Medimagazin logo

Akdağ: Asistanlar köle gibi çalıştırılamayacak

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, öğretim üyelerinin asistanları "köle gibi" kullanmasına izin vermeyeceklerini söyledi. Akdağ, geçtiğimiz aylarda görülen kızamık vakalarının Fransa ve Bulgaristan kaynaklı olduğunu belirtti.
Kaynak: HABERTÜRK
Akdağ: Asistanlar köle gibi çalıştırılamayacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, önceki akşam katıldığı bir TV programında hem projelerini aktardı, hem de sağlıkta yaşanan sorunlara değindi. Bakan Akdağ, hastanelerdeki "performans sistemi"yle ilgili olarak şunları söyledi: "Nöbet sayıları konusunda nöbet sayısının aşmasına mâni olacak tedbirler üzerinde çalışıyoruz. Bu tedbirleri tüm asistanlara açıklayacağız. Asistanları çok haklı görüyorum. Yeni performans sisteminden rahatsız olan bazı öğretim üyesi arkadaşlar, asistan kardeşlerimize eylem yaptırmaya tevessül ettiler, onların muayene ettiği hastalardan da kendi ek ödemelerine para aldılar. Dokuz Eylül Üniversitesi'nde bu sorun yaşandı. Bunlara müsaade etmeyeceğiz. Bu ülkede asistanların köle gibi çalıştırılmalarına izin vermeyeceğiz.

 
22 İLDE 30 KAMPUS 
Akdağ, Anadolu'da çeşitli illere kampus hastane projesi için kolları sıvadıklarını belirterek, "22 ilde 30 kampus hastane yapılacak. Hasta odaları beş yıldızlı otel konforunda olacak. 2015'in sonuna dek bu projeyi tamamlayacağız. 2015 yılı sonuna dek Türkiye'nin en az 30 yıl için sağlık binası ihtiyacı kalmayacak" dedi. Akdağ, kampusların önemli kısmını inşa etmeye başladıklarını belirterek "Trabzon ve Samsun'da binaların bir kısmı bitti. Kamuya ait sağlık binalarının alanı 6 milyon metrekareydi, şimdi bunu 10.5 milyon metrekareye çıkardık" diye konuştu.
 
KIZAMIK FRANSA'DAN 
Aşılama kampanyalarıyla kızamığı ortadan kaldırdıklarını belirten Bakan Akdağ, "İki ay önce İstanbul'da küçük bir kızamık salgını yaşadık. 2 ay içinde 74 vakaya ulaştık. Bu salgın bize Fransa ve Bulgaristan'dan geldi. Daha önce aşılanması gereken, ancak aşılanmayan büyük yaş gruplarında görüldü. 2001'de kızamık vakası 31 bin iken, şimdi 74 vakaya düştü" dedi.
akdağ:
asistanlar
köle
gibi
çalıştırılamayacak
Yorum (82)
DF
ogretim uyelerinin icinde bu payeyi haketmeyen ve asistanlari kole gibi calistiranlarin oldugunu hepimiz biliyoruz. ama asistan arkadaslarimin cok yanlis bir oyuna kurban gittiklerini goruyorum. sorun surda aslinda. eski asistanlar yani bizler daha cok calisiyorduk ama bunun bir karsiliginin oalcagini hayal ediyorduk. uzman olunca statumuz ve emegimizin karsiligi yukseliyordu. simdiki asistanlar tam karamsarlik icinde, uzman olsam ne olacak ki diyor. devlet memuru kadar calisirim diyor. hakli aslinda. ama bu sistem sorunu. buyuk devletlerin uyguladigini saglik bakanligi uyguluyor. bol ve yonet. ben cok calismayi tercih ederim bunlarla ayni safta yeralmaktansa
0
Cevapla
Tr
Sağlık bakanı "Bu ülkede asistanların köle gibi çalıştırılmalarına izin vermeyeceğiz" demiş. İlk okumada dikkatinizi çekmediyse cümleyi iki defa daha okuyun nasıl siyasi (seçim öncesi) bir cümle olduğunu anlayacaksınız.
0
Cevapla
kübra ışık
Asistanlarla Uz.dr lar arasında pek fazla ücret farkı yok. Uz.dr ların daha çok ezildiğini, risk aldığını düşünüyorum. Asistanların haklarını savunması iyi ama Uz.dr ların da onlardan pek fazla farkı kalmadı. Üstelik çocuk okutuyorlar. Ben arabamı 37 yaşında aldım ama bizde tüm asistanlar 2. yıllarında araba alabildiler. Ben asistanken hiç döner almadım, ayın sonunu zor getiriyorduk. Bence esas konu genel gelecek kaygısı.Herşeyin ve her konumun bir kuralı ve işleyişi vardır. Etik çalışma kuralları asistanlar kadar, Uz.dr lar, öğretim üyeleri için de gerekli.
0
Cevapla
Teoman Korsal
Allah sağlık bakanına anlama yetisini umarım yeniden kazandırır. Doktorlar ne diyor, o ne anlıyor. Çok yazık. Bu ülke ve doktorlar böyle bir adamı haketmiyor. Umarım en kısa süre içinde sağlıkla ilişkili herşeyeden uzaklaşır.
0
Cevapla
remzi doğru
sayın DF, aynen dediğiniz gibi, herşeyi gayet güzel özetlemişsiniz...arkadaşlarımın bu oyuna gelmeyecğine ben de inanmak istiyorum...
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir