Medimagazin logo

Akdağ'dan dünkü eyleme "Che" cevabı

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türk Tabipleri Birliği’nin dün Sıhhıye Meydanı’nda düzenlediği mitingde, 'Dr. Che Guevera’nın izindeyiz’ yazılı pankartların açıldığını belirterek, "Bu meselenin ne kadar sağlıkçı meselesi olduğunu bu pankartlar anlatıyor.” dedi.
Akdağ'dan dünkü eyleme "Che" cevabı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ANKARA-Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi’’nde 14 Mart Tıp Bayramı dolayısı ile düzenlenen törene katıldı. Akdağ, girişte gazetecilerin sorularını yanıtladı. "Dün sağlıkçıların geniş katılımlı bir eylemi oldu. Değerlendirmeniz nedir?”soru üzerine Akdağ, “Geniş katılımdan neyi kastettiğinize bağlı. Eylemde sağlıkçıların yanında kimlerin olduğuna bağlı. Mutlaka sağlıkçı arkadaşlarımız da vardı. Türkiye de herhangi bir mesele için gösteri yapmak, eylem yapmak… Bunlar özgürlüklerin sınırı içinde." diye konuştu.


Türkiye’de sağlıkta önemli bir değişim yaşandığını belirten Akdağ, yeni bir sağlık sisteminin hayata geçtiğini kaydetti. Akdağ, "Vatandaşımız bundan çok memnun. Bu arada gayrı memnunlar elbette olabilir. Ama enteresan pankartlarda vardı. D. Che Guevera’nın izindeyiz, diye pankart bile vardı. Dolayısı ile bu meselenin ne kadar sağlıkçı meselesi olduğunu bu kabil pankartlar aslında biraz anlatıyor." dedi.


"SAĞLIKTA GENEL GREV OLMAZ"
Akdağ, gelen taleplerin karşılanıp karşılanmayacağı yönündeki bir soru üzerine, şunları dile getirdi: “Bana bir talep gelmiş değil… Che Guevera’nın izindeyiz, diye gelen bir talep sağlık sistemi ile ilgili olamaz. Çok açık konuşuyorum. Genel grev falan da. Sağlıkta böyle bir şey olmaz. Geçtiğimiz 8,5 yıl içinde belli örgütler bu çağrıları çok yaptılar. Ama sağlıkçılar, hekimler, gönülleri insan sevgisi ile dolu, yeminlerine sadık insanlar hiçbir zaman böyle şeylere itibar etmedi. Bundan sonra da etmeyeceklerdir.”

akdağ'dan
dünkü
eyleme
"che"
cevabı
Yorum (41)
Dr. Hakan
Böyle şeylere itibar etmedikleri için zaten 1500 lira maaş veriyorsunuz ya...
0
Cevapla
can tuncer
tam da anlamak istediği gibi yorumlamış zaten başkası beklenmezdi isteklerimizi bile anlayamamış tek bir pankarta takılmış
0
Cevapla
aydın
Sayın bakan vatandaş memnun diye benim canıma okumaya hakkın yok, öyle genel grev olmaz, hekimlerin kalbi insan sevgisi ile dolu gibi hafif tırsma da hissedilen beylik laflara da karnımız tok. Bu eylem biz sağlık çalışanlarının idi, oraya gelen gelemeyen hepimiz de sahiplendik ona göre tavrını belirle... Bana zorla hasta baktırıp ameliyat yaptıracak bir merci tanımıyorum. TTB; bu işi yarıyolda bırakma, tek çiçekle bahar olmadığı gibi tek eylemle de haklar alınmaz. GREV GREV GREV...Aciller dahil 1 hafta, ben o zaman görürüm sayın bakanı...
0
Cevapla
dr sefa
medimagazin bakanın basın danışmanı gibi çalışmaktan vazgeç artık. bugün bu bakan gelir yarın başkaları ama doktorlar baki...
0
Cevapla
erkan doğan
sayın bakan o kadar pankart içinde bir tanesine mi takılı kaldınız..s iz bildiklerinizi okumaya devam edin insanlardan oy alacaksınız diye başbakan da sizi alkışlıyacak diye bu popilizme devam edin. bugün bizim için bayram değil bugün bizim için aslında yas günüdür. özellikle son 9 yıl için söylüyorum.bence siz tehditvari konuşacağınıza önce aile hekimliği tam gün mecburi hizmet nereye gidiyor diye bir düşünün..aile hekimliğini bile gelmeden bitirdiniz nasıl dönüşüm bu..
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir