Medimagazin logo

TTB'den 'terörsüz' kınama

TTB'den 'terörsüz' kınama
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

TTB, iki gün önce PKK tarafından kaçırılan ve ertesi gün serbest bırakılan 3 sağlık çalışanı için terör ve PKK kelimelerinin geçmediği bir kınama yayınladı. İki gündür TTB'nin olayla ilgili bir açıklama yapmaması, sosyal medyada eleştiri konusu olmuştu:

 

Ülkemizin sürüklendiği çatışma ortamında ne yazık ki sağlık çalışanlarına  ve ambulanslara yönelik de saldırı haberleri gelmeye başlamıştır.

24.07.2015 tarihinde, Erzurum'un Tekman ilçesinde, bir ihbar üzerine ambulansla göreve giden 112 sağlık ekibinin kaçırılması kabul edilemez bir olaydır. Üstelik kaçırma olayı sırasında ambulansta bir hamile kadının taşınmakta olduğu belirtilmektedir.

Benzer şekilde 25.07.2015 tarihinde İstanbul’un Beykoz İlçesi Kavacık Mahallesi’nde bir 112 ambulansının canlı bomba olduğu iddia edilen bir kişi tarafından kaçırıldığı belirtilmektedir.

Her türlü savaşa, çatışmaya, kan dökmeye insan sağlığı adına, yaşam adına  karşı durmaya çalışıyoruz. Ancak şu da bilinsin ki her türlü çatışma ortamında sağlık çalışanlarının, sağlık araçlarının ve tesislerinin korunması esastır. Sağlık çalışanlarına, tesislerine saldırılamaz!

Toplum sağlığına hizmet etmek üzere, ülkemizin dört bir yanında, hiç bir ayrım yapmaksızın gece gündüz görev yapan sağlık çalışanlarının güvenliği sağlık hizmetlerinin sürekliliği için başat bir faktördür. Şiddet, kaçırılma, tehdit, can güvenliği eksikliği altında nitelikli bir sağlık hizmeti verilmesi mümkün değildir.

Kaçırılan sağlık çalışanlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, bu gibi olayların tekrar yaşanmaması için tüm yetkilileri sorumlu davranmaya çağırıyoruz.

Türk Tabipleri Birliği

ttb'den
'terörsüz'
kınama
Yorum (3)
bigmücahid2002
Benim bildiğim hekimler içinde sol ideolojide olanlar çoğunlukta ancak PKK'ya sempati duyacak ve hatta işbirliği yapacak kadar aşırı olanların sayısı azdır. Peki o zaman neden seçimlerde hep bunlar kazanıyor ? Eger meslektaşlarımız seçimlere katılmıyorsa o zaman ttb'yi elestirmeyecekler , hiç kusura bakmasınlar. Bilhassa Postenflamatuvar rumuzlu arkadaşa sesleniyorum. Istisnasız her yorumunda TTB'ye dokunduruyorsun. Gidip oy veriyor musun , arkadaşlarını oy vermesi için teşvik ediyor musun ? Daha kendi ismin ile yorum yazmaya bile cesaretin yok, Mangalda kül bırakmıyorsun.
0
Cevapla
hyaykman
ttb meslek örgütü olduğunu mu sanıyorsunuz?tamamıyle sol tandanslı(anarşik eğilimleri)olan bir örgütlenmedir. hiçbir zaman derdi de sağlık ve hekim hakları olmamıştır.
0
Cevapla
postenflamatuat
"bu gibi olayların tekrar yaşanmaması için tüm yetkilileri sorumlu davranmaya çağırıyoruz." demiş TTB. Yetkilileri değil sağlık çalışanlarını kaçıran teröristleri sorumlu olmaya çağırması gerekiyordu. Yapılan şey bir savaş halinde bile savaş suçu iken TTB yönetimi marjinalliğini, siyasi angajmanını ve paravanlık durumunu bu açıklama ile daha önce yüzlerce kez yaptığı gibi yine ispatladı. Polisleri biber gazı kullandığı için savaşta kimyasal gaz kullanmakla itham eden TTB yönetimi burada terörist bir eylemi terör eylemi olarak anmaktan imtina ediyor. İki de bir suriye sınırına gidiyor, terör örgütü ile organik veya inorganik bağı olan çeşitli "sivil toplum" ve siyasi partilerle ortak açıklamalar deklarasyonalar imzalıyorlar. Şimdi teröriste terörist diyerek arkadaşlarını küstürmek istemez. Bu marjinal yönetimler hekimler madara olmaya devam edecek. Bu hükümet ve önceki hükümetler bu beceriksiz ve marjinal bir yönetimin hekimlerin başında olmasından son derece memnundur. Ne de olsa hükümetin başını ağrıtacak organizasyonlar ve örgütlenmeler yapmaktan fersah fersah uzaktır.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir