Medimagazin logo

Türk Tıbbi Onkoloji Derneği'nden umut tacirliği uyarısı

Türk Tıbbi Onkoloji Derneği, sosyal medya ve bazı haberlerde kanser hastalığının bazı basit yöntemlerle tedavi edileceğine dair haberlere itibar edilmemesi konusunda uyarıda bulundu.
Türk Tıbbi Onkoloji Derneği'nden umut tacirliği uyarısı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Türk Tıbbi Onkoloji Derneği yönetim kurulu son günlerde özellikle sosyal medyada ve basında yer alan bazı haber ve paylaşımların kamuoyunu yanlış bilgilendirebileceği kaygısı ile bir açıklamada bulundu. Kanserde ısıtarak tedavi ve insülinle tedavinin son günlerde kanser hastalarına alternatif tedavi olarak sosyal medyada sunulduğu belirtildi. Türk Tıbbi Onkoloji Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özet iki uygulamanın da kanıtlanmış bir tedavi yöntemi olmadığına dikkat çekerek şöyle konuştu:
“Söz konusu her iki uygulama günümüzde etkinliği bilimsel yöntemlerle kanıtlanmış ve rutin olarak uygulanan kanser tedavi yöntemleri değildir. Kanserde tedavinin başarısı hastanın özellikleri (yaşı, cinsiyeti, yaşam ve beslenme koşulları) ve hastalığının özellikleri (türü, evresi, histopatolojik ve moleküler genetik özellikleri gibi) dikkate alınarak yapılan tedavilere bağlıdır. Çok sayıda kanser türü; hatta bu kanserlerin de alt türleri mevcuttur. Her kanserin seyri ve tedavisi farklıdır. Bu nedenle tek bir yöntemin tüm kanser çeşitleri ve evreleri için, sanki kansere mucize bir çözümmüş gibi kamuoyuna sunulması son derece tehlikeli ve yanlıştır. Yapılan bu tür gerçek dışı açıklamalar, haberler ve paylaşımlar kanser ile ilgili son derece yüz güldürücü, tedavi başarısını artıran bilimsel kanıta dayalı gerçek tedavilere hastalarımızın ulaşmasının gecikmesine ya da engellenmesine sebep olabilir. Hastalarımızın şunu bilmesini isteriz ki; her kanser türüne uygun tek tip tedavi söz konusu değildir. Bu konuda reklam amaçlı yapılan açıklamalara değil, kendilerini takip eden, tedavilerini sürdüren ve gelişmiş ülkeler düzeyinde bilimsel değerleri kanıtlanan tedavileri uygulayan hekimlere itibar etmelidirler” dedi.

onkoloji
turk tibbi onkoloji dernegi
prof. dr. ahmet ozet
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir