayasa Mahkemesi’nin “zorla aşı yapılamaz” kararı çeşitli kişi ve çevrelerce tenkit ediliyor. Hiç kimsenin karşı çıkmadığı aşıları örnek göstererek “tüm aşıları” kahramanca savunanlar kendilerini de toplumu da kandırıyorlar! Aşılar artık koruyucu sağlık hizmetinin en önemli unsurlarından biri değildir. Aşılar tatlı kazançlar sağlayan birer ticari üründür.
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir