Medimagazin logo

İstanbul Tabip Odası yeni yönetim ve başkanını seçecek

İstanbul Tabip Odası, önümüzdeki günlerde yeni yönetim ve başkanını seçmeye hazırlanıyor. İlk kez farklı gruplardan hekimlerin bir araya gelerek oluşturdukları İstanbul Hekim Dayanışması sözcüsü Prof. Dr. Adem Akçakaya, hekimlerin yaşadığı sorunları ve yönetime gelmeleri halinde neler yapacaklarını anlattı
İstanbul Tabip Odası yeni yönetim ve başkanını seçecek
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İstanbul Tabip Odası, önümüzdeki günlerde yeni başkanını seçmeye hazırlanıyor. İstanbul Hekim Dayanışması yönetim kurulu adayı Prof. Dr. Adem Akçakaya, hekimlerin pek çok sorunlar yaşadığını ve yönetime gelmeleri durumunda neler yapacaklarını anlattı. İstanbul Tabip Odası’nın Türkiye’de, hatta dünyada en çok hekim sayısına sahip odalardan biri olduğunu belirten Prof. Dr. Adem Akçakaya, "İstanbul Tabip Odası’nda 30 bin civarında kayıtlı hekim var. İstanbul Tabip Odası’nı alan grup, direkt olarak Türk Tabipler Birliği’ne de hakim olur. Bu da hekimleri temsil eden örgütün en etkin yönetimini seçmek demektir. Bu nedenle bu seçim hekimler için çok büyük önem arz etmektedir" ifadelerini kullandı.
"HEKİMLERİMİZİN HAKLARINI KORUYACAĞIZ"
Hekimlerin mağduriyetlerini savunabilecek ve hakkını koruyabilecek bir tabip odasına ihtiyaç olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Akçakaya, “ Bizim oluşturduğumuz İstanbul Hekim Dayanışma Grubu iki temel çerçeve içerisinde bir araya gelen hekimlerin oluşturduğu milli bir koalisyondur. Bu grubun iki hedefi var. Birincisi, ülkenin bölünmez bütünlüğünden asla taviz vermemek, ikincisi ise hekimlerin haklarını her koşulda ve her mekânda savunmak. Biz diyoruz ki, ülkemizin menfaatiyle birlikte hekimlerin menfaatlerini de korumak asli vazifemiz olacaktır. Bundan dolayı hekimlerin özlük haklarını savunmak için bir araya geldik ve İstanbul Hekim Dayanışma Grubu’nu oluşturduk" şeklinde açıklamalarda bulundu.
“HER ÜÇ BASAMAĞIN DA SORUNLARINI ÇÖZECEĞİZ”
Hekimlerin yaşadığı sıkıntılara değinen Prof. Dr. Akçakaya, "Birinci, ikinci ve üçüncü basamak hekimlerin her alanda bir takım sıkıntılar yaşmaktadır. Bunlarla uğraşmamız gerekiyor. Birinci basamaktaki aile hekimliği, yeni yapılanmalarla birlikte zor zamanlar geçiriyor. İş yükleri arttı, yakında çalışma saatleri on iki saate çıkacak. Biz diyoruz ki, aile hekimlerinin sorunlarını çözmek için İstanbul Hekim Dayanışması Grubu olarak çalışacağız. Son zamanlarda hasta yükü her basamakta inanılmaz derecede arttı. Bunun sebebi hasta sayısının artması ve düzensiz dağılım. Hekimler sadece hasta bakar, hizmet üretir duruma geldi. Eğitim araştırma hastaneleri eğitim görevini artık yapamıyor. Üçüncü basamaktaki üniversiteler ise ilim ve araştırma üreten merkezler olmaktan çıkmış, sadece hizmet üreten merkezlere dönüşmüştür. Yaşanan ekonomik sıkıntılar, hastane yapılanmalarındaki bozukluklar nedeniyle birçok hoca üniversiteden ayrıldı ve özel hekimliğe gitti" diye konuştu.
“EMEKLİ HEKİMLERİMİZİ UNUTMADIK”
Hekimlerin hastalarını yönlendirebileceği bir üst merkezin kalmadığının altını çizen Prof. Dr. Akçakaya, "Büyük ameliyatlar artık yapılamaz hale geldi. Bu mağduriyeti giderebilmek için tabip odasının devreye girmesi gerekir” dedi. Prof. Dr. Akçakaya, emekli hekimlerin de haklarının korunması gerektiğini belirterek, “Aldıkları maaşlar gerçekten çok komik rakamlar. Bu seviyeyi arttırabilmek için hükümetin bazı girişimleri oldu ama yeterli değil. Emekli olan hekimlerimizin sosyal imkânlarını ve maaşlarını arttırmak gerekir" dedi.
"HEKİMLERİN BİRÇOK SORUNU VAR"
Çalışan hekimlerin ifade ettiklerinden daha fazla sorunlarının olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Akçakaya, "Yönetici hekimlerin ve çalışan hekimlerin birçok problemi var. Bu sorunları çözebilecek etkin, yetkili ve herkese eşit yaklaşan ve ayrılıkçı olmayan bir tabip odasına ihtiyaç var. Bunu sağlamak için İstanbul Hekim Dayanışması olarak İstanbul Tabip Odası’nı yönetmeye talibiz" şeklinde konuştu.
 

istanbul tabip odasi
prof. dr. adem akcakaya
istanbul hekim dayanismasi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir