Medimagazin logo

Ambulanslar, devriye gezecek

Sağlık Bakanlığı ring ambulansları devreye sokuyor. Bundan sonra ambulanslar da polis araçları gibi devriye gezecek
Ambulanslar, devriye gezecek
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ANKARA- Ankara, İzmir ve İstanbul'da vaka çağrısı geldiğinde çıkış yapan sabit ambulansların yanı sıra, gezici ambulanslar da hizmet verecek. İhtiyaca göre vakaya ilk müdahale kendi bölgesi içinde sürekli seyir halinde olacak gezici ambulanslar tarafından yapılacak. Gezici ambulanslar, çöp yığınları gibi insan ve çevre sağlığını tehdit eden unsurları da merkeze bildirecek.

Sağlık Bakanlığı 112 hizmetlerinde yeni bir dönem başlatıyor. Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Seracettin Çom, Cihan Haber Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada yıl başından itibaren gezici ambulansların devreye gireceğini bildirdi. İstanbul, Ankara ve İzmir'de pilot olarak başlayacak uygulama hakkında bilgi veren Çom, "Artık, sabit bir mekanda bekleyen, vaka çağrısı geldiğinde çıkan ambulansların haricinde; özellikle trafiğin çok yoğun olduğu bölgelerde, büyük illerde olmak üzere ring tarzında daimi dönen ambulanslar olacak." dedi.

Motorsiklet ambulansların sayısını da artıracaklarını belirten Çom, "Bu ambulanslar özellikle dar sokakları olan ya da yoğun trafiği olan yerlerde sabit durmadan, gezecek, dolaşacak. Vaka çağrısı geldiğinde en yakın gezici ekip neredeyse o ekip müdahale edecek. Sabit ambulans gelinceye kadar trafikte zaman kaybedebilir. O kaybedilen zaman içerisinde motosikletteki ya da gezici ambulanslardaki görevliler hastaya müdahale edecekler." şeklinde konuştu.

Gezici ambulansların çalışma şeklinin esnek olacağı bilgisini veren Çom, bu sırada insan ve çevre sağlığını tehdit eden çöp yığınları gibi olumsuzlukların da kendilerine rapor edileceğini aktardı.

    
 

ambulans
devriye
seracettin çom
Yorum (3)
112 hekimi
İzmir'de birçok ambulans arızalı olduğu için birçok istasyon yedek ambulanslarla çalışır durumdadır. 112 komuta her vakaya triaj yapmadan çıkış verir. Yüksekten düşme diye gidilen vaka divandan düşme çıkar... Hiçbir istasyonun personeli tam değildir. Sağlık memuru ya da hemşire-ebe verilir. Onlarda başka işlerde de çalıştığı için nöbetini para karşılığı satar. Dişli vaka olunca da abondane olur. Bu durum doktorlar içinde geçerli. Gerçek 112 personeli (ATT; AABT GİBİ) mazaret ya da yıllık izin isteyince 'SİZ BU İŞ İÇİN YARTILDINIZ. NE İZNİ?'derler. İstasyonlara temizlik malzemesi 4 yıldır verilmemektedir. ÇÖp kovası, paspas, el havlusu, el sabunu yoktur. Bunları personel imece usulü alır( Allah'tan araç ve el dezenfektanı veriyorlar). Müdürlükte ilaçların ve malzemelerin çoğu eksiktir. Gazlı bez için 7 ay , ekg elektrodu veya serum için 3 ay beklemeler olur. Hastaya yoğun bakım ya da ventilatör bulamayan 112 kkm bu işi sevk edecek doktora devreder. Sevk edecek doktor hastası için en az 30 dk. telefon trafiği yaşar. 112 olay yerinde olsa da onay olmadığı için hastayı alamaz.Olan hastaya olur.. Çünkü durumu gerçekten acildir. İzmir'de erişkin yanık yatağı sayısı 8(sekiz)dir.VS.Vs... Bunları düzeltecekleri yerde 112 lere çöp dağı ihbarı, yol devriyesi gibi ucuzlatıcı görevler verebilenler ; bu ülkenin sağlık poliitikasını belirlememelidir...Saygılarımla..
0
Cevapla
mustafa emektar
112 öyle eski bildiğiniz acil ambulans sistemi değildir artık. Zaman okumayanlar 'zaman' okuyanların maşası olmuştur ve bu hizmet hakkıyla ''ecel terleri dökenlere'' verilememektedir. Sebebi komuta personeline verilen gözdağıdır, açılan soruşturmalardır, bananeciliktir ve korkaklıktır(siyasi rant uğruna çalışanını ezerek kıytırıktan her vakaya ambulans çıkaran korkaklar ve onların maşaları : bilin ki ben 3 gündür karnı ağrıyan hastaya gitmişken bıçaklanmış 22 yaşında genç ambulansın sokağında öldü, mobiletten düşen daha çocuk sayılabilecek gençler de o sokakta komalık oldu). SİZLER DE SİLKİNİN VE BU GÖREVİ KOMADA DEĞİL AKLI BAŞINDA LAYIKIYLA YAPIN.
1
Cevapla
cengiz
112 herşeyi halleder. alo alo 112 mi bizim tuvalet tıkandı vallahi çok acildir :))
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir