Medimagazin logo

Oral aşı idrar yolu enfeksiyonlarının önlenmesinde umut veriyor, antibiyotiklere alternatif sunuyor

Dokuz yıl süren çığır açıcı bir çalışma, basit bir oral aşının tekrarlayan idrar yolu enfeksiyonlarını (İYE) önlemenin anahtarı olabileceğini, potansiyel olarak milyonları bu yaygın enfeksiyonların rahatsızlığından kurtarabileceğini ve antibiyotiklere olan bağımlılığı azaltabileceğini ortaya koydu.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Oral aşı idrar yolu enfeksiyonlarının önlenmesinde umut veriyor, antibiyotiklere alternatif sunuyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Araştırmacılar bulgularını Paris'teki Avrupa Üroloji Derneği Kongresi'nde sunarak MV140 aşısının dikkate değer etkinliğini gözler önüne serdi. 

Toplam 89 hastayı kapsayan uzun vadeli bir çalışmada, aşı uygulandıktan sonra hastaların yarısından fazlası dokuz yıl boyunca İYE'den uzak kalmış ve önemli bir yan etki bildirilmedi.

Üç ay boyunca her gün dil altına iki sprey ananas aromalı süspansiyon şeklinde uygulanan aşı, kayda değer sonuçlar göstermiştir. Royal Berkshire NHS Foundation Trust'ta Danışman Ürolog olarak görev yapan Dr. Bob Yang, araştırmanın eş başkanlığını yürütmüş ve aşının uzun vadedeki güvenliğini ve etkinliğini vurguladı.

"Aşıdan önce tüm katılımcılarımız, tedavisi zor olabilen tekrarlayan İYE'lerle mücadele ediyordu. Dokuz yıl sonra, yaklaşık yarısı enfeksiyondan arınmış durumda." dedi Dr. Yang. "Bu aşı, kalıcı faydaları olan basit bir çözüm sunuyor. Birçoğu daha az ve daha az şiddetli İYE bildirdi ve bazıları sadece artan su alımıyla semptomları yönetti."

İngiltere'nin Royal Berkshire Hastanesi'nde yürütülen çalışma, MV140 aşısının İYE'nin önlenmesinde devrim yaratma potansiyelini ifade etti. 

Katılımcıların yaşam kalitelerinin iyileştiğini bildirmeleri, aşının ilaçlara bağımlılığı azaltma potansiyeline işaret ediyor.

idrar yolu enfeksiyonu
oral asi
iye
avrupa uroloji dernegi kongresi
Yorum (1)
Ahmet Karakoyun
maalesef bu tür yerler giderek artmakta. hasta muayene ve tedavi etmek hekim tarafından yada hekim kontrolünde olmalıdır. bunun aksini kimse söyleyemez. hermeslek kendi sınırları ve yetkisi içinde çalışmalıdır. sağlık bakanlığı bu tür yerlere izin vermemelidir.
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir