Medimagazin logo

Validen tabip odası başkanına tepki

Muğla Valisi Amir Çiçek, 14 Mart Tıp Bayramı etkinliğinde, Tabip Odası Başkanı Çağlayan Üçpınar'ın konuşmasının içeriğine tepki gösterdi -Vali Çiçek: -"Milletimizin başı sağolsun. Önemli olan bundan sonra herkes tek vücut olup, kendi işini en iyi şekilde yapması. Doktor doktorluğunu yapacak, yönetici yöneticiliğini, güvenlik görevlisi güvenliği sağlayacak, STK temsilcisi tabipler odası başkanı ise o da görevini yapacak, Vali de kendi görevini yapacak. Yaptığı takdirde tek vücut olunur"
Validen tabip odası başkanına tepki
Muğla Valisi Amir Çiçek
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Muğla Valisi Amir Çiçek, 14 Mart Tıp Bayramı etkinliğinde, Tabip Odası Başkanı Çağlayan Üçpınar'ın konuşmasının içeriğine tepki gösterdi.Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Tıp Fakültesi, Tabip Odası, Sağlık Müdürlüğü ve Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğince 14 Mart Tıp Bayramı etkinliği düzenlendi.

MSKÜ Atatürk Kültür Merkezi'ndeki etkinliğin açılışında konuşan tabip odası başkanı Çağlayan Üçpınar, muayene sayılarının başarı ölçüsü olarak sunulmasını eleştirdi. Tıp fakültelerinin her ilde açılarak niteliği tartışılan yılda 12 bin 500 yeni mezun verilmesinin başarı gibi görüldüğünü belirten Üçpınar, 'hasta memnuniyeti' adı altında her yıl onlarca personele soruşturma açıldığını, cezalar verildiğini savundu.
Geleneksel tıp adı ile bilimsel uygulamaların yerine hayatı tehdit eden uygulamaların pratiğe sokulmaya çalışıldığını iddia eden Üçpınar, "Bunu yaparken dini referansları, bilgili bilgisiz, yetkili yetkisiz herkes etki alanı kullanmaya çalışılıyor. Psikolog ve sosyal hizmet uzmanları gibi eğitimli uzman personel ile hizmet vermeyi planlamak yerine manevi destek birimi adı altında imamları hastanelerde görevlendirmek kurnazlık sayılıyor. 'Akademik özgürlük' diyerek yaşam hakkı yok edilen insanlar için kaygı duyan akademisyenler hakkında soruşturma açıp işlerinden uzaklaştırılıyor. Ülkenin her yeri patlıyor, onlarca insan ölüyor, 'olağanüstü bir durum yok' diyerek faiz ve dövizin durumuna dikkat çekiliyor" diye konuştu.
Muğla Valisi Amir Çiçek ise, Ankara'da yaşanan patlama nedeniyle üzüntü duyduğunu söyledi. Türk halkının yaşanan olayın ardından her zamanki gibi tek vücut olduğunu, teröre bir ağızdan tepki gösterdiğini vurgulayan Çiçek, şöyle konuştu:"Ülkemizde şu anda acı bir durum ve bu hepimizi derinden üzüyor. Bugünler artık şu veya bu deme günü değil, tek vücut olma günüdür. Terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine sabır, yaralılarımıza da acil şifalar dilmiyorum. Milletimizin başı sağolsun ama önemli olan bundan sonra herkes tek vücut olup, kendi işini en iyi şekilde yapması. Doktor doktorluğunu yapacak, yönetici yöneticiliğini, güvenlik görevlisi güvenliği sağlayacak, STK temsilcisi Tabipler Odası Başkanı ise o da görevini yapacak, Vali de kendi görevini yapacak. Yaptığı takdirde tek vücut olunur."
-"Burası ideolojik tartışma yeri, basın açıklaması yapılacak yer değil"
Çiçek, yaklaşık 40 yıldır bürokrat olarak görev yaptığını ve her yerde vatandaşın hizmetinde olduğunu kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü:"Gerçekten Hipokrat yemini yapan o doktorlar görevini iyi yapan doktorlardı. Öyle şudur, budur, bana şu imkan verildi, şu imkan verilmedi konusu görevinin başında bunu yapmıyordu. Elbette ki sıkıntılar var. Bu sıkıntıları ancak görevimizi en iyi şekilde yaparak aşacağız. Burası ideolojik tartışma yeri, basın açıklaması yapılacak yer değil. Eğer böyle bir açıklama yapacak iseniz, çağırırsınız basını yaparsınız. Ama bu kadar insan Tıp Bayramı nedeniyle toplanmış, ama saatlerce sıkıntılarını anlatıyor. Konu başka yerlere gidince dinleyiciler salonu boşaltıyor ve tepki veriyor.

"Sağlık alanındaki sıkıntılar ile ilgili Başbakan Davutoğlu ve Sağlık Bakanı Müezzinoğlu'nun gerekli açıklamayı yaptığına işaret eden Çiçek, "Sadece doktorlarımız değil, sağlık personeli ile ilgili gerekli iyileştirmeler yapılıyor. Bugüne kadar görevini iyi yapan, özveri ile çalışan ve Hipokrat yeminine sadık kalan arkadaşlarımız hiçbir zaman 'vermediler, yapmadılar' mazeretine sığınarak görevlerini yapmamazlık yapmadı” dedi.

Konuşmaların ardından Ankara Üniversitesi Anatomi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. İbrahim Tekdemir’in ‘Mevlana Hoşgörüsü ve Hekimlik’ konulu sunum yaptı.

mugla
amir cicek
vali
tabip odasi
caglayan ucpinar
Yorum (2)
dr
Ben valilerin halk tarafından seçilmesi taraftarıyım.Kaymakamlığın ise kalkması en uygun olan.Dünyanın180 ülkesinde,bizden başka, kaymakamlık denen bir makam varmı...
8
Cevapla
kemal
Kaymakamlık sistemi yani mülki idare amirliği, Avrupa'nın en demokratik ülkelerinden biri olarak bildiğimiz Almanya'da dahi vardır. Mülki idare amirliği sistemi kurumlar arası koordinasyon, devleti ve hükümeti temsil, disiplin amirliği gibi birçok açıdan gerekli ve elzem bir sistemdir.
2
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir