Medimagazin logo

Artık kuralarda sadece 5 ve 6. bölgeye kadro açılacak

Sağlık Bakanlığı 5 ve 6. bölgede hekim sayısını arttırmak için harekete geçti
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Artık kuralarda sadece 5 ve 6. bölgeye kadro açılacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanlığı 5 ve 6. bölgedeki hekim eksikliğini azaltmaya yönelik çalışmalara başladı. Devlet Hizmeti Yükümlülüğü’ne bir çok hekimin gitmeyip TUS’a çalıştığı, gidenlerin de bir çoğunun istifa ile yeniden döndüğünü belirtilirken, Bakanlık bu bölgelerdeki hekim sayısını artırmak için çalışmalara başladı. 
Sağlık Bakanı Recep Akdağ Bu bölgelerde daha önce uygulanan sözleşmeli hekim kadrosunu 11 binden 20 bine çıkaracağını ve ekonomik olarak daha cazip hale getireceklerini açıkladı. Diğer taraftan Medimagazin'e gelen bilgilere göre Bakanlığın bundan sonraki kuralarda sadece 5 ve  6. bölgeye kadro açarak buradaki hekim sayısını arttırmayı hedefliyor.
Bundan sonraki süreçte hekim sayısının değil hekim dağılımının önemli olduğunu belirten Recep Akdağ, hem özele hekim kaçışlarını hem de bölgelerdeki dengesizlikler üzerinde çalıştıklarını kaydetti.

hekim atamaları
hekim kuraları
hekim dağılımı
recep akdag
Yorum (20)
Drovuz
Batıda acilde Dr kalmadı, uzmanlar nöbette, onlar acile gidince polisler boşaldı. Dönerler düştü, gelen uzmanlığa yan dala kaçıyor, olmadı istifa ediyor. Batı ilçe devlet hastaneleri doğudan beter.
20
Cevapla
uz.dr.
Doğru karar bu ülkede torpil kalkmayacağına göre herkes 5.ve 6. bölgede yapsın böylece haksızlık kalkar 500 günlük sürede 200-250 güne düşer...
5
Cevapla
Kamil tünsay
Bu kuralın işe yarayacağını düşünmüyorum. Pratisyen hekimler istifa ederek tus yoluyla yine kaçarlar bence mecburi hizmet bitmeden tus sınavına kazanmış olsa bile başlanmamalı haklar saklı kalmalı ama mecburi hizmet süreleri kısaltılmalı örneğin 1 yıl gibi
3
Cevapla
uz.dr.
Bu ülkede torpil kalkmayacağına göre doğru karar.Herkes 5.6. bölgeye giderse en azından torpil kısmende olsa kalkar tamamen kalkar diyemem çünkü mazeret atamaları var.Herkes 5.ve 6. bölgede mecburi hizmet yaparsa sürede 500 günden 200-250 güne düşer.
22
Cevapla
Uz.dr.
Doğru karar istisnasiz herkes 5.veya 6.bölgede mecburi hizmet yapsin böylece eşitlik sağlanir ve 500 gün olan süre 200-250 güne düşer...
28
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir